Saturn, gospodar reda i pravila, nastavlja tranzit kroz znak Jarca. Za vreme ovog tranzita, pripadnici znaka Jarca nalaze se u periodu ličnog sazrevanja.

Ovo je period u kojem treba ispuniti teške zadatke, obezbediti materijalna dostignuća, postaviti profesionalne ciljeve, ali može dolaziti i do poteškoća ili određene faze društvene izolacije.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Pročitajte i ovo: Najvažniji aspekti planeta u 2019

Možete biti stimulisani radom i materijalnim ciljevima, željom da steknete odgovornost, a čime ćete povećati svoj kapacitet za samodisciplinu. Prilike i okolina daju šanse da se organizujete i okrenete ka budućnosti, uz fokusiranje na praktična pitanja.

Pročitajte i ovo: OVAN godišnji horoskop 2019

Za mlade ljude ovo je period kada se pokreću pitanja zrelosti, a za starije ljude, pitanja starosti. Sa ovim tranzitom postaje se svesniji konačnosti života. Okolnosti i situacije neće biti uvek prijatne i može dolaziti do odlaganja, kašnjenja i napora.

Pročitajte i ovo: BIK godišnji horoskop 2019

Uporni i dosadni efekti Saturna donose reumatske bolove, osećaj smanjene vitalnosti, probleme sa kostima i zubima, a, takođe, i bavljenje pitanjima hrane i ishrane.

Pročitajte i ovo: BLIZANCI godišnji horoskop 2019

I dalje su prisutne tendencije izolacije, jer Saturn kao planeta ograničenja, ne pomaže u odnosima. Međutim, mogu biti podržani profesionalni kontakti, dugoročni napori i lične ambicije. Tranzitni Saturn u Jarcu prolazi vašom prirodnom, prvom kućom i utiče na ozbiljnost i pad raspoloženja.

Pročitajte i ovo: RAK godišnji horoskop 2019

Osećaj da ste žrtva nepravedne sudbine može i dalje biti prisutan. Pojavljuju se problemi, odlaganja, prepreke i nedostatak mogućnosti. Nećete biti toliko otvoreni za druženja i zabave. Pitanja i poslovi koji su ostali nedovršeni sada u 2019. moraju biti završeni.

Pročitajte i ovo: LAV godišnji horoskop 2019

Tranzitni Pluton se i dalje nalazi u vašem znaku i još uvek su moguće duboke i radikalne transformacije. Okruženje vas primorava da otkrijete sve energije u potrazi za dubokom svrhom. Međutim, uz dodatni rizik mogu biti otkrivene malverzacije ili sve ono što ste na neki način skrivali i tajno radili.

Pročitajte i ovo: DEVICA godišnji horoskop 2019

U emotivnom i ljubavnom životu treba pretresti prošlost, asimilirati prethodna iskustva i naučiti iz njih!

Pročitajte i ovo: VAGA godišnji horoskop 2019

I dalje postoji potreba da se oslobodite sentimentalnog pristupa da biste se zatvorili u svoje kalupe, uverenja, stavove i navike.

Pročitajte i ovo: ŠKORPIJA godišnji horoskop 2019

Napravite korak ka većoj zrelosti, čak i ako morate platiti cenu!

Tranzitni Jupiter biće u senci vašeg znaka, dakle, u prirodnoj dvanaestoj kući, pa izgleda kao da želi da vas u toku 2019. pripremi za novo rođenje.

Pročitajte i ovo: STRELAC godišnji horoskop 2019

Od marta meseca osećaćete uticaj tranzitnog Urana iz znaka Bika. Ovo će verovatno biti početak većih želja za snažnijim emocijama i nekom vsrtom oslobađanja. Slobodno zamolite nekog drugog da vas iznenadi, pa ćete videti kako možete lako da poletite u pravcu nekih novih tokova koristeći svoje iskustvo.

Krenite da tražite nešto drugo i nešto novo, pa ćete nailaziti na neverovatne susrete, drugačije od onih koje obično privlačite. Prihvatite nova manervisanja i drugačiji pristup starim problemima.

Unesite promene u posao i uobičajena pravila ili način rada, koja su zatvorila i ograničila vaš prostor za delovanje.