U januaru zauzimate egzaltirani položaj, jer će se vaš vladar Venera kretati znakom Riba.

Bez obzira na to što umete da budete tvrdoglavi, čak i u trenucima kada je potrebno pokazati osećanja, izgleda da ćete se mnogo lakše otvarati u ovom mesecu. Možda je najbolje i da ostanete u sferi emocija, jer ovakvu vrstu ushićenja ne treba trošiti na materijalne i praktične planove, bez obzira na to što su vam važni. Emocionalna pitanja neka budu na prvom mestu, a egzistencijalna stavite na drugo mesto, jer ćete se, ipak, suočiti sa izazovnim aspektom između Venere u Ribama i Saturna u Strelcu.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House
Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Venera ide znakom Ovna u februaru i slobodni Bikovi početkom ovog meseca imaju priliku za strastvenu vezu ili neko novo poznanstvo, pod uslovom ako odbace ideju da druga osoba mora imati inicijativu.

Vaša priroda je poput stotinu godina uspavanog vulkana i može silno eruptirati u ovom mesecu.

Pružiće vam se dve prilike. Možete se pokrenuti sa mrtve tačke, pa inicijativom, radom i većom aktivnošću uticati na egzistencijalna pitanja. Međutim, ako ne budete prihvatili činjenicu da je vreme za promenu, očekuje vas stresan period i frktaćete ljutito poput podivljalog bika koji rije zemlju. Traže od vas da budete brži!? Hitriji?! Pokušajte da ih razumete, jer će mnogo toga zavisiti od vaše brzine.

Početkom marta Venera kreće retrogradno znakom Ovna i Ribama, da bi direktno krenula u poslednjoj dekadi aprila.

Probijaju se rokovi za isplate, novac kasni, gube se vredne stvari, posebno one za koje ste se vezali i za koje nikada niste mogli ni zamisliti da bi mogli od njih se odvojiti. Možda će ovo biti dobra životna lekcija da ne treba težiti posedovanju i ono što imate danas ne znači i da ćete imati sutra. Novčani problemi, posebno ako ovaj period ne iskoristite za reorganizaciju finansijskih planova, jer vam je nešto promaklo. Iskoristite mart mesec za privremeno povlačenje i uživanje u porodičnom okruženju.

zodiac-1647164_1280Nakon retrogradnog kretanja, Venera se u maju ponovo vraća u Ovna, dok će Mars biti u Blizancima. Ovo su šanse za poslovne kontakte, ali je potrebno da se brzo krećete ulicama, internetom i mislima kako bi prethodno došli do korisnih informacija i saveta. Bez obzira što su Bikovi u osnovi postojani i verni, ipak će neki od vas imati priliku da uđu u paralelnu vezu, jer će biti mnogo više radoznaliji nego što je to uobičajeno. Sredinom maja Venera u Ovnu formira izazovni aspekt sa Jupiterom u Vagi i donosi tenzije u vaš partnerski odnos. Ono u čemu ćete uživati i što će vam doneti zadovoljstvo za vašeg partnera može biti nemoralno.

U junu mesecu bićete na svom terenu, jer će Venera prolaziti znakom Bika.

Mogu vas provocirati, izmicati stolicu i pretiti, ali nećete popustiti ni milematar. Ako će okolnosti zavisiti od vaše samokontrole, onda je ovo vaš period. Odličan period da postavite šator pored nekog jezera ili mirne reke, uživate u prirodi, cveću, zelenim parkovima i šumama, jer ćete udisati samo radost. Obratite pažnju na znakove pored puta, jer vam jedan od njih može pomoći da popravite finansijsku situaciju. Ako krizirate u vezi, iskoristite ovaj period da je stabilizujete i da se opet osećate sigurno uz partnera.

Venera prolazi lepršavim znakom Blizanaca u julu mesecu.

