Tranzitni Uran je već započeo novi ciklus kroz vašu prirodnu prvu kuću, jer se kreće znakom Bika.

Sukobi tradicionalnog i novog, poznatog i nepoznatog, stabilnog i iznenađujućeg, odigravaće se ciklično. Opšti ciljevi ne bi trebalo da budu u suprotnosti sa individualnim.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Ovaj novi ciklus, koji je započeo Uran, naglašava poriv za ispitivanjem novih horizonata. Zapamtite, koliko god uživali u rutini i stabilnosti, osećaćete da vas to donekle i opterećuje.

Pročitajte i ovo: OVAN Godišnji horoskop za 2020. godinu

Istovremeno, tranzitni Jupiter će se kretati vašom prirodnom devetom kućom u znaku Jarca. Ovo je lep i obećavajući trigon prema vašem znaku, koji vam može pružiti više vere i nade u ono što Uran zahteva u prirodnoj prvoj kući, a to je promena!

Pročitajte i ovo: Jupiter u Jarcu, od 02. decembra 2019. do 19. decembra 2020. godine

Pročitajte i ovo: Nedeljni horoskop za period od 02. do 09. decembra 2019. godine

Možda je prejako reći da će vas potpuno obuzeti avanturistički duh, ali svakako ćete osetiti potrebu da unesete uzbuđenja u vaš život. Pokušajte ovo da uskladite sa tranzitnim Jupiterom kroz prirodnu devetu kuću, a to je otvaranje ka nekim novim horizontima i vizijama sa kojima ćete pronaći sigurniju strategiju za kretanje u fizičkom i praktičnom svetu.

Pročitajte i ovo: Tranzit Saturna u Jarcu po kućama natalnog horoskopa od 19.12.2017. do 23.03.2020. godine

Naravno, mada prvenstveno zavisi od individulane natalne karte, neki pripadnici vašeg znaka mogu imati poslovni, materijalni i statusni napredak. Mogu se pojaviti poslovne prilike, koje će vas na neki način povezati sa inostranstvom i putovanjima. Nekim Bikovima napredak može zavisiti od stepena odgovornosti koji budu ulagali u obrazovanje i učenje.

Pročitajte i ovo: Peta kuća horoskopa i planete u njoj – tu se krije tvoja moć

Egzistencijalnu sigurnost biće moguće ostvariti, ako izbrišete granice, pustite ambicije, a posebno praktične veštine. Ovo mora biti ugrađeno u vaše vizije i ideje. Tokom cele godine treba se truditi da se odnosi sa onima koje poštujete održe na visokom nivou, jer ćete u nekoliko navrata morati da angažujete upravo neku takvu ličnost.

Pročitajte i ovo: BLIZANCI Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: RAK Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Mnoštvo prilika se može pojaviti, ali vi morate pokazati strpljenje i toleranciju. Uspostavite kontakte sa onima koji su u poziciji da vam pomognu ili koji imaju sličan interes. Prigrlite svaku priliku da doživite novo iskustvo, ali pod uslovom da ne isključite razum i oprez!

Pročitajte i ovo: Tri scenarija igre privlačenja u partnerskim odnosima

Obradujte sebe i svoj duh nekim konkretnim znanjem ili znanjem koje ćete moći praktično da primenite. Na ovo vas obavezuje tranzitni Jupiter kroz vašu prirodnu devetu kuću. Ako ste još ranije imali želju da jednoga dana proširite svoje obrazovanje ili da učite određene veštine, nema šta da čekate i odlažete u 2020.

Pročitajte i ovo: Pluton, ludak i kontrolor, opsesivna želja za pobedom i kontrolom

Predstojeća godina može biti godina dobrih saradnji, lepih putovanja i mogućeg obrazovanja za sve one koji imaju volje da krenu u tom pravcu. Proširenje vidika, bilo kroz učenje, školovanje ili putovanja, može biti jedno veliko iskustvo, koje će vam pomoći da se snađete u praktičnoj sferi života.

Pročitajte i ovo: LAV Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Neki pripadnici vašeg znaka poželeće da promene mesto življenja, ali na ozbiljniji način, a to znači da promena života možda podrazumeva i promenu profesije.

Pročitajte i ovo: Odgovori na najčešće postavljana pitanja astrologu

Tranzitini Saturn ulaskom u Vodoliju, počeće da tranzitira i vašu prirodnu desetu kuću, ali Saturn će još uvek biti neodlučan između Jarca i Vodolije tokom 2020. Međutim, praviće napete aspekte sa Uranom u Biku i vašom prvom i sedmom prirodnom kućom. Ovo znači da se osa „ja-ti“ ili „ja-drugi ljudi“ može i uzdrmati.

Pročitajte i ovo: ŠKORPIJA Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Za neke ovo će biti klasičan pritisak iz spoljašnjeg okruženja kako bi se preuzela veća odgovornost za lične i individualne akcije, kao i partnerske odnose. Naravno da su sa ovakvom konfiguracijom ovde moguće promene, poteškoće i iznenađenja.

Pročitajte i ovo: Odnos Sunca i Meseca u uporednim horoskopima

Tranzitni Saturn u nepovoljnom aspektu sa Uranom u Biku u vašem prirodnom prvom polju, praviće pritisak da bi Uran učinio promenu. Ovo su promene, koje treba uraditi zbog problematičnih pitanja kojih će te sve više biti svesniji. Strah od promene samo će pojačati napetost, nervozu i stres, pa onda zaista možete tokom godine, odavati sliku ugašenog vulkana koji svakog trenutka može da eksplodira.

Pročitajte i ovo: DEVICA Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.