Uran u Ovnu nastavlja da kvadratira vaš znak. Neki su uplašeni zbog promena koje se dešavaju oko njih, kao i u društvu.

Strah bilo šta da se promeni u životu i zbog ovoga možete da se osećate uznemireno i nestabilno. Oni koji nisu uplašeni, prihvatajući promene mogu da očekuju nova iskustva i uzbuđenja. To će promeniti njihovu sumornu svakodnevnicu u koju su skloni da skliznu.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House
Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Promene su moguće u porodičnom i privatnom okruženju, jer tranzitni Uran i dalje prolazi kroz vašu prirodnu četvrtu kuću. Nemiri u privatnom životu. Odbijanje promena manifestuje se kroz stresne situacije. Problem da se pokaže bliskost prema osobi (osobama) sa kojima ste u intimnijim odnosima. Želja da se izađe i prekine takav odnos. Jedan od razloga je i nemogućnost koncentracije na profesiju, status i posao.

Potreba za osamostaljivanjem, što se manifestuje odlaskom od roditelja i primarne porodice. U bliskom i emotivnom okruženju ispoljavanje napetosti. Ako budete trpeli i ako ne preuzmete stvari u svoje ruke i pomerite se prema novom i drugačijem, bićete sve više rastrojeni i nemirni.

Pročitajte i ovo: OVAN – godišnji horoskop za 2017

Kod nekih pripadnika vašeg znaka, što zavisi od ličnog natala, može doći i do porodičnih kriza. Šta god da jeste, okolnosti koje vas iritiraju i dovode do ludila, treba da iskoristite da biste promenili neke lične stavove, kao i orijentaciju za budućnost.

Pluton je već godinama u vašem znaku, u kojem i dalje ostaje, a to su korenite promene i transformacije. Samo vas dubina spasava, odnosno, duboko sagledavanje stvari. Oslobodite se negativnih osećanja i emocija, koje loše utiču na vaše partnerske odnose. Nemojte biti ljubomorni i posesivni, jer svaka ljubomorna emocija truje vaš organizam. Ne dozvolite da vas preplavi otrov.

Pročitajte i ovo: BIK – godišnji horoskop za 2017

To što uvek imate pristup životu sa stavom odrasle osobe, ne znači i da nije nekad potrebno da eksperimentišete i probate sasvim nova iskustva. Verno uvek ispunjavate obaveze i obećanja, ali prihvatite da stvari ne idu uvek onako kako ste isplanirali. Osetićete više puta da ste potpuno van kontrole. Nemojte sebe sputavati strahovima. Ne vezujte se previše za prošlost da biste izbegli sadašnjost. Nemojte kontrolisati druge burnim emotivnim reakcijama.

Pročitajte i ovo: BLIZANCI – godišnji horoskop za 2017

Saturn, kao vladar vašeg sunčevog znaka, i u 2017. godini kreće se kroz znak Strelca. Koračajte sigurno i čvrsto po zemlji, ali pogledajte ponekad i u nebo. To što ste se odlučili za praktične i realne ciljeve, nije garancija sigurnosti. Potrebno je da prevaziđete sopstvene barijere da biste bili prirodniji i spontaniji, a imate mogućnost za ovo dok se Saturn nalazi u Strelcu. Imate šansu i da pomerate neke granice, ali uz promenu ličnih stavova i orijentacije. Izađite malo iz kruto postavljenih pravila. Ponekad je lepši pogled od gore, nego od dole prema gore.

Pročitajte i ovo: RAK – godišnji horoskop za 2017

Saturn se kreće kroz vašu prirodnu dvanaestu kuću. Povlačenje vam može pomoći za odgovore na pitanja koja se odnose na promene, posebno ako vam još nije jasno šta bi trebalo da menjate. Često će prolaz vladara kroz dvanaestu kuću ukazivati na završetak i kraj nekog ciklusa i pripremu za početak novog ciklusa koji treba da usledi. Bićete u fazi rastakanja, jer neki planovi koje ste imali nestaju, a struktura koju ste prethodno gradili se rastače. Potrebno je nešto sasvim novo.

Pročitajte i ovo: LAV – godišnji horoskop za 2017

Želja da neko stalno brine o vama može vas odvesti u zamku, odnosno, u beskrajno traganje za sigurnošću. Nemojte sebi usađivati krivicu ako naiđete na bilo kakvo odbijanje. Ako imate stav da želite preuzeti odgovornost za stvaranje sigurnog partnerskog odnosa, znaćete i šta da uradite da biste doprineli stabilnosti. Verovatno ćete, ipak, morati za sobom da ostavite rutinu da biste otkrili veću sigurnost koju donosi saznanje da možete uspešno preuzeti rizike. Ovo je posebno bitno zbog toga što će Saturn praviti povoljan aspekt sa Uranom.

Pročitajte i ovo: DEVICA – godišnji horoskop za 2017

Od 6. aprila do 24. avgusta, vladar vašeg Sunčevog znaka, Saturn, ide retrogradno. Ne treba da se uznemiravte zbog toga, jer ako je za neku planetu prirodan retrogradan hod onda je to za Saturna. Iskoristite ovaj period da konsolidujete redove i ispitate planove i da ih promenite ako je potrebno. Problemi na putovanjima, koja se mogu i odložiti. Pripadnici vašeg znaka koji nisu zaposleni teže pronalaze posao.

Pročitajte i ovo: VAGA – godišnji horoskop za 2017

Slobodni Jarčevi imaju na jesen 2017. godine priliku za zanimljiva poznanstva i kontakte, pa i novu vezu. Pripadnici vašeg znaka koji se bave privatnim poslovima, u ovom periodu imaju šansu za dobre poslove. Poslovna putovanja. Dugo očekivani novac. Povraćaj dugova.

Pročitajte i ovo: ŠKORPIJA – godišnji horoskop za 2017

Možete se osećati sigurno uz prijatelje. Jesen je povoljan period da se kupuju stvari koje imaju trajnu vrednost, da biste se od njih za nekoliko godina moglo profitirati. Razmislite o mogućnosti za dodatnim učenjem i obrazovanjem. Iskustva u kojima ćete učiti sebe da ohrabrujete i bodrite. Skoncentrišite se na postizanje uspeha, jer ćete se na taj način najlakše oslobađati straha.

Pročitajte i ovo: STRELAC – godišnji horoskop za 2017