Sa Venerom nije važno samo živeti, već i uživati. Zadovoljstvo je ključna reč za princip Venere, a zadovoljstvo je povezano i sa konceptom ljubavi i odnosa.

Princip Venere je povezan i sa privlačnošću. Ono što nam se sviđa i što nam daje zadovoljstvo privlačimo u naše živote preko Venere. Stvari i predmeti, hrana, osobe, veze i slično.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Razlikujemo aktivan i pasivan princip Venere.

U prvom slučaju, volimo partnera zbog onog što nam pruža i radujemo se tome. Kod drugog slučaja, pokušavamo da „radimo“ na odnosu i partneru da bismo dobili ono što nam treba i što će nas radovati.

Pročitajte i ovo: Mars u Blizancima, uvek spreman za akciju kao zapeta puška

Da bismo utvrdili kako Venera radi u natalnoj karti, možemo napraviti jedan jednostavan test. Napišemo listu onoga što volimo i šta nas čini zadovoljnim, a zatim prebrojimo koliko ima stavki. Ako je manje od petnaest, onda su principi Venere slabo razvijeni.

Ne mora obavezno dati sjajan luksuz, ali ono što čovek može da stvori uz pomoć Venere jeste zadovoljstvo, uživanje, sposobnost da se radujemo stvarima i materijalnim vrednostima. Razvoj Venere je, takođe, povezan sa učenjem kako da volimo materijalni svet i da ga razumemo.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Veneri u Ribama

Venera je vladar druge kuće (novac, materijalne vrednosti), jer joj je u drugoj kući cilj da cenimo i volimo sve ono što možemo dobiti za novac. Nepoštovanje materijalnog sveta ne pomaže dobrom odnosu sa novcem. Važno je da čovek može da primi ono što želi i voli, jer tek tada njegova Venera može da živi.

Pročitajte i ovo: Venera u Vodoliji – samo da dočekam sutra

Foto David Mark Pixabay

Da li se osmehujete kada ugledate svoje lice u ogledalu? Da li vam se dopalo ono što ste videli tamo? Ako se ne osmehujete, onda vaša Venera verovatno ima neki problem.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Uranu u Biku, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

Kada je Venera harmonična onda je obično i voljena od drugih ljudi. Zadovoljstvo je razgovarati sa njom i tada daje dosta nevinih vrlina.

Pročitajte i ovo: Aspekti tranzitnog Urana u Biku na natalne planete, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

Sa skladnom Venerom u Ribama možete postati sveštenik; sa skladnom Venerom u Vodoliji možete postati balerina čija će se dela razlikovati izvanrednom lepotom i elegancijom; sa skladnom Venerom u Ovnu možete postati sportista koji pleni rezultatima i svojom pojavom.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Riba, u natalu i tranzitu

Sa skladnom Venerom u Biku možete postati babica sa najviše rođenih beba; sa skladnom Venerom u Blizancima možete postati pisac ljubavnih priča; sa skladnom Venerom u Raku možete postati najomiljeniji u porodičnom okruženju;

Pročitajte i ovo: Kratka istorija Đotiša – vedske astrologije

Sa skladnom Venerom u Lavu možete postati najlepše lice poznatog i brendiranog časopisa; sa skladnom Venerom u Devici možete postati ljubitelj posla koji radite; sa skladnom Venerom u Vagi možete postati najomiljeniji matičar;

Pročitajte i ovo: Pouzdani znaci koji govore da mu se sviđate

Sa skladnom Venerom u Škorpiji možete postati Mata Hari; sa skladnom Venerom u Strelcu možete postati predavač čija su predavanja najomiljenija; sa skladnom Venerom u Jarcu možete postati melem za dušu starih i bolesnih.

Pročitajte i ovo: Venera i Pluton, dok nas smrt ne rastavi

Da bismo procenili Veneru u natalnoj karti potrebno je i da proučimo iskustvo predaka. Šta se dešavalo između muškaraca i žena u porodici?

Pročitajte i ovo: Venera u konjunkciji sa Plutonom, fatalna privlačnost

Na primer, kvadrat između Venere i Plutona govori o ljubomori i osveti kod predaka i u porodici. Šta se skriva iza ove ljubomore? Možda je baš vaša ljubomora povezana sa istorijom i životom neke vaše bake. Tu je rođena ljubomora koja kasnije prati žene u ovoj porodici.

Ili, možda je baka imala sestru, čije je ponašanje bilo previše „lako“ za to vreme. Kao rezultat toga žena je mogla biti izbačena iz porodice i lišena svih prava. Sada, vlasnik horoskopa (unuka), ima potrebu da obnovi ovu „priču“ (zakon pripadnosti) i radi to kroz slično ponašanje.

