Delimično pomračenje Sunca će se desiti u četvrtak, 15. februara, na 27. stepenu Vodolije.

Mesec neće u potpunosti pokriti Sunčev disk. Ovo pomračenje aktiviraće teme kao što su reforme i inovacije, nove ideje i komunikacija, jer je pomračenje povezano sa Merkurom.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Pomračenje će biti vidljivo u Argentini, Čileu, Urugvaju, Brazilu i Antarktiku.

Ovaj fenomen nazivaju „koridorom pomračenja“, jer je počeo tokom punog Meseca u znaku Lava i završava se delimičnim pomračenjem Sunca 15. februara.

Potrebno je proširiti granice i horizonte da bi se pojavili neki novi planovi i ciljevi. Činjenica je da se oko nas dešava haos, ali potrudite se da u tom haosu ispratite svoje ideje koje imaju za cilj promene bar na ličnom planu.

U najavi može biti neka nova prekretnica u kojoj se hrabro i smelo ulazi u novu fazu života. Mogući su određeni poremećaji, prvenstveno ako budete delovali iz hira, naglosti, tvrdoglavosti i bunta.

Tri dana pre i posle pomračenja odložite važnije poslovne sastanke, putovanja i skupu kupovinu. Ovaj period može biti emocionalno stresan. Negativni stavovi otežavaju situaciju. Ako i imate potrebu da se sa nekim raziđete, uradite to taktički i sa poštovanjem. Ne zaboravite da se zahvalite (mentalno ili rečima) za zajedničko iskustvo koje ste imali i dajte drugoj osobi pravo na svoje mišljenje.

Složenost psihološke situacije biće pogoršana kvadratom Marsa i Neptuna, što ukazuje na borbu sa podsvesnim strahovima, fobijama i depresijama.

Međutim, ovo pomračenje može biti i odlična prilika da se rešite onoga što vas je dugo opterećivalo – loše navike, predrasude, zavisnosti i sl. Pokušajte više da se odmarate, idite na masaže i primenjujte tehnike opuštanja i meditacije.

U prijateljstvu, braku i partnerstvu dajte jedni drugima slobodu. Razgovarajte o novim idejama i budite otvoreni za komunikaciju.

Ovo pomračenje nas uči da budemo više društveno aktivni i da radimo u grupama. Potrebno je naučiti da efikasnije sarađujemo sa ljudima oko nas, ali u isto vreme i da sačuvamo svoju individulanost.

Moraćemo da preispitamo svoje kontakte sa drugim ljudima naglašavajući samo najvažnije i da odbacimo one koji nas ometaju da bismo se kretali napred i u neke nove promene.

Glavna pokretačka snaga ove eklipse je potreba za slobodom i želja da se izrazi svoja jedinstvena priroda. Usamljene osobe u ovom periodu mogu naći nove prijatelje i nova poznanstva. Uključite „svoje antene“ i budite umreženi.

Sunčevo pomračenje predstavlja, u stvari, novi, mlad Mesec, pa se potrudite da inicirate promene i novine, a rezultate možete osetiti za oko šest meseci. Vreme je da obrišete stranicu i započnete novo poglavlje. Zapišite sada svoje ciljeve i odredite program za budućnost.

Najosetljivi će biti predstavnici fiksnih znakova: Vodolija, Lav, Bik i Škorpija, zatim, osobe sa podznakom u ovim znacima, kao i oni kojima će ova eklipsa aktivirati neke od ličnih planeta.

Device, Ribe, Strelčevi i Blizanci verovatno neće reagovati na ovo pomračenje, dok su Ovnovi, Vage, Rakovi i Jarčevi negde na sredini.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.