Kako funkcionišu aspekti između Sunca i Plutona u muškom horoskopu?

Klasična interpretacija ovog aspekta kaže da je ovo nadmoćan i samouveren čovek, koji pokušava uvek da ima kontrolu.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Pročitajte i ovo: Pluton – ludak i kontrolor, opsesivna želja za pobedom i kontrolom

Ako je Sunce ego i samosvest, onda će Pluton ili dodati snagu ili  je oduzeti, u zavisnosti od nekih drugih astroloških elemenata u horoskopu.

Na primer, zamislite da gledate u ogroman morski talas koji vas potpuno facinira. Međutim, sve je dobro dok se ne približi.

Pročitajte i ovo: Planete u konjunkciji sa Južnim Mesečevim Čvorom

Na sličan način, ova energija uništenja i nadmoći, udara ženu u susretu ili na sastanku sa ovim muškarcem. Ona kao da je srušena ili spremna da padne na pod.

Dakle, ovo je čovek, koji poseduje moć da vas povuče dole, ali i može da uništi samopouzdanje žene.

Pročitajte i ovo: VODOLIJA – uvek budite spremni na neočekivano

U slučaju da u vašem horoskopu nema pokazatelja za isto ovakvu jednaku energiju, vrlo brzo ćete se pronaći u njegovom misterioznom oku, pa ako vam je horoskop slab, onda on čak neće morati uraditi ništa posebno.

Pročitajte i ovo: MARS U BIKU – grli, ljubi, uživa u materijalnim plodovima i senzualnim zadovoljstvima

Ali, ako i dalje imate snage da se odupirete, onda će on polako i lagano završavati ono što je naumio, da biste bili u stanju da prepoznate njegovu moć.

Ako ste ušli u ovu igru, postaje sve interesantnije, ali počinju i njegove manipulativne akcije.

Pročitajte i ovo: Saturn u Škorpiji ili osmoj kući seksualnosti

Pošto je njegov moto „ono što me ne ubije, to me ojača“, njegovi lični odnosi počinju da se pretvaraju u fragmente usisavajućeg tornada.

Pročitajte i ovo: Venera u Jarcu, ledena kraljica koja drži sve konce u svojim rukama

Mnoge žene će se uhvatiti na njegov mamac! Taj mamac je, u stvari, njegovo ponašanje u kojem ne možete ni prepozanti želju da hoće da vas dobije. On može da bude bez vašeg društva, neće pokazivati uznemirenost, praviće se da vas neprimećuje ili čak može da flertuje i sa drugim ženama. Njemu je, u stvari, sasvim dovoljno da bude tih.

Pročitajte i ovo: Venera u Strelcu natalnom horoskopu

I dok je on tih, za to vreme kod vas počinje neka vrsta histerije i opčinjenosti – zašto me ne zove?!

Pročitajte i ovo: Transformativna moć ljubavi – Venera kvadrat Pluton u natalnoj karti Iva Andrića

Kao rezultat ovoga, počinjete da se razbijate i napadate čime, u stvari, pravite grešku. Međutim, sve zavisi od vaših ličnih kvaliteta i osobina, ali on je bez ikakvih napora, dobio ono što je želeo.

Pročitajte i ovo: Merkur u Škorpiji, reč koja hrabri i kada ubojito zvuči

On vrlo retko „pritiska“ odmah, jer prvo postavlja svoje mreže, osmatra i istražuje, a moža je i prikupio sve potrebne niti u prethodnoj fazi.

Odnos je najčešće izgrađen prema scenariju – kako on želi!

Pročitajte i ovo: VENERA sekstil PLUTON – sve se vrti oko strastvene ljubavi

Ako se budete složili, onda ćete biti dobra devojčica, a ako ne, onda će ovaj gospodar manipulacija početi da pribegava kontroli. Pluton ne prepoznaje kompromise i zato ste ovom muškarcu potrebni potpuno, jer tada oseća moć u rukama.

Pročitajte i ovo: RETROGRADNI MERKUR – Sve što treba da znamo o astrološkoj igri GLUVIH TELEFONA

On kažnjava tišinom, čak i nakon svađe, i uvek ima svoju istinu u glavi. U ekstremnijim slučajevima, nakon emocionalnog terora, koristi i fizičke metode delovanja.

Pored želje za vladanjem i kontrolom, poseduje tajnost i represiju. Međutim, njegova naizgled nepovredivost samo je psihološka odbrana. On je u stanju odlično da čita druge ljude i drži mnogo toga u svojim rukama.

Pročitajte i ovo: VENERA kvadrat JUPITER – začarani krug preterivanja, afera i intriga

Na primer, on zna i oseća de neće biti poput nadmoćnog, bogatog ili uspešnog oca. Ili, nekada mora da bude ono što njegov otac hoće da napravi od njega. Zbog toga, često u odraslom dobu, on određuje kako da žena sedi pored njega, kako da se ponaša, drži ruku i sl.

Pročitajte i ovo: Venera kvadrat Saturn, zaleđena ljubav koja se pretvara u fizičku bol

Želja za kontrolom druge osobe nije ništa drugo nego strah od gubitka, pa takav čovek pokušava da pokaže svoju superiornost. Ovo je ustvari jedan snažan unutrašnji sukob od „ja sam sjajan“ do „ja sam ništa“.

Pročitajte i ovo: MARS konjunkcija SATURN- Mač u kamenu

Od ljubavi do mržnje, sumnje, sklonosti ekstremima i dominacije nad drugima jeste samo skup, koji se često skriva iza njegovog osmeha.

Pročitajte i ovo: Pun Mesec nudi povoljnosti

On ima specifičan magnetizam, koji koristi za lične potrebe, ali su njegovi svi unutrašnji problemi, u stvari, zaglavljeni. Radijacija i otrovi nisu vidljivi. Najinteresantnije je i to što oni ne tolerišu laži, pa ni preterivanje i pritisak prema sebi, ali rade to drugima.

Slabe osobe će mu najbrže dosaditi, stoga, potrebna mu je neka  snažna devojka ili žena, dok će slabu osobu još više ponižavati i vući na dno.

Pročitajte i ovo: Postoje li loši aspekti i loše natalne karte?

On treba da shvati da se njegova snaga nalazi unutar njega samog, a ne spolja i zato nema smisla vršiti pritisak na druge. Na kraju krajeva, njegova želja za kontrom je, u stvari, skrivena anksioznost na temu bespomoćnosti.

Pročitajte i ovo: Skrivena simbolika Mesečevih čvorova

On treba da prepozna sopstvenu ranjivost u partneru, što će ga dovesti do zdravijeg razumevanja odnosa.