Ako ste rođeni između 23. avgusta i 22. septembra, nalazite se na teritoriji Device. Pod vladavinom Merkura, vaš horoskopski znak znači da uvek smišljate strategiju i planirate unapred.

Niste od onih koji će sedeti i odlagati, obično tražite načine na koje možete da se poboljšate i budete produktivniji. Pomno pazite na detalje, a neki bi vas čak mogli nazvati perfekcionistom. Međutim, takođe možete biti veoma strogi prema sebi i nikada niste zadovoljni sopstvenim dostignućima.

Ipak, naporan rad je samo strana vaše ličnosti, tako da u nastavku donosimo 10 osobina za koje možda ne znate da su povezane sa Devicama – koje vredi prepoznati i kultivisati u sebi, ako potpadate pod ovaj znak, i vredi tražiti i razumeti kod drugih ako to ne činite.

People photo created by pressfoto - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Vi ste sami sebi najgori kritičar

Uvek tražite načine na koje možete da se poboljšate i učinite bolje nego što ste bili u prošlosti. Ali, ne možete da postignete da sve bude apsolutno savršeno sve vreme, i možda ćete se ljutiti sami na sebe zbog činjenja najmanjih grešaka.

Pročitajte i ovo: Mars u Strelcu, strastveni avanturista

Strah od toga da ne zabrljate može vas sprečiti da rizikujete ili pristanete na određene aktivnosti. Važno je da se s vremena na vreme pohvalite, umesto da budete toliko samokritični.

People photo created by marymarkevich - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Volite da budete zauzeti

Uspevate u okruženjima sa brzim tempom, gde istovremeno pratite mnogo detalja i osećaj da ste potrebni. Možda čak postanete nemirni kada ne trčite okolo i ne bavite se nekom vrstom produktivne aktivnosti.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Device, u natalu i tranzitu

Usporavanje i opuštanje s vremena na vreme može biti oblast na kojoj morate da radite kako se ne biste toliko opterećivali.

People photo created by lookstudio - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Vi ste pravi control freak

Volite da ostanete organizovani, i možda imate određeni red i mesto za sve u svom domu ili u radnom okruženju.

Pročitajte i ovo: Odnos Sunca i Meseca u uporednim horoskopima

Verovatno ne podnosite neuredne cimere ili neuredne greške koje prave vaše kolege. Želite da sve bude urađeno kako treba – čak i ako to znači da sve morate da uradite sami.

Summer photo created by freepik - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Sećate se bukvalno svega

Imate oštro pamćenje i skloni ste da se sećate svakog razgovora koji ste vodili ili značajnih datuma koji su se desili.

Pročitajte i ovo: Kako se tumači prazna kuća u horoskopu

Možda ste prijatelj koji sve ostale podseća na nečiji rođendan ili godišnjicu. Takođe ste vešti u otkrivanju obrazaca i lako možete da prepoznate kako su različiti događaji povezani.

Volite da se osećate potrebnim

Volite da činite mala dela za ljude do kojih vam je stalo, a možda čak imate i posao gde pomažete drugima i pravite razliku u njihovim životima.

Pročitajte i ovo: Odgovori na najčešće postavljana pitanja astrologu

Čak i ako vam je teško da budete emotivni i da prenesete svoja osećanja, pokazujete da vam je stalo tako što ste samo tu da pružite podršku i ne očekujete pohvalu ili priznanje za to.

Tretirate svoje telo kao hram

Želite da se osećate najbolje iznutra, tako da provodite mnogo vremena vodeći računa o svom fizičkom zdravlju. Da biste bili energični i produktivni, veoma vodite računa o tome koju hranu jedete i možete piti samo umereno.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Jarca, u natalu i tranzitu

Možda imate i redovnu rutinu vežbanja koje se pridržavate ili biste želeli da pročitate najnovije trendove o wellness-u.

Vaš stil je prilično minimalistički

Kada odlučujete šta ćete obući, volite odeću koja se može neprimetno uklopiti sa ostatkom vaše garderobe. Verovatno posedujete mnogo predmeta ili osnovnih stvari neutralnih nijansi koje možete staviti na bilo šta.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Vodolije, u natalu i tranzitu

Niste veliki obožavatelj ukrasa ili ukrasnih komada, više volite jednostavne linije i odeću koja se savršeno slaže. Uvek izgledate veoma čisto i skockano.

People photo created by lookstudio - www.freepik.comMudro upravljate svojim vremenom

Provodite svoj dan što je moguće efikasnije i dobijate veliko zadovoljstvo od poboljšanja određenih zadataka i smišljanja kako da postignete istu stvar u što kraćem vremenskom periodu.

Pročitajte i ovo: Peta kuća horoskopa i planete u njoj – tu se krije tvoja moć

Bez obzira na čemu radite, lako možete da vidite gde promene treba da se izvrše i možete da podesite stvari da bi projekat tekao glatko.

Travel photo created by awesomecontent - www.freepik.comIzbirljivi ste u pogledu toga koga imate u svom životu

Treba vam neko vreme da odlučite šta osećate prema osobi, a možda ćete u početku biti malo rezervisani. Veoma ste osetljivi i u romantičnim i u društvenim situacijama, tako da se verovatno ne otvarate tako lako i brzo.

Pročitajte i ovo: Tri scenarija igre privlačenja u partnerskim odnosima

Pored toga, možda ćete se boriti sa time da budete preterano kritični prema svojim partnerima i prijateljima, ali to je samo zato što želite da oni budu najbolja moguća verzija sebe.

People photo created by lookstudio - www.freepik.comRetko previđate neke važne detalje.

U svim oblastima života brzo primetite sve greške koje su napravljene i skloni ste da primetite male stvari koje niko drugi ne shvata.

Pročitajte i ovo: Pluton, ludak i kontrolor, opsesivna želja za pobedom i kontrolom

Zbog ovih kvaliteta, možda ste dobar lektor ili urednik i verovatno nikada ne šaljete e-poštu sa greškama u kucanju. Međutim, takođe možete biti uhvaćeni u opsednutosti sitnicama i specifičnostima kada je važno da napravite korak unazad i razmotrite širu sliku.