U 2018. godini tranzitni Saturn boraviće u vašem prvom prirodnom polju.

Ako u prethodnom periodu niste imali mogućnosti za samoostvarnje, vreme je da se okrenete sebi i svojim ličnim ambicijama. Inicijativno ćete učestvovati u svim aktivnim događajima, pokušavajući da preuzmete kontrolu i odgovornost.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Ozbiljno ćete shvatati sve ono što vam se bude poveravalo i bićete spremni da pokažete najveći stepen izdržljivosti. Mnoge stvari postaju jasnije i razumnije, a vreme nećete gubiti na beskorisne stvari. Glavni moto biće „manje reči, a više posla“.

Obratite pažnju da ne upadnete u zamku materijalističkog pristupa životu. Vreme je da odbranite neke svoje interese, jer to niko ne može uraditi osim vas. Neki pripadnici Jarca mogu izgledati hladno, neprijateljski, usamljeno i povučeno, posebno ako tranzitni Saturn bude pravio nepovoljne aspekte sa natalnim planetama.

Međutim, ako pokažete bolju prirodu, kao i spremnost na saradnju, možete postići mnogo više uspeha. Samo sopstvenim zaslugama i mudrim radom moći ćete nešto postići. Svaki projekat na koji se budete obavezali, mora biti precizno izračunat i planiran na najuspešniji način. Ovakav pristup se nagrađuje.

Mnogo posla može doneti i spavanje na nogama. Pojedini otkrivaju dar pisanja i književnog stvaralaštva.

Tranzitni Jupiter u Škorpiji biće u vašem prirodnom jedanaestom polju, a u novembru se seli u dvanaesto polje.

Do novembra je pojačana komunikacija sa ljudima i možda ćete se pridružiti nekoj organizovanoj grupi ili zajednici. Dakle, možete biti aktivni i primećeni u društvu. Ovo je mogućnost i za neka nova prijateljstva. Nije iskuljučeno ni povećanje porodice. Imate mogućnost da zadobijete poverenje drugih, a oni će vam pružiti zaštitu i podršku.

Ovaj period pruža i mogućnost da privučete neke pokrovitelje i sponzore. Razmislite i o nekom zajedničkom radu. Putovanja se mogu pokazati kao vrlo korisna.

Od maja do novembra, tranzitni Uran boraviće u vašoj prirodnoj petoj kući. Mogućnost promena u seksualnom životu. Privlačićete osobe koje su neobične i čudne. Čak ćete se ponašati nepredvidivo, što nije u vašoj prirodi. Ovo su iznenadna zaljubljivanja. Pojedini pripadnici vašeg znaka mogu da usvoje dete. Postoji i mogućnost da se uključite u neku vrstu avanture koja će biti sumnjive prirode.

Photo by Sam Manns on Unsplash

Oni koji su već u vezi, mogu da očekuju potpunu podršku od partnera. Glavni prioritet je maksimalan nivo komfora i stabilan nivo prihoda. Kod nekih parova postoji interesovanje za zajednički rad i razvoj zajedničkih poslovnih planova.

Prva polovina 2018. slobodnim predstavnicima ovog znaka daje mogućnost za neke slobodnije i kreativnije veze. Nemojte biti stidljivi i sami. Povoljna je godina za zajednička putovanja i odmore.

U slučaju da tranzitni Saturn pravi opoziciju sa natalnom planetom u sedmom polju, budite fleksibilniji prema partneru, jer partneru može zasmetati vaša krutost i tvrdoglavost. Ovo onda može dovesti do zahlađenja u odnosu.

Photo by Joanna Nix on Unsplash

Tranzitni Pluton i dalje se nalazi u vašem prvom prirodnom polju i pomaže da pokažete neprikosnovenu odlučnost i sposobnost da se oduprete svakom otporu. Ovo je snažna volja i sposobnost za dubokim analizama.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.