Tačka sreće (Fortuna) je posebno mesto u vašoj natalnoj karti, koje ukazuje na to gde ste posebno srećne ruke. Sastoji se od kombinacije vašeg Sunca, Meseca i Ascendenta (podznaka).

Sunce predstavlja vaš identitet i vašu individualnost; Mesec je vaša emotivna strana i pokazuje koliko i na koji način se osećate emotivno i zaštićeno; Ascendent (podznak) pokazuje kako se vi pojavljujete – predstavljate u spoljašnjem svetu. On vlada vašim izgledom, načinom na koji govorite, kako se predstavljate, kako želite da vas drugi vide.

U astrologiji, Sunce, Mesec i Ascendent su tri najvažnije tačke u vašoj natalnoj karti. Oni otkrivaju mnogo toga o vama, šta vas motiviše, šta volite i ne volite, šta tražite u svom životu. Kada su energije ova tri elementa vašeg grafikona u harmoniji, sve u vašem životu staje na svoje mesto. I to je upravo ono jedinstveno mesto gde se vaše parče sreće nalazi u vašoj karti.

Kuća u kojoj pada vaša Tačka sreće je oblast života u kojoj nalazite sreću i uspeh. Znak zodijaka u kome se nalazi pokazuje kako se energija vašeg dela sreće može manifestovati u vašem životu.

Vaša Tačka sreće u znakovima

Da biste izračunali gde se nalazi vaša Tačka sreće, pročitajte uputstvo na kraju ovog članka.

Tačka sreće u Ovnu

Ako sebi postavite jasne ciljeve i akcioni plan, vaš nagon i entuzijazam donose vam veliku sreću. Što ste otvoreniji da budete spontani i prijemčivi za tok univerzuma oko vas, to ćete postati srećniji.

Pročitajte i ovo: SATURN KVADRAT URAN, snažna napetost zbog sukoba osećanja odgovornosti i nezavisnosti

Ključ vašeg uspeha je da se pobrinete da završite projekat i da ga ne ostavite da visi u vazduhu čim pronađete nešto drugo što izgleda uzbudljivije.

Tačka sreće u Biku

Svojim strpljenjem i izdržljivošću stvarate stvari koje su stabilne i u stanju ste da donesete sigurnost sebi i onima oko vas. Važno je da ne budete previše zaokupljeni posedovanjem stvari i da razvijate i svoju duhovnu stranu.

Pročitajte i ovo: MARS U BIKU, ljubi, grli, uživa umaterijalnim plodovima i senzualnim zadovoljstvima

Ključ vaše sreće nije u odupiranju promenama, već u tome da im se prepustite. Vaše najveće zadovoljstvo leži u pronalaženju opipljivih rezultata za vaš naporan rad.

Tačka sreće u Blizancima

Vaša sreća dolazi od deljenja i komuniciranja svega što naučite. Sve dok pratite svoju intuiciju i slušate glas u sebi, vaše učenje i vaše veze sa ljudima donose vam najveću sreću.

Pročitajte i ovo: JUPITER KVADRAT URAN, snažna potreba za oslobađanjem od tradicije i rutine 

Ljudi koji žive u vašoj blizini uvek će biti tu za vas ako imate hitan slučaj. Najsrećniji ste kada živite u trenutku i možete da preletite s jedne stvari na drugu kada vas mašta ponese.

Tačka sreće u Raku

Vaša najveća radost dolazi kroz porodicu ili ljude koji se osećaju kao porodica i vaše kućno okruženje. Biti negovatelj i hraniti druge je način na koji ćete pronaći svoj lonac zlata.

Pročitajte i ovo: VENERA KONJUNKCIJA MERKUR, slatkorečiva, voljena i očaravajuća

Deca, životinje i svi koji su zavisni i kojima je potrebna ishrana donose vam veliko zadovoljstvo. Možda će vas zanimati bilo šta što je povezano sa zemljom: baštovanstvo, uzgoj hrane, posedovanje zemlje.

Tačka sreće u Lavu

Vaša prirodna velikodušnost doziva sreću u vaš život. Kada živite pošteno i blistate u svetu, ovo vam je od velike koristi. Vaša sunčana priroda ima sposobnost da dodirne druge i da ih raspali da dostignu svoj pravi potencijal.

