Parcijalno ili delimično pomračenje Sunca u Jarcu biće 5. i 6. januara.

Ovo pomračenje biće vidljivo u severoistočnoj Aziji i severnom Pacifiku. Počeće od 5. januara u 23h34’ UTC, na mestu u provinciji Habei (Kina), severoistočno od Pekinga, i kretaće se prema istoku kroz Koreju, Japan, istočnu Rusiju i Pacifik.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Maksimalno pomračenje je 6. januara u 01h41’ UTC. Ovo delimično pomračenje Sunca desiće se na 15 stepeni Jarca.

Pročitajte i ovo: Kako prevazići preljubu

Može najviše uticati na osobe koje imaju lične planete ili neke važne tačke od 10 – 20 stepeni Jarca, Raka, Ovna i Vage.

Veoma je važno u ovom trenutku biti i ostati dosledan i ne podleći impulsima. Potrebno je postupati razumno!

Pročitajte i ovo: Pun Mesec nudi povoljnosti

Pažljivo razmislite, još pre pomračenja, kakve plodove želite požnjeti u budućnosti. Neki mogu imati susret sa osobom koja može postati važna u njihovom životu. Drugi mogu dobiti neke nove zadatke, aktivnosti i projekte, dakle, nešto novo što menja tok života.

Vladar pomračenja je Saturn, koji se nalazi u Jarcu, i ova planeta obavezuje da se ne daju lažna obećanja, da se ne pozajmljujete novac, da dobro odmerite svaki potez i odluku.

Pročitajte i ovo: Najvažniji aspekti planeta u 2019

Konačan rezultat svega započetog u ovom periodu može biti vidljiv za šest meseci.

S obzirom na to da je ovo pomračenja između Saturna i Plutona, može se pojaviti anksioznost, neraspoloženje i strahovi.

Pročitajte i ovo: Strast kao (ne)prijatelj partnerske ljubavi

Međutim, ne treba da se plašite svojih želja, jer možda vas one guraju ka boljem i produktivnijem.

Pročitajte i ovo: Kako da znate da ste u vezi sa hroničnim preljubnikom

Tačka pomračenja između Saturna i Plutona ukazuje i na dobre mogućnosti, ali za pokretanje i širenje poslova kod osoba koje se bave većim biznisom.

Pokušajte da izbegnete nepotrebne nesuglasice, konflikte i stresove, posebno oko privatnih i porodičnih pitanja koja su usmerena ka budućnosti, jer će pomračenje biti na osi Rak – Jarac.

Pročitajte i ovo: Nezdrava doza infantilnosti u vezi

Solarna eklipsa

Saturn daje dsiciplinu i strpljenje da bi se ispunile obaveze, ali ova planeta donosi i ograničenja. Pluton poziva da se eliminišu zastareli obrasci da bi ciljeve učinili manje složenijim.

Pročitajte i ovo: Pokušaji bega u lažnu slobodu koji uništavaju vezu

Možda ćete poželeti da se otarasite nekih stvari iz prošlosti koje vas i dalje tište, opterećuju i vezuju za prošlost. Proces oslobađanja od nekih loših navika za vreme pomračenja može biti lak.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o nesanici

Obratite pažnju na raspodelu prihoda i rashoda. Razmislite pažljivo šta je to što vam je zaista potrebno i neophodno, a šta je to što je samo hir, ludovanje ili preterivanje.

Glavni zadatak je da prevaziđemo svoju uznemirenost i da budemo sigurniji. Pokušajte da se ponašate skromnije i suzdržanije. Pre nego što počnete da kritikujete druge, prvo procenite sebe i sagledajte svoje postupke.

Pročitajte i ovo: Zašto su visoko inteligentni ljudi često nesrećni?

U ljubavi i odnosima sa ljudima uopšte biće nekih emocionalnih barijera. Javne svađe i ljubomora biće posebno opasne.

Pročitajte i ovo: Šta bi muškarci voleli da znaju

Tradicija kaže da za vreme pomračenja Sunca u znaku Jarca priroda diktrira oštre uslove. Hladne noći, nesreće prouzrokovane hladnoćom, mrazom i snežnim olujama, vulkani, rudnici, zemljotresi. Politička i ekonomska situacija postaje ozbiljnija, nezaposlenost, pad vlada, vladajućih stranaka i slično.