U 2018. svaki rizik biće opravdan, samo ako budete svesni i svake moguće posledice.

Potrebno je da budete odlično organizovani, jer u suprotnom, malo toga možete dobiti kao rezultat svojih sposobnosti.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Tranzitni Saturn u Jarcu kretaće se kroz vaše prirodno peto polje, što se može manifestovati i kroz problematičnu komunikaciju sa decom. Pokušajte da pokažete više razumevanja za decu. Roditeljska odgovornost zahtevaće veliku pažnju i trud.

Posao može da se razvija, ali usporenim tempom. Na neko vreme zaboravite na prekomerne poslovne ambicije. U međuvremenu, izgradite dobre odnose sa kolegama, jer u budućnosti mogu da vam pruže veliku pomoć.

Pročitajte i ovo: OVAN godišnji horoskop 2018

Ljubavni život ima potencijal da bude pozitivan, ali samo ako je veza topla, iskrena  i pouzdana. Odnosi sa partnerom razvijaće se polako, ali ne uvek i prema scenariju koji očekujete. Neki će previše oklevati u udvaranju i osvajanju, zbog sumnjičavosti i straha od odbijanja.

Pročitajte i ovo: BIK godišnji horoskop 2018

Ne dopustite da prevlada strah u ljubavi, jer ćete onda mnogo toga blokirati u ljubavnom životu. Što se više budete plašili, više će se partner udaljavati.

Biće i perioda kada ljubav može biti i puna anksioznosti, ali zbog vašeg pesimizma, posebno, ako trenzitni Saturn bude nepovoljno aspektovan od natalnih planeta. Patner može biti neiskren u svojim osećanjima i slomiti vam srce. U najboljem slučaju, završiće se depresijom.

Pročitajte i ovo: BLIZANCI godišnji horoskop 2018

Međutim, pojedini predstavnici Device neočekivano će se zaljubiti i otići od kuće.

Pročitajte i ovo: RAK godišnji horoskop 2018

Tranzitni Neptun se i dalje kreće kroz vaše prirodno polje partnerstva i bićete preosetljivi na ova pitanja. Ili ćete se prepustiti osećanjima, ne gubeći osećaj za realnost ili ćete iskusiti razočaravajuće trenutke. Neki od vas i dalje traže idealne pratioce.

Pročitajte i ovo: LAV godišnji horoskop 2018

Ne treba računati na dobitke i poklone koji su praćeni faktorom sreće i verovatno ćete potrošiti više nego što ćete dobiti. Investicije u nekretnine mogu biti uspešne, ali ne treba računati na brz prihod. Budite oprezni sa potpisivanjem poslovnih ugovora i prvo ih dobro proučitajte.

Pročitajte i ovo: VAGA godišnji horoskop 2018

Photo by Jonathan Francisca on Unsplash

Sa najbližim saradnicima možete imati odličan odnos, posebno do novembra 2018. dok se tranzitni Jupiter u Škorpiji bude kretao kroz vaše prirodno treće polje. Oni koji budu imali nepovoljne aspekte tranzitnog Jupitera, mogu patiti zbog preterane lagodnosti u komunikaciji i previše pričanja. Možda ćete težiti ka nekim visokim ciljevima, a neke pripadnike ovog znaka očekuju duža putovanja.

U svakom slučaju, imate preporuku i da dozvolite sebi neko daleko i egzotično putovanje.

Odgovarajte na vreme svim dolaznim porukama, jer nešto može i da se posreći. Obrađujte na vreme sve primljene informacije i gledajte da ne propustite najsitnije detalje. I to neće biti baš lako. Do novembra meseca, povoljan je period za učenje i proširivanje znanja, posebno, ako tranzitni Jupiter bude u povoljnim aspektima sa natalnim planetama. Poslovna komunikacija i sastanci mogu biti plodonosni.

Photo by Kira auf der Heide on Unsplash

Ponekad ćete biti skloni da preuveličavate važnost nekih problema. Počevši od maja, porodična pitanja dobijaju na većem značaju. Možda će tokom tog perioda vašoj porodici biti potrebna pomoć.

Od maja do novembra tranzitni Uran imaće uticaj na vaše prirodno deveto polje. Ovo je pojačana potreba za uzbudljivijim putovanjima, a neki pripadnici vašeg znaka, iznenada mogu dobiti želju da odu negde daleko. Potrebno je da preispitate dosadašnje stavove, posebno one koji se tiču religijskih i duhovnih pitanja i da promenite nešto u odnosu na prethodna razmišljanja u ovim oblastima.

Postoji mogućnost iznenada da shvatite kako studirate nešto što vas uopšte ne privlači. Zbog toga, jedni mogu napustiti fakultet, a drugi se mogu prebaciti na neki sasvim drugi.

Photo by Kira auf der Heide on Unsplash

Ovo su prilike i da se suočite sa avanturama, čime ćete učiniti život mnogo zanimljivijim. Neki će biti srećni da se odvoje od porodice i kuće. Trebaće vam stalna promena utisaka i nova hrana za vaš um. Budite hrabriji u takvim zahtevima!

Neke Device iznenada mogu promeniti posao na bolje, ali uslov je da odbace strah od promena i iznenađenja. Poslovne aktivnosti biće ispunjene potpuno novim iskustvima i potrebno je nešto reformisati u poslovnoj oblasti života. Možete doći do nekog neobičnog i novog načina da bi došli do novca i profita.

Ne dozvolite sebi da se pretvorite u večne kritičare, posebno, kada je emotivni život u pitanju, jer ćete propustiti neke povoljne prilike.