Delimično pomračenje Sunca će se desiti u četvrtak, 15. februara, na 27. stepenu Vodolije.

Mesec neće u potpunosti pokriti Sunčev disk. Ovo pomračenje aktiviraće teme kao što su reforme i inovacije, nove ideje i komunikacija, jer je pomračenje povezano sa Merkurom.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Pomračenje će biti vidljivo u Argentini, Čileu, Urugvaju, Brazilu i Antarktiku.

Ovaj fenomen nazivaju „koridorom pomračenja“, jer je počeo tokom punog Meseca u znaku Lava i završava se delimičnim pomračenjem Sunca 15. februara.

Potrebno je proširiti granice i horizonte da bi se pojavili neki novi planovi i ciljevi. Činjenica je da se oko nas dešava haos, ali potrudite se da u tom haosu ispratite svoje ideje koje imaju za cilj promene bar na ličnom planu.

U najavi može biti neka nova prekretnica u kojoj se hrabro i smelo ulazi u novu fazu života. Mogući su određeni poremećaji, prvenstveno ako budete delovali iz hira, naglosti, tvrdoglavosti i bunta.

Tri dana pre i posle pomračenja odložite važnije poslovne sastanke, putovanja i skupu kupovinu. Ovaj period može biti emocionalno stresan. Negativni stavovi otežavaju situaciju. Ako i imate potrebu da se sa nekim raziđete, uradite to taktički i sa poštovanjem. Ne zaboravite da se zahvalite (mentalno ili rečima) za zajedničko iskustvo koje ste imali i dajte drugoj osobi pravo na svoje mišljenje.

Složenost psihološke situacije biće pogoršana kvadratom Marsa i Neptuna, što ukazuje na borbu sa podsvesnim strahovima, fobijama i depresijama.

Međutim, ovo pomračenje može biti i odlična prilika da se rešite onoga što vas je dugo opterećivalo – loše navike, predrasude, zavisnosti i sl. Pokušajte više da se odmarate, idite na masaže i primenjujte tehnike opuštanja i meditacije.

U prijateljstvu, braku i partnerstvu dajte jedni drugima slobodu. Razgovarajte o novim idejama i budite otvoreni za komunikaciju.

Ovo pomračenje nas uči da budemo više društveno aktivni i da radimo u grupama. Potrebno je naučiti da efikasnije sarađujemo sa ljudima oko nas, ali u isto vreme i da sačuvamo svoju individulanost.

Moraćemo da preispitamo svoje kontakte sa drugim ljudima naglašavajući samo najvažnije i da odbacimo one koji nas ometaju da bismo se kretali napred i u neke nove promene.

Glavna pokretačka snaga ove eklipse je potreba za slobodom i želja da se izrazi svoja jedinstvena priroda. Usamljene osobe u ovom periodu mogu naći nove prijatelje i nova poznanstva. Uključite „svoje antene“ i budite umreženi.

Sunčevo pomračenje predstavlja, u stvari, novi, mlad Mesec, pa se potrudite da inicirate promene i novine, a rezultate možete osetiti za oko šest meseci. Vreme je da obrišete stranicu i započnete novo poglavlje. Zapišite sada svoje ciljeve i odredite program za budućnost.

Najosetljivi će biti predstavnici fiksnih znakova: Vodolija, Lav, Bik i Škorpija, zatim, osobe sa podznakom u ovim znacima, kao i oni kojima će ova eklipsa aktivirati neke od ličnih planeta.

Device, Ribe, Strelčevi i Blizanci verovatno neće reagovati na ovo pomračenje, dok su Ovnovi, Vage, Rakovi i Jarčevi negde na sredini.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.