Vreme je za socijalizaciju i druženje. Uživanje u putovanjima. Radost zbog nekih novih poznanstava. Nekoliko dana Venera u Blizancima biće u izazovnom aspektu sa Saturnom u Strelcu. Osećate teret i pritisak od strane partnera, jer često ima zahteve prema vama. Dok bude za vas sastavljao novu listu pravila, bićete stotinama kilometara udaljeni od njega negde na putu prema ruži vetrova. Ovo je povoljan period za Bikove koji se bave trgovinom, pisanjem, predavanjima, savetovanjima, informacijama, transportom i intelektualnim radom. Neki Bikovi će razmišljati o venčanju, jer će Venera formirati povoljan aspekt sa Jupiterom u Vagi.

horoscope-993144_1280U avgustu će se Venera kretati znakom Raka i vreme je za romantične letnje noći, a ako nemate uslove za boravak na moru, dopustite sebi bar srebrni plašt mesečine.

Ovo je period u kojem se sa zadovoljstvom povlačite u intimnost i privatnost, uživajući u toplini i nežnosti partnera. Osećate da ste voljeni, jer imate i vi potrebu da dajete ljubav. Radosni ste zbog poklona bliskih osoba. Srećni ste jer ljubav ispunjava vašu dušu. Kod ženske populacije ovog znaka budi se potreba za potomstvom i majčinstvom. U ovom mesecu će Venera biti nekoliko dana u izazovnom aspektu sa Uranom u Ovnu. Ovo se može kod nekih od vas manifestovati kao kratkotrajni nemir zbog iznenadnih promena okolnosti u okviru porodice.

Od kraja avgusta do poslednje dekade septembra, Venera prolazi znakom Lava. Potrebno je napustiti neke ustaljene navike da biste mogli ispratiti ambiciozne planove. Zbog želje da se lične vrednosti naglase i stave u centar pažnje, kao i zbog potrebe da privučete pažnju preko onoga što lično posedujete, neki Bikovi mogu zameniti stari automobil za skuplji i vredniji. Takođe, neki od vas mogu zameniti svoju kuću ili stan za veći i prostraniji. Osećaj sigurnosti i stabilnosti zavisiće od vašeg položaja i autoriteta, pa ćete sve učiniti da privučete pažnju na sebe, nametnete autoritet i usmerite se sa zadovoljstvom na neke velike planove. Venera u Lavu formiraće povoljan asapekt sa Saturnom u Strelcu i ovo je prilika da stabilizujete vašu vezu, ako u njoj budete prepoznali trajnije vrednosti.

spain-699017_1280Venera će biti u Devici od kraja septembra sve do poslednje dekade oktobra.

Ulaganje u praktične i korisne stvari. Preuređenje prostora da bi bio funkcionalniji. Period analize i samokritike, posebno u vezi materijalne situacije, praktičnih pitanja i posla. Ako ste u vezi, verovatno ćete biti u fazi preispitivanja, ali i sumnje u partnera. Neki od vas će ući u poslovna partnerstva. Mala i sitna zadovoljstva na poslu, a oni koji nemaju posao mogu u ovom periodu početi nešto da rade, jer će Venera i Mars biti u konjunkciji u znaku Device. Obratite pažnju na ishranu, a ovaj  period je dobar za prelazak na zdraviju hranu, kao i na dijetu.

Budite oprezni sa novčanim ulaganjima u novembru mesecu. Ako ne pokažete veću prodornost i ne poslušate unutrašnji glas imaćete osećaj da se oko vas mnogo toga raspada i ruši. To je zbog toga što je u ovom periodu potrebno da se suočite sa određenim strahovima, a posebno sa strahom od gubitka sigurnosti i kontrole.

Narednu godinu završavate sa vladarem vašeg Sunčevog znaka u Strelcu. Ako čekate vizu – možete je dobiti, a ako želite da odete u inostranstvo – šanse su da odete, posebno ako to i vaša natalna karta podržava.