Pročitajte i ovo: Venera i Pluton, ljubav kroz prihvatanje bola

Venera, takođe, iznosi svoje sudove na osnovu sviđanja.

„Ta osoba mi se ne dopada, jer je previše statična i lenja.“ – Venera u Ovnu
„Više volim morske talase nego planinske i hladne vrhove.“ – Venera u Ribama
Uopšte nisam uživala u njegovom društvu, jer samo ćuti.“ – Venera u Blizancima

Pročitajte i ovo: Venera u Jarcu u srcu nosi sve tragične ljubavi iz prošlosti

Ne dopada mi se, jer ne dozvoljava da ga dodirujem.“ – Venera u Biku
„Sve karte je otvorio i to mi se ni malo ne dopada.“ – Venera u Škorpiji
„Više volim svoju slobodu nego sve njihove zlatne kaveze.“ – Venera u Strelcu

Pročitajte i ovo: Venera konjunkcija Saturn – istrajnošću do ostvarenja cilja

„Ne sviđa mi se, jer previše leti iznad oblaka.“ – Venera u Devici
„Onaj ko ne voli moje prijatelje, ne mogu ni ja da ga volim.“ – Venera u Vodoliji
„Ipak ću više uživati na koncertu, nego na porodičnoj večeri.“ – Venera u Vagi
„Ne sviđa mi se ta knjiga, jer nije ni malo maštovita i previše je realistična“ – Venera u Raku

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o osi Mesečevih čvorova Rak – Jarac

„Uživam kada odem tamo, jer me uvek dočekaju kao kraljicu.“ – Venera u Lavu
„Više bih volela da kupim nešto što će mi biti zaista korisno.“ – Venera u Jarcu

Pročitajte i ovo: Mars u Biku – grabi, juriša i osvaja polako

Neće razumeti kako neko može stalno da uživa u novim poznanstvima. Ne naglašava estetske aspekte života, pa se najverovatnije neće obraćati pažnja, na primer, na lepotu starog dvorca ili boju zalaska Sunca. Neće razumeti kako neko može da trči za ženom samo zbog toga što ima lepe noge ili za muškarcem samo zbog toga što ima dobru zadnjicu.

Pročitajte i ovo: Šta nam donosi Kineska godine žute zemljane Svinje

Kada je Venera slaba onda se manifestuje u odsustvu ukusa, odbacivanju estetike, pa i potpunoj ravnodušnosti prema lepoti i svetu umetnosti.

Pročitajte i ovo: Testovi Saturna kroz zodijačke znake

Osoba može biti toliko zaokupljena sobom da nije u stanju da primeti partnerove potrebe. Njihovi stanovi mogu biti poput muzeja ispunjeni i natrpani kipovima, slikama, antikvitetima i umetničkim delima, ali gube lepotu. Potreba za posedovanjem lepih i skupih stvari toliko može biti jaka da osoba nije u stanju da se nosi sa tim.

Pročitajte i ovo: Veliki Getsbi ljubav ili beg u tragičnu ljubav

Kod neharmonične Venere odnosi sa ljudima se razvijaju sa poteškoćama i prisutni su visoki zahtevi prema drugima.

Sa neharmoničnom Venerom u Ovnu imamo gruba i agresivna osećanja; sa neharmoničnom Venera u Biku imamo lenjost; sa neharmoničnom Venerom u Blizancima imamo lakomislenost i nepostojanost;

Pročitajte i ovo: Zaljubljujemo se u rane

Sa neharmoničnom Venerom u Raku imamo preteranu zavisnost od druge osobe sa kojom smo blisko vezani; sa neharmoničnom Venerom u Lavu imamo oholost; sa neharmoničnom Venerom u Devici imamo sebičnost;

Pročitajte i ovo: Da li da kažem prijateljici da je muž vara?!

Sa neharmoničnom Venerom u Vagi imamo neodlučnost; sa neharmoničnom Venerom u Škorpiji imamo sklonost manipulacijama i posesivnosti; sa neharmoničnom Venerom u Strelcu imamo nevernost i preterivanje;

Pročitajte i ovo: U kojoj si fazi razvoja – Eva, Helena, Sofija ili Devica marija? I obrnuto, kakve te žene privlače?

Sa neharmoničnom Venerom u Jarcu imamo krutost i strah; sa neharmoničnom Venerom u Vodoliji imamo preteranu ekcentričnost; sa neharmoničnom Venerom u Ribama imamo preosetljivost i čestu emocionalnu promenljivost.