Zamislite osobu koja vam tihim koracima ide u susret i dok je posmatrate kako korača pitate se: „Da li ova osoba odvaja svoja stopala od zemlje ili klizi po zemlji ne odvajajući noge od tla?“ To je Bik koji postojano i čvrsto korača po zemlji.

On neće uleteti u kadu da bi nakon puštanja vode shvatio da je voda hladna i da nema tople vode. Neće kupiti preko neta krevet ili fotelju da bi shvatio koliko je neudobna kada bude seo u fotelju ili legao u krevet. On neće zaboraviti da vam je danas rođendan i da bi trebalo da vas obraduje nekim poklonom.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House
Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Ne zaboravimo da znakom Bika vlada Venera i da bez obzira na to koliko bila njegova priroda praktična, njega ostavlja bez daha i neko umetničko delo, muzika, lepe slike, beli oblačići koji plutaju po plavom nebu, zeleni i cvetni vrtovi i parkovi.

Pročitajte u ovo: Žene se zaljubljuju u junake, a muškarci u sfinge

Svaki Bik ima ljubav prema ovim Venerinim delima, pa ćete i kod nekih pronaći na stolu ili pored kreveta zbirku poezije koju je počeo da čita, kod nekog ćete naći stari herbarijum koji čuva još iz škole, kod nekog ćete možda prvi put videti, jer pripadate mlađim generacijama, muzičku kasetu sa omiljenim pesmama, koje je nekad strpljivo skupljao i snimao za svoju dušu.

Pročitajte i ovo: Previše dobro da odem, premalo da ostanem

Nije retkost da se novac lepi za Bika. Ne možemo da kažemo da svaki Bik živi u novčanom blagostanju, ali retki su slučajevi da bi ga mogli vidite kako čeka u dugačkom redu sa litrom ulja ili nekoliko vrećica brašna, jer su na akciji ili sniženju.

On svoj život gradi strpljivo i polako, i saznanje da je moć u materiji, nekretnini koju poseduje, imanju i zemlji, novčaniku i računu u banci je dovoljno da mu pruži stabilnost i sigurnost.

Pročitajte i ovo: Znaci koji ukazuju na to da ste u vezi sa psihopatom

Bikovi se najčešće mogu naći u bankama, kancelarijama, na pijacama, farmama, trgovačkim firmama, pekarama i mesarama, restoranima i botaničkim baštama. Možda upoznate nekog Bika koji se profesionalno bavi i nekim umetničkim poslom, ali samo ako mu takav posao pruža materijalnu sigurnost.

Pročitajte i ovo: Kako nas strahovi ometaju u ljubavi

U suprotnom, možete upoznati i Bika, koji pored sigurnog posla kojim se bavi, dolazi na audiciju za gradski hor ili se povlači s vremena na vreme u svoj privatni slikarski kutak, peva svoju omiljenu pesmu dok se tušira u kadi ili pevuši svojim biljkama na terasi.

flowers-46377_1280Ne pokušavajte da ga ubrzavate ili malo po malo da ga pritiskate sa „Požuri!“ i „Pomeri malo brže tu zadnjicu!“, jer onda možete videti nešto što niste očekivali, a to je veliki i ogroman izliv besa.

Pročitajte i ovo: Znate li zašto je strah dobar?

Tada ćete se zapitati: „Da li je moguće da je ovo ona osoba koja je mesecima i mesecima bila tako staložena i smirena?“ Neko će dodati onu „jednu kap previše“ i tada počinje da se ponaša isto kao i bik u koridi, koji pomahnitalo puše i duva kroz nozdrve, namešta svoje rogove, fokusira očima i rije zemlju.

Pročitajte i ovo: Sve o retrogradnom Jupiteru u Strelcu, od 10. aprila do 11. avgusta 2019. godine

Imam za vas samo jedan savet – bežite i spasavajte živu glavu!

Međutim, Venera uvek ostaje Venera. Postoje trenuci kada su Bikovi poneseni sentimentom i romantikom, samo što njihova romantika mora biti autentična i stvarna.

Pročitajte i ovo: Kako da se odnosite prema onima koji vas ogovaraju

Za njega nije dovoljno samo maštati, već je potrebno dodirnuti, osetiti čulom mirisa, čuti, okusiti i videti. On je u stanju svaki dan da vam uporno šalje neku romantičnu poruku, cvet ili pesmu sve dok se ne budete predali njegovom čvrstom i sigurnom zagrljaju ili dodiru.

Teško da ćete naći nekog Bika koji ne uživa u svojoj porodici ili u svom krovu nad glavom, kao i u udobnosti privatnog okruženja u kojem potpuno uživa. U slučaju da poznajete nekog Bika, koji nije rešio svoj krov nad glavom, sigurno ćete od njega čuti: „To je moj prioritet i budi siguran da ću kad – tad doći do njega.“

Pročitajte i ovo: Kako da popravimo narušeni odnos

A onda, ta velika ljubav prema prirodi koju ima, kao i jaka povezanost sa majkom prirodom (Zemljom), pa kakav god posao da radi uvek će biti zainteresovan za sva pitanja i dešavanja koja imaju uticaj na prirodu i sve ono što prirodu čini lepom, zdravom, raskošnom i živom.

Pročitajte i ovo: Afrodita, boginja ljubavi u ženi – kako otkriti pun spektar svoje ženstvenosti

Ima Bikova koji su prisiljeni da žive u velikim gradovima, ali ćete ih često videti kako beže sa prljavih ili uzavrelih asfalta u parkove, gradske vrtove i na zelena šetališta. Ako živi u velikim zgradama verovatno će imati biljke po sobama ili će pretvoriti terasu u oazu zelenila. Kada ga pritisne gradski metež i gužva, pobeći će na selo. Ako nema mogućnost da pobegne na selo, onda će uzeti opremu za kampovanje, stolicu na rasklapanje, ležaljku, roštilj, štap za pecanje i pobeći u prirodu.

Pročitajte i ovo: Uzdizanje autoritetom znak je slabosti i želje za priznanjem

Perite mu garderobu i posteljinu na kojoj spava sa najmirisnijim praškom za veš, a možete i dodatno u garderobne plakare ubaciti one mirišljave kesice.

FERDINAND bikKupite mu stolicu na rasklapanje, koja može da se spusti iz sedećeg položaja u ležeći položaj. Ne mešajte mu jastuk za spavnje sa nekim drugim, jer on ima svoj jastuk. Zar ne vidite koliko se vezao za njega?! Uklonite sve izvore prljavštine i nered, zaustavite građevinske radove i mašine ispod njegovog prozora, utišajte buku i viku, zaustavite godišnja doba na proleće.

Pročitajte i ovo: Harmonična i neharmonična Venera

Neka blagi vetar ili strujanje vazduha nosi miris livadskog cveća, zaustavite zemljotrese i podrhtavanje tla, pustite neku sentimentalnu muziku ili ljubavni film sa srećnim završetkom, otvorite vrata od pekara da bi se raširio miris hleba i peciva ulicom kojom prolazi, izbacite cveće ispred cvećara, stavite mu čokoladicu u džep i obradovaće se kad je pronađe, dočekajte ga sa toplom večerom i čašom vina na stolu, odvedite ga u zoo – vrt, zaustavite buku u saobraćaju ispod njegovog prozora i uživajte sa njim svaki trenutak na planeti Zemlji, jer on ne razmišlja o drugim planetama.