Glavni adut u 2018. za pripadnike ovog znaka biće elokventnost, koja će vam dosta pomoći u nastupajućoj godini. Nastavlja se period ozbiljnih promena i unutrašnjih transformacija.

Naredna godina je povoljna za obuku i usavršavanje nekih novih pravaca u poslovanju. Najvažnije je da dobijete pristup pravim informacijama, koje vam mogu doneti korist. Pripadnici ovog znaka su najkomunikativniji među ostalim znakovima zodijaka i talenat da rade sa informacijama trebalo bi potpuno iskoristiti.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Neki će u narednoj godini doći do lake zarade. Nemojte samo vrtoglavo juriti za promenama i novim prilikama, jer one moraju doći postepeno i pažljivo razmišljajući o posledicama svakog koraka.

Veću dobrobit mogu očekivati oni koji će uspeti da se otarase nekih loših navika. Međutim, pripadnici ovog znaka koji budu nastavili sa svojom prevrtljivom igrom, neće uvek dobiti ono što budu želeli, kao i ni oni koji će hteti da stignu svuda i bilo gde.

Pažljivo posmatrajte šta se odvija oko vas i budite mudriji, jer će biti i onih koji će pokušavati da igraju sa vama neku igru. Nemojte dozvoliti da budete uvučeni u nečije mahinacije i nikom nemojte da odajete svoje tajne. Nekad je dobro zavezati jezik.

Pročitajte i ovo: BIK godišnji horoskop 2018

Tranzitni Saturn ulazi u vaše prirodno osmo polje i postoji nekoliko pitanja koje ne želite ozbiljno da shvatite.

Biće potrebno hitno da ih razmotrite, bez obzira na to koliko pokušavate da ih ne primećujete. Počistite sve nedostatke i zatvorite sve što je potrebno iz prošlosti. Sa sobom će biti najteže voditi razgovor zbog podložnosti čestom poricanju, ali morate se potruditi.

Pročitajte i ovo: OVAN godišnji horoskop 2018

Vreme je da rešite i neke sopstvene strahove, koji prvenstveno utiču na odbijanje i guranje pod tepih onih težih i napornijih pitanja. Biće potrebno i da se prilagođavate okolnostima u kojima nećete moći doći do sagovornika, jer ćete u takvim situacijama biti prinuđeni da ostanete sami i rešite problem.

Pročitajte i ovo: RAK godišnji horoskop 2018

Tranzitni Saturn u Jarcu u prirodnom osmom polju za neke pripadnike ovog znaka predstavlja i period investiranja u posao i profesiju.

Pročitajte i ovo: LAV godišnji horoskop 2018

Počevši od leta 2018. godine, postaćete mnogo mobilniji, nećete sedeti mirno i nastojaćete mnogo više da se razvijate kroz posao. Tražićete svaku priliku za zaradu, a neki mogu ući u brak u kojem neće biti mesta osećanjima.

Pročitajte i ovo: VAGA godišnji horoskop 2018

Jupiter u Škorpiji u šestom prirodnom polju ostaje sve do novembra 2018. i ovo su prilike da se iskoriste povoljne poslovne šanse.

Za one koji nisu zaposledni i koji traže posao, ovo može biti povoljna prilika da pronađu posao, a za druge, ovo je povoljan period za proširenje poslovnih aktivnosti. Sve što može unaprediti rad i posao, može biti u igri. Razmislite i da li biste mogli paralelno da radite dva posla. Odvažite se da razgovarate o unapređenju, povišici ili nekim drugim pitanjima, koja mogu da poboljšaju vaš položaj.

Ako tranzitni Jupiter u Škorpiji pravi neke nepovoljne aspekte na natalne planete, onda budite i pažljiviji da ne budete uvučeni u poslovne manipulacije. Ne dozvolite  da budete zavedeni nekim preteranim poslovnim očekivanjima i budite oprezni ako ulažete novac u poslovne aktivnosti. Ako imate u planu da pokrenete neka poslovna partnerstva, sačekajte kraj 2018. godine.

Jako je važno da pronađete način kako biste mogli da primenite svoje znanje. Nemojte odustajati od onoga za šta ste se obrazovali i učili.

Emotivni i ljubavni život biće manje „osvetljen“, nego poslovni život. Neki porodični Blizanci imaće želju za novom romansom. Naravno, ovo može zagarantovati nova ljubavna iskustva i utiske, ali razmislite da li ćete ugroziti porodičnu situaciju. Slobodni Blizanci biće u potrazi za osobom koja će moći da razume njihove stavove i priču.

Pripadnici ovog znaka koji su sami neka više obraćaju pažnju na bližu okolinu, jer je njihova polovina možda sasvim blizu. April i maj mogu biti povezani sa jakim emocijama, a septembar može pokazati uznemiravajuća dešavanja. U poslednjim mesecima 2018. biće potrebno da pronađete pomirljivije reči i ponovo se udružite sa osobom koja vam je draga.

Varljiva emotivna situacija može da potraje sve do novembra, kada će Jupiter promeniti znak i ući u Strelca, a to će biti vaše prirodno sedmo polje.

Naravno, ovo će potrajati i u 2019. ali od novembra meseca naredne godine, ulazite u mnogo aktivniji period kada su partnerski odnosi u pitanju. Za jedne ovo su nove veze, a za druge i mogućnost onog sudbonosnog „da“.