Pročitajte i ovo: MARS KONJUNKCIJA URAN, snažna želja za uzbuđenjem i rušenjem pravila

Ovo vam donosi veliku radost. Imate sposobnost da postanete stručnjak u svojoj oblasti i da inspirišete druge da učine isto.

Tačka sreće u Devici

Najsrećniji ste kada ste napravili red u svom okruženju jer ste izuzetno osetljivi. Ovaj položaj vam donosi sreću u karijeri i zdravlje.

Pročitajte i ovo: MERKUR KVADRAT MARS, oštra pamet, britak jezik (hodajući konflikt)

Imate prirodnu sposobnost lečenja i možda će vas privući medicinska ili naučna profesija. Sve što uključuje pomaganje drugima donosi vam radost.

Tačka sreće u Vagi

Kada uspete da nađete ravnotežu u svojim odnosima, ostvarićete svoju najveću radost. Vaga ima tendenciju da pravi previše kompromisa da bi zadovoljila svog partnera, a vaš izazov je da naučite kako da zadovoljite svoje potrebe.

Pročitajte i ovo: SUNCE SEKSTIL PLUTON, magična privlačnost i velika dostignuća

Vi ste odličan posrednik i vaša sreća dolazi kada postignete harmoniju i osećate se kao da pripadate.

Tačka sreće u Škorpiji

Ovo je izuzetno moćan položaj jer imate mogućnost da utičete na druge na pozitivan ili negativan način. Najsrećniji ste kada dođete do dna problema ili situacije.

Pročitajte i ovo: Kako vaš horoskopski znak sabotira vaše ljubavne veze – ŠTA RADIM POGREŠNO?!

Imate neverovatne sposobnosti oporavka i verovatno se mnogo puta osećate kao da ste „umrli“ na sopstvenim nogama. Vaša radost dolazi od pomaganja drugima da se suoče sa svojim strahovima i fobijama i prevaziđu ih.

Tačka sreće u Strelcu

Vaša sreća dolazi iz vaše nezasitne želje da istražite nove horizonte, nove avanture, nove galaksije. Vaše najveće bogatstvo može se naći daleko od mesta rođenja.

Pročitajte i ovo: MARS TRIGON SATURN, strast, posvećenost i izdržljivost za postizanje velikog uspeha

Imate prirodan optimizam i radost i sve dok ne pokušavate da primoravate druge da vide svet na način na koji vi vidite, možete ih inspirisati da dođu izvan svojih trenutnih granica.

Tačka sreće u Jarcu

Sa dobrom strukturom, jasnim ciljevima i strateškim planom, možete manifestovati šta god želite. Imate veliku izdržljivost i vaša sreća dolazi od vaše sposobnosti da prevaziđete prepreke i postignete svoje ciljeve.

Pročitajte i ovo: SUNCE U KONJUNKCIJI SA VENEROM, oličenje ljubavi, šarma i lepote

Ovo je odličan plasman za sreću u politici, javnim poslovima i biznisu. Skloni ste da postignete svoj uspeh kasnije u životu.

Tačka sreće u Vodoliji

Vaša originalnost i individualnost donose vam najveću sreću. Važno je da ne dozvolite sebi da pratite nekog drugog. Morate pronaći svoju jedinstvenost i širiti je u svetu.

Pročitajte i ovo: Horoskopski znaci i njihovi najveći strahovi sa kojima se suočavaju pri započinjanju nove veze

Jednom kada prihvatite da ste drugačiji, osećaćete se mnogo srećnije u sebi. Tada možete inspirisati druge da izraze sopstvenu individualnost. Volite nove ideje, pomeranje granica nauke i pravičnosti i jednakosti za sve.

Tačka sreće Ribama

Vaša sreća leži u tome što ste u skladu sa duhovnom stranom života. Ako gajite interesovanje za metafizičko i ezoteričko, naći ćete sreću.

Pročitajte i ovo: VENERA KONJUNKCIJA URAN: Borba Titana u nama – projektovanje unutarnjih želja u sukobe

Sve dok naučite da idete sa tokom i izražavate svoje emocije dok se dešavaju, bićete veoma srećni. Veoma ste kreativni i verovatno će vas privući bilo koja od profesija pomaganja i isceljenja.

