Kad tama pobedi svetlo
i mrak padne da uteši
Zemlju i naše duše,
izaći ću žedna ljubavi
da se napijem iz tvog pehara.

JSV

Autorka teksta: Jelena Studen Vojvodić, astrološkinja, Astro House
Autorka teksta: Jelena Studen Vojvodić, astrološkinja, Astro House

Prva situacija: Ona je osetila da je neka druga osoba postala opasnost za njenu ljubav. To može biti i nešto sasvim bezazleno, kao što je osmeh upućen muškracu kojeg ona voli. Nema veze, jer će odlučiti „Uništiću te!“

Druga situacija: Ona zna tajne i magiju ljubavi i dok vas bude gledala u oči nećete moći skloniti pogled, a onog momenta kada vas bude dodirnula i poljubila, zapitaćete se „Kakve magične moći ima ova žena, jer sam od ovog trenutka zatočenik u njenom dvorcu?“


Pročitajte i ovo: Retrogradna Venera u Škorpiji, uzavreli vrtlog strasti se otvara


Ona zna sve tajne: kako da vam priđe, šta da vam kaže i šta da vam ne kaže, kako da vas drži za ruku, kako da vas pokrije, gde da vas ubode svojom žaokom…a, da od tog trenutka budete sa njom opsesivno obuzeti. Od tog trenutka ništa u vašem danu šta god da radite ne prolazi bez ove čarobnice i svake sekunde osećate veliku glad za njom.

Photo by Nathan Dumlao on Unsplash

Venera u Škorpiji je sposobna da zavede svakog muškarca u okolini kada je u horoskopu žene ili svaku ženu u okolini kada je u horoskopu muškarca.

Ovde ljubav predstavlja moć i zato je potrebno da se oseća kao pobednik onda kada zavodi, ali i kada vas zavede. Ona uvek ima poslednju reč.


Pročitajte i ovo: Retrogradna Venera u Škorpiji i Vagi


Emocije idu iz krajnosti u krajnost i zbog toga može biti ili strašno ogorčena, „Mrzim te i ne želim nikad više da te vidim u životu. Zakopaću te i sahraniti kao da nikada nisi ni postojao“ ili će vas obožavati na svoj opsesivan i ekstreman način „Moja ljubav je toliko jaka i duboka da bih i u smrt krenula zbog nje.“ Sredina ne postoji, ona je čak i najgore stanje za Veneru u Škorpiji.

Kad nebo se smrači
i zvezde propadnu u mračnu noć
ubošćeš se na trn moje ruže
i osetićeš ljubavnu magijsku moć.

Treća situacija: Ona je potpuno pošizela i porazbijala je sve što je mogla da dohvati. Ne možete da verujete da se onako mirna i staložena osoba tranformisala u razarajuću osobu koja uništava sve pred sobom. Šta se dogodilo sa njom? Da li je ovo odraz njene slabosti ili straha da gubi moć i da može da me izgubi? Kada je izbacila iz sebe ovu razornu energiju, opet se povlači i postaje staložena i mirna i opet ne možete da verujete da ste nekoliko minuta pre toga ispred sebe imali „čudovište“. Dok kasnije o ovome pričate svom prijatelju, on vas sluša i gleda sa nevericom „Nemoguće, ona nije takva osoba, uvek je bila staložena i mirna.“

Ljubavni život je često praćen dramom i opasnostima.

Ljubavi između Ane Karenjine i Vronskog, Tristana i Izolde, Ričarda Bartona i Elizabet Tejlor, Princa Edvarda i Valis Sipmson, Napoleona i Žozefine, Boni i Klajd, ljubavne su priče Venere u Škorpiji.

Ljubav uvek teži životnoj drami, jer samo na taj način može uroniti u sve tajne života i ljubavi, a ovakva traganja vode na čudesne, opasne i magične puteve. Ona ostavlja tragove i rane za ceo život. Možda ćete još danas čuti od nekog da vam je prijateljica razočarana i da prolazi duboku emotivnu krizu. Pomislićete „Pa, to je nemoguće, jer nisam ništa primetila kod nje“ neznajući kakva se drama odigrava u njoj, a koju odlično prikriva i ne dozvoljava da izađe na svetlost dana.