Sigurno se sećate crtaća u kome blagi bik Ferdinand skakuće po livadi i miriše cveće, dok mu se svet ne preokrene i stave ga u arenu da se suoči sa toreadorom. Ovaj toreador biće Uran, koji zvanično zauzima poziciju u vašem znaku 6. marta 2019.

Ovo je tek početak promena, jer Uran u Biku ostaje do 2027. Verovatno će za vašu prirodu, koja je, ipak, sporija, ovaj uticaj Urana biti napetiji, ali vreme je da otkrijete uzbudljiviju i valovitiju stranu života. To je nešto slično kao kada bi rekli sami sebi: „Ubrzaj se!“

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Pročitajte i ovo: Najvažniji aspekti planeta u 2019

Ovo je početak procesa u kojem ćete učiti da kroz neplanirane i iznenađujuće situacije (hteli ili ne hteli) izađete iz vašeg tako omiljenog stanja „status quo“. Prvi započinju ovaj proces Bikovi koji su rođeni na samom početku ovog znaka. Pa, srećna vožnja brzim ringišpilom!

Pročitajte i ovo: OVAN godišnji horoskop 2019

Međutim, u 2019. godini Saturn u Jarcu još uvek pravi povoljan aspekt na vaš znak i ovaj aspekt će više osećati Bikovi rođeni u poslednjoj dekadi.

Pročitajte i ovo: BLIZANCI godišnji horoskop 2019

Još uvek imate vremena da rešite stare probleme, pa je i put do udobnijeg stanja još uvek dostupan. Gledajte samo one dugoročne zadatke, a odbacujte sve ono što je kratkotrajno i brzopotezno. To je zbog toga što univerezum od vas traži da pokažete strateške sposobnosti. Prema tome, prvo postavite pitanje: „Koji su moji dugoročni ciljevi?“

Pročitajte i ovo: RAK godišnji horoskop 2019

Uz ovakve dugoročne ciljeve ne zaboravite na ulazak Urana u znak Bika, a to znači da vaši planovi za dugoročne ciljeve moraju imati inovativne i nove načine i metode.

Pročitajte i ovo: LAV godišnji horoskop 2019

Ako imate dugoročan cilj ili ako ga već imate, možda će biti potrebno da promenite način i to će onda biti novina kojom ćete moći da date Uranu ono što on traži. To ujedno znači i da ćete verovatno morati neke stare metode i načine da odbacite, ali ponavljam, samo ako su ciljevi i planovi dugoročni.

Pročitajte i ovo: DEVICA godišnji horoskop 2019

Potrebno je da u 2019. balansirate između novog i starog. Nove situacije, ali staro iskustvo. Prihvatanje drugačijih i potpuno novih okolnosti, ali ne odbaciti podršku i savete iskusnih i zrelih osoba. U 2019. moraju biti upanjena dva motora: novi i stari. Sve dok Saturn ne izađe iz znaka Jarca, a onda ćete polako ugasiti stari i forsirati samo novi.

Pročitajte i ovo: VAGA godišnji horoskop 2019

Pročitajte i ovo: ŠKORPIJA godišnji horoskop 2019

Uran najavljuje početak perioda u kojem ni Bikovi neće više ličiti na Bikove, jer dolazi do jačanja želje za slobodom, nezavisnošću i inovacijama. Koliko vam ovo izgleda čudno? Ili, možda vas i plaši?

Pročitajte i ovo: STRELAC godišnji horoskop 2019

Mnogo će zavisiti od toga da li ćete ove želje prihvatiti kao realnu pojavu ili ćete ih potiskivati. Ako ih budete više potiskivali, bićete napetiji, nervozniji i podložniji stresovima. Ako budete prihvatili pojavu želja za inovacijama i slobodom, onda će se i promene lakše odvijati. Promena mora da se dopusti!

Pročitajte i ovo: JARAC godišnji horoskop 2019

Ako želite da vam naredna godina bude produktivnija, biće potrebno da pokažete fleksibilnost i popustljivost u komunikaciji. Ove sposobnosti će vam pomoći da biste uspostavili kontakte sa pravim ljudima i izgradili dobre odnose u porodici.

Univerzum će dati najviše energije onim Bikovima koji će biti spremni da razvijaju i slede nešto potpuno novo!

Pročitajte i ovo: VODOLIJA godišnji horoskop 2019

Tranzitni Jupiter u Strelcu neće posebno uticati na vaš znak. U najmanju ruku, ako i govorimo o nekom uticaju, možda na Bikove koji se bave nekim biznisom, jer će Jupiter tranzitirati Bikovom prirodnom osomom kućom. Ovo bi onda otvorilo mogućnosti za investicije i novčana ulaganja.

Pročitajte i ovo: RIBE godišnji horoskop 2019

Bilo bi dobro da pronađete neke nove hobije, jer će oni proširiti potencijal za neke nove oblasti u kojima ćete se moći pronaći. Probajte to!

Photo by Vince Fleming on Unsplash

Mogu da se pojave neke situacije iz prošlosti iz kojih ništa niste naučili, ali sada će biti potrebna hitna intervencija! Pokušajte da uradite pravu stvar ovoga puta, a neke od odluka će vam onda promeniti život.

Pročitajte i ovo: Jupiter u Strelcu, od 8.11.2018. do 2.12.2019.

U sferi ljubavi, neće biti lako, jer će vam život baciti test da biste promenili neke navike, ali zapamtite da je porodica energetski kanal koji podržava želju da idete napred kroz život!

Pročitajte i ovo: Tranzit Jupitera kroz znak Strelca, po kućama natalnog horoskopa, od 8.11.2018. do 2.12.2019.

Ponekad su odgovori na pitanja negde u blizini, a pronalazak ovih odgovara uopšte ne mora da bude težak kako vam se sada čini.