Uputstva: Kako da izračunate gde se krije vaša Tačka sreće

Prvo morate nacrtati svoju kartu rođenja. Trebaće vam vaše tačno vreme i mesto rođenja da saznate svoj Ascendent. Zatim sledite ove jednostavne korake:

Pronađite položaj vašeg Sunca, Meseca i Ascendenta.

Izmerite (najkraću) udaljenost između Sunca i Meseca (u stepenima). Imajte na umu da je svaki znak dugačak 30 stepeni.

Pročitajte i ovo: Šta želi svaki HOROSKOPSKI ZNAK U KREVETU: Koje su njihove tajne seksi fantazije? 

Na primer, ako je vaše Sunce na 20 stepeni Bika, a vaš Mesec na 5 stepeni Riba, onda je vaš Mesec 75 stepeni iza Sunca (tj. oduzimanjem unazad kroz zodijak). Vraćamo se unazad od 20 Bika: (- 20) u Biku, (- 30) u Ovnu, (- 25) u Ribama = 5 Riba, odnosno -75 stepeni ukupno sve od 20 Bika do 5 Riba). Mesec je iza Sunca jer idemo unazad kroz zodijak.

Pročitajte i ovo: SATURN I EMOTIVNE LEKCIJE: Koliko su naši odnosi zreli? Saturn želi da zna da li ste u svemu uvek bili Svoji?

Alternativni primer: ako je vaše Sunce na 20° Bika, a vaš Mesec na 10° Devica, onda je Mesec 110 stepeni napred/ispred vašeg Sunca (tj. +110 stepeni od 20° Bika do 10° Device= (+ 10) da bi stigao do kraja Bika, (+ 30) u Blizancima (+ 30), u Raku (+ 30), u Lavu, (+ 10) u Devici = +110 ukupno, tj. ide napred kroz zodijak. I tako dalje. Uvek je lakše izmerite najkraću udaljenost, bilo napred ili nazad između Sunca i Meseca.

Pročitajte i ovo: MARS U RAKU –  50 nijansi Crne

Idite do svog Ascendenta i izbrojite isto rastojanje kao što ste radili od Sunca do Meseca napred (+) ili unazad (-) da biste pronašli svoju Tačku sreće.

Dakle, pretpostavimo da je vaš Ascendent na 20° Lava.

U prvom primeru smo brojali unazad za (-75) stepeni, tako da sada ponovo brojimo unazad za (-75) stepeni, ovog puta od 20 Lava: (- 20) nazad da napustimo Lava, (-30) u Raku, ( -25) u Blizancima = (-75) stepeni ukupno, daje nam 5 Blizanaca. Dakle, vaša Tačka sreće je na 5° Blizanaca.

Pročitajte i ovo: JUPITEROV boravak u RIBAMA

U drugom primeru računali smo unapred (+110) stepeni. Dakle, počevši od 20° Lava imamo: (+10) do kraja Lava, (+30) u Devici, (+30) u Vagi, (+30) u Škorpiji, (+10) u Strelcu = 110 stepeni. Dakle, vaša Tačka sreće je na 10° Strelca.

Pročitajte i ovo: MESEC KONJUNKCIJA MARS – Emocionalna ishitrenost

Imajte na umu da će vaša Tačka sreće biti u istom odnosu (uglu) prema vašem Ascendentu kao što je vaš Mesec prema vašem Suncu. Dakle, ako ste rođeni na punom mesecu (Sunce nasuprot Mesecu), onda će vaša Tačka sreće biti nasuprot vašem Ascendentu.

VENERA TRIGON NEPTUN, bezgranična i bajkovita ljubav koja snove pretvara u stvarnost

A ako ste rođeni za vreme mladog Meseca (Sunce u konjukciji sa Mesecom), onda će vaša Tačka sreće biti u konjunkciji sa vašim Ascendentom.

Ako su vam Sunce i Mesec pod pravim uglom u krugu, onda će isto važiti i za vaš Ascendent i Tačku sreće, i tako dalje…

Zabavi se! (Tačan stepen nije bitan – samo dobro odredite horoskopski znak!).