U 2018. godini tranzitni Saturn boraviće u vašem prvom prirodnom polju.

Ako u prethodnom periodu niste imali mogućnosti za samoostvarnje, vreme je da se okrenete sebi i svojim ličnim ambicijama. Inicijativno ćete učestvovati u svim aktivnim događajima, pokušavajući da preuzmete kontrolu i odgovornost.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Ozbiljno ćete shvatati sve ono što vam se bude poveravalo i bićete spremni da pokažete najveći stepen izdržljivosti. Mnoge stvari postaju jasnije i razumnije, a vreme nećete gubiti na beskorisne stvari. Glavni moto biće „manje reči, a više posla“.

Obratite pažnju da ne upadnete u zamku materijalističkog pristupa životu. Vreme je da odbranite neke svoje interese, jer to niko ne može uraditi osim vas. Neki pripadnici Jarca mogu izgledati hladno, neprijateljski, usamljeno i povučeno, posebno ako tranzitni Saturn bude pravio nepovoljne aspekte sa natalnim planetama.

Međutim, ako pokažete bolju prirodu, kao i spremnost na saradnju, možete postići mnogo više uspeha. Samo sopstvenim zaslugama i mudrim radom moći ćete nešto postići. Svaki projekat na koji se budete obavezali, mora biti precizno izračunat i planiran na najuspešniji način. Ovakav pristup se nagrađuje.

Mnogo posla može doneti i spavanje na nogama. Pojedini otkrivaju dar pisanja i književnog stvaralaštva.

Tranzitni Jupiter u Škorpiji biće u vašem prirodnom jedanaestom polju, a u novembru se seli u dvanaesto polje.

Do novembra je pojačana komunikacija sa ljudima i možda ćete se pridružiti nekoj organizovanoj grupi ili zajednici. Dakle, možete biti aktivni i primećeni u društvu. Ovo je mogućnost i za neka nova prijateljstva. Nije iskuljučeno ni povećanje porodice. Imate mogućnost da zadobijete poverenje drugih, a oni će vam pružiti zaštitu i podršku.

Ovaj period pruža i mogućnost da privučete neke pokrovitelje i sponzore. Razmislite i o nekom zajedničkom radu. Putovanja se mogu pokazati kao vrlo korisna.

Od maja do novembra, tranzitni Uran boraviće u vašoj prirodnoj petoj kući. Mogućnost promena u seksualnom životu. Privlačićete osobe koje su neobične i čudne. Čak ćete se ponašati nepredvidivo, što nije u vašoj prirodi. Ovo su iznenadna zaljubljivanja. Pojedini pripadnici vašeg znaka mogu da usvoje dete. Postoji i mogućnost da se uključite u neku vrstu avanture koja će biti sumnjive prirode.

Photo by Sam Manns on Unsplash

Oni koji su već u vezi, mogu da očekuju potpunu podršku od partnera. Glavni prioritet je maksimalan nivo komfora i stabilan nivo prihoda. Kod nekih parova postoji interesovanje za zajednički rad i razvoj zajedničkih poslovnih planova.

Prva polovina 2018. slobodnim predstavnicima ovog znaka daje mogućnost za neke slobodnije i kreativnije veze. Nemojte biti stidljivi i sami. Povoljna je godina za zajednička putovanja i odmore.

U slučaju da tranzitni Saturn pravi opoziciju sa natalnom planetom u sedmom polju, budite fleksibilniji prema partneru, jer partneru može zasmetati vaša krutost i tvrdoglavost. Ovo onda može dovesti do zahlađenja u odnosu.

Photo by Joanna Nix on Unsplash

Tranzitni Pluton i dalje se nalazi u vašem prvom prirodnom polju i pomaže da pokažete neprikosnovenu odlučnost i sposobnost da se oduprete svakom otporu. Ovo je snažna volja i sposobnost za dubokim analizama.