Nova Godina može početi dosadno po pitanju odnosa i ljubavnog života, što će se manje-više nastaviti do sredine leta. Na početku godine romantični odnosi su krhki i nepomični.

Nakon 15. jula počinje aktivniji ljubavni život. Ovo je šansa za usamljene Bikove da pronađu partnera i nakon dužeg vremena da osete da nisu sami. Biće novih emotivnih mogućnosti. Oni koji su već u braku ili partnerskom odnosu imaju šansu da se još više stabilizuju.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Skoro cele godine imaćete jedan zadatak: „Moja kuća je moja tvrđava.“ Najvažnije je da izaberete mesto za život i postavite temelje, a ovo će za neke biti prijatno iskustvo u izgradnji porodičnog gnezda.

Bikovi koji će se naći pred odlukom za drugi brak, mogu imati dilemu: „Koga izabrati između dve osobe?“

Eventualno, mogući su ljubavni sporovi u oktobru i novembru, ali oni će biti povezani sa željom da promenite nešto.

Pročitajte i ovo: OVAN godišnji horoskop 2018

Bez obzira na to što će tranzitni Saturn u Jarcu praviti povoljan aspekt na vaš znak, ipak mnogo pažljivije ispratite sferu finansija, posebno oni koji su u privatnom poslu. Bikovi koji se bore za stabilniju egzistenciju imaju šansu da opstanu, ali samo uz ozbiljan rad i napor, jer to traži Saturn u Jarcu. Oni koji nemaju mnogo briga oko novca, razmišljaće o nekim dugoročnijim finansijskim planovima. Neki Bikovi će se odlučiti za pokretanje privatnog posla.

Pročitajte i ovo: BLIZANCI godišnji horoskop 2018

Uglavnom, dobre su prilike da se krećete kroz karijeru, ali ne zaboravite na porodicu! Svoje slobodno vreme provodite u krugu najbližih, jer ćete samo tamo dobiti energiju za nova dostignuća. Odnosi sa ljudima koji vas podržavaju u poslovanju biće dobro organizovani i formirani. Ipak, poslovni uspon treba očekivati nakon novembra 2018.

Pročitajte i ovo: RAK godišnji horoskop 2018

Ne dozvolite da budete zavarani preteranim očekivanjima, jer Jupiter u Škorpiji nepovoljno aspektuje vaš znak sve do novembra meseca.

Pročitajte i ovo: LAV godišnji horoskop 2018

Ovaj aspekt ukazuje na mogućnost problema sa nasledstvom, alimentacijom i većim finansijskim ulaganjima. Aspekt se dešava preko ose prvog i sedmog polja, pa su moguće i razne afere u partnerskim odnosima ili afere, u koje možete biti uvučeni zbog obećanja drugih ljudi.

Pročitajte i ovo: VAGA godišnji horoskop 2018

Photo by Vince Fleming on Unsplash

Zvezde upozoravaju da bi trebalo jasno da izmerite svoje i partnerove potrebe, na primer, nemojte uzimati kredit, jer dugovi mogu biti jedan od uzroka skandala i afera.

Pročitajte i ovo: DEVICA godišnji horoskop 2018

Pripazite na ishranu i nemojte preterivati. Imaćete još uvek mogućnost duboko da istražujete one oblasti koje vas zanimaju, ali pod uslovom da ste rešili unutrašnji konflikt koji ukazuje na strah da se odvojite od fizičkih i materijalnih oblika. Posebno su dobrodošli psihologija ili ezoterija, kao i druge oblasti koje zahtevaju duboko uranjanje i potapanje. Da li ste spremni za takvo ronjenje? Ovakva vrsta rada može vam pomoći da otkrijete neke duboke i skrivene resurse, koje još niste uspeli da otkrijete.

Još uvek prolazite test u komunikaciji sa duhovnim učiteljima i osobama, kao i testove u potrazi za religioznim, filozofskim ili drugim višim pravcima. Ne žurite da donosite konačne zaključke, bar do novembra meseca, jer, ipak, sve to vreme, Jupiter u Škorpiji pravi nepovoljan aspekt sa znakom Bika.

Photo by Caster Cheung on Unsplash

Kada u novembru 2018. Jupiter bude ušao u znak Strelca i u vaše prirodno, osmo polje, biće bolji izgledi za novčana ulaganja, investiranje, a oni koji su imali probleme sa nasledstvom ili alimentacijom, imaće šansu da ova pitanja povoljne završe. Nakon novembra biće lakše doći do sponzora i pomoći drugih osoba.

Uran će na kratko u 2018. ušetati u vaš znak, od maja do novembra.

Neke pripadnike Bika, posebno one koji imaju Sunce na početnim stepenima ovog znaka, očekuju iznenadne promene koje najčešće dolaze bez najave ili pripreme. Zbog toga, ovo može biti stresno za neke Bikove, jer su nefleksibilni i kruti za nova iskustva. Što pre prihvatite novonastale okolnosti i što se pre prepustite promenama, smanjićete tenziju i stres. Ove promene mogu da se odraze na posao, novac, karijeru ili porodicu.

Photo by Duncan Shaffer on Unsplash

Saturn u Jarcu kretaće se kroz vaše prirodno deveto polje i ovo je dobra šansa za one koji su prethodno imali pregovore i dogovore za odlazak u inostranstvo radi posla ili obrazovanja. Putovanja treba da budu dobro isplanirana.

U poslednja dva meseca posvetite više pažnje na komunikaciju i druženje sa zanimljivim ljudima.

Rizik za zdravlje biće mnogo manji nego u 2017. godini, pogotovo od avgusta 2018.