Nastavljamo sa temom „Kada i kako se osećamo sigurno?“

Autorka teksta: Jelena Studen Vojvodić, astrološkinja, Astro House
Autorka teksta: Jelena Studen Vojvodić, astrološkinja, Astro House

Ovo je Mesec koji se oseća najsigurnije kada je samostalan, jer oslanjanje na druge ili bilo kakva pomoć od drugih ljudi čine ga nesposobnim i slabim.

Trebalo bi da se divite njegovoj snazi i u partnerskim odnosima i da koristi snagu kako bi mogao da zaštiti druge. Njegov zaštitnički nagon ima komandu „Napadni!“ dok u situacijama kada se oseća nesigurno onda ispoljava ljutnju, agresiju i bes.

Slično je i sa Mesecom u Lavu, jer je i ovde osećanje sigurnosti povezano sa snagom i sa pitanjem  „Koliko sam moćan?“ Nije bitno gde je moć, jer je važno da je negde ima: porodica, brak i partnerski odnos, posao, status i karijera.

Potrebno je da ostvari svoje velike ambicije i da bude uspešan kako bi bio ponosan i dostojanstven u svom bližem okruženju, jer što je više uspešniji, više je i sigurniji. Onog momenta kada mu se ljulja položaj, oseća se nesigurnijim i tada pokazuje aroganciju, oholost i tiraniju. Ako je potrebno da zaštiti nekog, onda će upotrebiti  sav svoju+ uticaj i položaj, pokazujući jaku, upornu i čvrstu volju da vas po svaku cenu zaštiti.

Da bi zaštito sebe od negativnih uticaja njegova komanda glasi „Misli pozitivno i pozitivno će ti se dogoditi“.

Potrebno je da ste vi ona osoba kroz koju može da „raste“, jer samo ako oseti da će pored vas moći da se razvija, uči i širi vidike, onda će se osećati i sigurno. Povedite ga na neko mesto gde će moći nešto novo da vidi i nauči što će mu proširiti već postojeće vidike i povezati ga sa nečim višim za razliku od onoga što ima svakodnevno na dohvatu ruke. Zaštitiće vas svojim pozitivnim mišljenjem i stavovima govoreći „Ništa ne brini, biće to sve dobro“. Kada se oseća nesigurnim Mesec u Strelcu ispoljava nemir, rasejanost i nesređenost.

Najsigurniji je kada je sve po planu, doručak u 09h, ručak u 14h i večera u 20h i kada ima budilnik pored glave dok spava.

Satovi ga, inače, umiriju i sigurnije se oseća kada ima i nekoliko satova oko sebe na vidnom mestu. Komanda njegovog zaštitničkog nagona glasi „Budi oprezan, precizan i razuman“ i rado će se prihvatiti i druge da zaštiti, jer se u takvim trenucima oseća korisnim. Mesec u Devici je sigurniji na mestima gde postoji red i na kojima ništa ne može da ga iznenadi, jer u njegovom ponašanju postoji „Planiranje je majka sigurnosti“. Siguran je na  mestima gde može istovremeno nešto da nauči i radi, odnosno, da razmišlja i pokazuje svoje praktične sposobnosti, jer nikada se neće moći osećati sigurnim ako ono što nauči ne može i praktično da primeni.

Punite mu redovno frižider, jer ako otvori frižider koji je prazan ili koji je napola napunjen, može ga uhvatiti panika i nesigurnost. Jedna ili dve teglice krastavaca ne ulivaju sigurnost, ali deset teglica krastavaca već ulivaju sigurnost.

Mesec u Biku je najsigurniji kada oseća povezanost sa Majkom Zemljom i prirodom, ali i u porodičnom okruženju posebno kada je čvrst stub u svojoj porodici.

Pokažite mu da ste čvrsti, sigurni i ozbiljni kako bi mogao da se oseća sigurnim i kažite mu nešto zrelo i mudro, jer kada oseti da ste pametni i iskusni i on se oseća mnogo sigurnijim. Verovatno ćete osetiti njegovu rezervisanost i sposobnost kontrole ponašanja i emocija, ali to su samo njegovi odbrambeni mehanizmi da bi se zaštitio. Postoje i trenuci kada će se povlačiti u samoću i dugo ćutati, međutim to je samo način da se na neki način distancira kako ne bi se sebe doveo u nešto iznenađujuće i ne planirano. U takvim trenucima najbolje je da ćutite zajedno sa njim, a on će onda i poštovati to što ga razumete. Suprotno, kada oseti da može biti ugrožena njegova sigurnost, pokazuje surovost, grubost i strogost.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.