U utorak, 16. jula (Beograd, 23h30’), očekuje nas delimična lunarna eklipsa na 24. stepenu Jarca. Ovo delimično pomračenje Meseca biće vidljivo iz Australije, Afrike, Južne Amerike, većine Evrope i Azije.

Kao da čvorovi karme ponovo odzvanjaju na osi Rak-Jarac i sa Južnim Mesečevim čvorom u Jarcu, ovo je najava neizbežnih završetaka svega što se odnosi na stare šeme, koje više ne mogu biti korisne.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Možete biti osetljiviji, kreativniji, uzbuđeniji, nervozniji ili patiti od nesanice.

Pročitajte i ovo: Mars je muškarac kojeg želite pored sebe

Sve što je labavo i krhko konačno se može završiti, kako bi se napravio prostor za nešto novo i snažnije. Ovo je najava završetaka određenih životnih faza.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Hironu u Ovnu do 2027. godine

Delimično pomračenje Mesca biće blisko povezano sa Plutonom, pa se može manifestovati kroz intenzivne emocionalne reakcije, kompulsivno ponašanje i borbu za moć. To su situacije koje stvaraju krize (Pluton). Zbog uticaja Plutona lako dolazi do razotkrivanja mračnih tajni, ali i lošeg ponašanja. Da li se plašite da otvorite Pandorinu kutiju?

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o retrogradnom Plutonu u Jarcu

Konjunkcija Meseca i Plutona za vreme ovog pomračenja, donosi duboka osećanja, dok lični događaji mogu izazvati pamćenje ili emocije, koje su duboko zakopane u podsvesti. Čak možete biti opsednuti osećanjima i zbog toga imati problem da se skoncentrišete na bilo šta drugo.

Intuicija prikriva racionalne misaone procese, kao i svesne sposobnosti prosuđivanja. U odnosima se suočavamo sa manipulativnim i kontrolnim ponašanjem, kao što su ljubomora, pretnje i izazivanje krivice.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o osi Mesečevih čvorova Rak – Jarac

Za vreme ovog pomračenja, Sunce u Raku biće u opoziciji sa Plutonom u Jarcu, što može izazvati neku vrstu krize u vezi sa vašim samopoštovanjem. Ovo može biti povezano i sa samodestruktivnim osobinama, kao što je zavisnost i tvrdoglavost.

Pročitajte i ovo: Aspekti Sunca i Plutona u muškom horoskopu i njegov odnos prema ženama

Izbegavajte da budete previše uporni i sebični. Ako budete potpuno otvoreni za promene, samo će onda upornost biti isplativa.

Ovo pomračenje Meseca ukazaće na zloupotrebu moći, nemoralnih, neetičkih i nezakonitih ponašanja u društvu.

Pročitajte i ovo: Planete u konjunkciji sa JMČ

Mesec će biti i u blizni Saturna, što nije dobar znak za ljubavne i romantične odnose, jer će u ovom periodu i Venera u Raku praviti opoziciju sa Saturnom, Južnim čvorom i Plutonom.

Pročitajte i ovo: Venera u Raku – rođena da saoseća

Venera u Raku u opoziciji sa Saturnom u Jarcu, kao deo ovog pomračenja, stavlja akcenat na usamljenost i tugu zbog ograničenja koja utiču na ljubavni život, partnerske odnose, ali i finansije. Biće teže dati i primiti ljubav i naklonost, jer ovo je fizička i emocionalna distanca. Pokušajte da odredite gde ste odgovorni za sve teškoće u odnosu, ali i da otplatite dugove.

Potrebno je zauzeti nepristrasan i uravnotežen pogled na svoje najbliže. Dolazi do resetovanja naših emocija tako što će se elimenisati prtljag koji smo nosili prethodnih šest meseci.

Pročitajte i ovo: Pun Mesec nudi povoljnosti

Ovo delimično pomračenje stvara potencijal za ličnu krizu koja otkriva duboko zakopana sećanja i psihološku traumu. Možemo se osećati rastrgnuto između dva pravca. Potrebno je nastojati da se oslobodimo stvari za koje znamo da nemaju mesta u našim srcima i umovima. Ostanite otvoreni i pogledajte gde vas ovo pomračenje vodi da biste mogli da se opustite i okrenete novu stranicu.

Pročitajte i ovo: Mars u Lavu – moć je eliksir života

Zapitajte se: „Koja je vaša motivacija da radite ono što radite?“

Pronalaženje onoga što vas motiviše, dok se penjete na vlastitu planinu (Jarac), pomoći će vam da pronađete tragove kako biste došli do vrha.

Osa Rak-Jarac je veoma važna u ovom periodu. Na ovoj osi imali smo u julu pomračenje Sunca, Mesečevi čvorovi su već duži period na ovoj osi, a sada sledi pomračenje Meseca.

Pročitajte i ovo: Merkur u Raku – kad duša odleprša u rajske predele

Sve ovo ukazuje na važnost da shvatimo šta nam je potrebno kako bismo postigli ravnotežu između privatnog života, sa jedne strane, i radne ili društvene sfere, sa druge strane. Rak će nas naterati da cenimo naš privatan život i dom dok će Jarac pokušati da nas ubedi da ispunimo naše profesionalne odgovornosti i dužnosti.

Pročitajte i ovo: Kako da od Saturna i njegovih aspekata izvučemo najbolje za sebe

Važno je da proverite i proučite koje će planete u vašoj natalnoj karti biti aktivirane ovim pomračenjem Meseca na 24. stepenu Jarca.