Saturn u Strelcu je i dalje u 2017. godini i pravi kvadrat na vaš znak.

Ovaj aspekt ćete osećati kroz pritisak na poslovne okolnosti i svakodnevno okruženje. Kao da će vam ceo svet sa svojim problemima sesti na glavu. Zbog toga možete često biti  umorni, pa i depresivni.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House
Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Budite se i ležete sa brigama i obavazama, ali nadam se da ćete, kao i uvek, uspeti da pronađete razumna rešenja. Neki pripadanici vašeg znaka mogu imati zdravstvene probleme, ali najčešće kao posledicu umora i zabrinutosti.

Posao vam je veoma važan jer gledate stalno da nešto radite i budete zaposleni, ali imate teškoće u izražavanju najboljih kvaliteta. Razmislite da li možda radna atmosfera na vas utiče loše. Da li je neko preterano zahtevan i strog prema vama?  Međutim, bez obzira na ovakve mogućnosti kao da imate strah nešto da promenite i vodite se onom „daj šta daš, samo da se radi“.

Neki pripadnici vašeg znaka istovremeno će raditi i učiti što predstvalja dodatno opterećenje u dnevnom rasporedu.

Drugi ako ne rade naći će neki posao, ali neće biti ono za čega su se školovali. Device koje imaju siguran posao imaće mnogo poslovnih putovanja koja će, ipak, za njih biti naporna.

Druga polovina 2017. godine može biti lakša od prve, jer će tranzitni Jupiter iz Škorpije biti u sekstilu sa vašim znakom, ali ćete i dalje osećati uticaj tranzitnog Saturna iz Strelca. Pokušajte da budete prodorniji nego što inače jeste. Nemojte se povlačiti i čekati već budite poput vode i probajte da pronađete prolaz ili većom prodornošću pomerajte prepreke, koje vam budu na putu.

Neki pripadnici vašeg znaka, koji imaju zdravstvene probleme, novom terapijom ili promenom mogu poboljšati zdravlje. Uspeh na poslovnom planu mogu imati oni čiji je partner spreman i ima mogućnost da u njih ulaže.

U januaru mesecu, raspoloženje može biti u minus fazi zbog zabrinutosti za posao, račune, dugove i novac. Device koje, ipak, uspevaju mirno da plove ovim periodom. svoje ideje će oblikovati u ozbiljne planove sa ciljem da ih i materijalizuju. Fokus je na poslovnim kontaktima i pronalaženju izlaza iz problema.

Merkur kao vladar vašeg sunčevog znaka u februaru se kreće kroz Vodoliju i od vas zahtevaju određene promene na poslu. Budite fleksibilniji prema promenama, jer postoji mogućnost za potrebom da promenite način rada. Ako ste spremni da pokažete originalnost na poslu, onda prolazite ovaj period. Ovo je povoljan period za pripadnike ovog znaka, koji rade u grupama, na internetu ili se bave intelektualnim poslovima.

Rasejanost u prvoj polovini marta. Teško vam idu od ruke planovi i kao da se mnogo toga pretvara u nered što vam izuzetno smeta.

Mogućnost donošenja pogrešnih odluka i zato je preporučljivo da odložite važnije odluke za neko vreme. Ako možete da spojite svakodnevni rad sa umetnošću, kreativnošću i maštom onda će biti dobro. Čuvajte se prevara i podmetanja na poslu. Možda je dobro pustiti malo poslovne obaveze i prepustite se emotivnom životu.

U drugoj polovini marta maksimalno ćete biti poslovno angažovani. Verovatno će vam konačno i prekipiti, pa će jezik ići brže od pameti čime ćete iznenaditi i partnera koji će se pitati: „Gde je nestala ona tiha i povučena osoba?“ Neki pripadnici vašeg znaka mogu ući u sukob sa ljudima iz poslovnog okruženja.

Merkur kreće retrogradno u aprilu mesecu i ovaj period možete iskoristiti da se malo povučete i opet napravite vašu omiljenu analizu. Vraćaju se neki strari poslovni problemi.

U drugoj polovini maja Merkur boravi u Biku i prolaziti vašom devetom kućom. Ovo može biti povoljan period za one koji se bave trgovinom, uvozom-izvozom, transportom, izdavaštvom, turizmom i putovanjima. Vreme je da budete i  produktivniji na poslu i da se vaš rad novčano i nagradi.

Sredinom juna Merkur prolazi znakom Blizanaca što neki pripadnici vašeg znaka mogu iskoristiti za putovanja. Nova poznanstva kroz posao. Potreba za učenjem da bi na poslu bili kvalitetniji i efikasniji. Merkur prolazi vašom prirodnom desetom kućom i iskoristite poznanstva, kontakte i sve informacije koje budu dolazile do vas za ciljeve usmerene prema profesiji i statusu. Mogućnost promene po ovim pitanjima.

U poslednjim danima juna meseca, kao i u prvoj dekadi jula budite od koristi vašoj porodici i partneru. Potrebno je svakodnevno da im budete na usluzi.

Juli mesec je karakterističan po prolazu Merkura kroz vašu prirodnu dvanaestu kuću. Ovo je vreme za povlačenje, malo odmora i opuštanja misli, koje se aktivno i stalno roje tokom cele godine. Verovatno neće ići onako kako ste baš zamislili i isplanirali i zato je preporučljivo da odete na odmor, bavite se vašim biljkama u baši ili uzmete pecaljku i odete na pecanje.

Krajem jula, pa sve do kraja septembra, Merkur boravi u Devici i u vašoj prirodnoj prvoj kući. Od 13. avgusta do 5. septembra vladar vašeg Sunčavog znaka ide retrogradno, kroz ovaj znak. Iskoristite ovo vreme da povratite red u vaš život. Otvorite neke stare foldere, jer ćete u njima pronaći ono što je za vas korisno i upoterbljivo. Povoljan period da ponovite i obnovite znanje koje će vam koristiti u narednom periodu. Traženje odgovara na neka stara pitanja.

U prvoj polovini oktobra Merkur se kreće kroz vašu prirodnu drugu kuću i znak Vagu. Ovo je za neke pripadnike vašeg znaka opušteniji period. Mogućnost ulaska u partnerstvo i dil zbog zarade i profitiranja. Partner vam daje ideje kako da zaradite novac. Povoljan finansijski period za pripadnike vašeg znaka koji se bave umetnošću, trgovinom lepim predmetima, modom, kozmetikom, estetikom, prezentacijama, savetovanjima i odnosima sa javnošću. Analizirate partnera i vezu u kojoj se nalazite. Slobodne Device, koje su u ovom periodu aktvnije u druženjima i izlascima, mogu ostvariti prijatne i lepe kontakte.

Merkur prolazi Škorpijom i vašom prirodnom trećom kućom u drugoj polovini oktobra. Čuvajte se preterane kritičnosti i sumnjičavosti na poslu, jer možete imati neprijatne rasprave i sebi napraviti neprijatelje.

Duboke analize i kopanje po tajnama. Potreba za provokacijama može vam doneti probleme u komunikaciji i kontaktima kako sa drugim ljudima, tako i sa partnerom.

Poslednjeg meseca u 2017. godini pozitivna komunikacija unosi optimizam i vedrinu u porodične prilike. Reči koje ulivaju nadu i vesti koje ulivaju veru. Iseljenički papiri. Neki pripadnici vašeg znaka povoljno rešavaju problem krova nad glavom i stanovanja.

Razvijajte velikodušnost da bi izašli iz sopstvene devičanske ljušture. Vi imate prirodnu sposobnost drugima da pružite sigurnost, jer pratite ideju da u svetu trebaju da postoje poredak i red.