Kako se uskladiti sa Mesecom u zavisnosti kroz koji znak prolazi?

Svoje planove i aktivnosti možemo prilagoditi u skladu sa kretanjem Meseca kroz zodijačke znake, ali to su prvenstveno samo smernice, jer bilo bi preterano da svoje aktivnosti usaglašavmo samo na osnovu položaja Meseca.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House
Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Dane Meseca u Ovnu dobro je iskoristiti za donošenje odluka, započinjanje novih projekata, sportske aktivnosti, kao i otvorene i direktne nastupe.

Ovi dani su veoma ofanzivni, što je poželjno primeniti u svim segmentima života. Boravak Meseca u zodijačkom znaku Ovna pozitivan je za flertovanje, erotiku, reklamiranje, pokretanje novih projekata, sportske treninge i razgovore oko konkurisanja za posao.

Mesec u Lavu je veoma samouveren, tako da je naglašena odlučnost i hrabrost dok se velikodušnost ispoljava kako u odnosu na emocije, tako i prema materijalnim dobrima. U ovim danima je poželjno usmeriti aktivnosti prema svemu onome što služi našem uživanju i zadovoljstvima, pokretati velike poslove u kojima preuzimamo dominaciju ili moć, aktivirati kreativne ideje, organizovati slavlja, obradovati i uveseljavati druge oko sebe. Dani Meseca u zodijačkom znaku Lava, naglašavaju egoizam i treba biti oprezan sa preteranim ponosom.

Iz ugla društvenih aktivnosti, kao i za pravne stvari pozitivan je Mesec u Vagi ili Strelcu, za igre na sreću Mesec u Lavu, za reklamiranje Mesec u Ovnu, Lavu, Blizancima, Vagi ili Strelcu.

Planove koje donosite u danima kada je Mesec u Strelcu, ne bi trebalo da se odnose na sadašnjost, već na budućnost. Ovi dani treba da budu ispunjeni pravičnim, moralnim i ispravnim vrednostima. Kada su dani Meseca u Strelcu, poželjno je da se pozabavimo religioznim i filozofskim temama, ali i direktnim i otvorenim razgovorima, jer će poštenje i ispravnost izaći na površinu. Ove dane možete iskoristiti za putovanja, izlete, avanture, filozofiju, konjske trke, obnavljanje narušenih i prekinutih kontakata.

evening-959027_1280

Dani Meseca u zodijačkom znaku Bika naglašavaju potrebu za uživanjem, ističu i sigurnost, ali ne samo u emotivnom smislu, već i u materijanom.

Događaji i okolnosti u tim danima uglavnom su određeni pouzdanošću i postojanošću, kao što se i javlja želja za porodičnom, intimnom i kućnom udobnošću. Kada Mesec boravi u zodijačkom znaku Bika, poželjno je fokusirati se na praktične stvari, napraviti planove za porodicu, kuću i porodični budžet, investirati novac i pokrenuti akcije i planove koje zahtevaju dugoročnost i izdržljivost. Kako je Bik fiksan zemljani znak, u ovim danima može biti naglašena usporenost, lenjost i jednostranost, tako da je moguće i propuštanje nekih dobrih prilika. Aktivnosti treba usmeriti prema realizaciji i sprovođenju ličnih, materijalnih i dugoročnih interesa.

Oni koji vole baštovanstvo, treba da znaju da će Mesec u Jarcu ili Devici biti dobar za uništavanje korova, za presađivanje je pozitivan Mesec u Devici, Biku ili Jarcu, a za đubrenje cveća to je Mesec u Ribama, Škorpiji ili Raku.

Dani Meseca u zodijačkom znaku Device naglašavaju potrebu za služenjem i pomaganjem, a slučajni ili spontani događaji isključeni su kao mogućnost. Većina aktivnosti svodi se na predviđanje i razmišljanje i u ovim danima je poželjno usmeriti aktivnosti prema jasnim planovima i poslovima, koji zahtevaju logičko razmišljanje i preciznost. Kada je Mesec u zodijačkom znaku Device, onda su osećanja suviše racionalno kontrolisana i sprečena su da se ispoljavaju i ako želite možete neki emotivan odnos držati na distanci. U danima Meseca u Devici možemo dobiti sa strane neko podsticajne, praktične i stručne savete, a u pregovorima i sličnim razgovorima treba nastupati prvenstveno promišljeno.

evening-959028_1280

Dani Meseca u zodijačkom znaku Jarca aktiviraju jaku koncentraciju, ozbiljnost i stroge principe, a osećanja su veoma potisnuta, blokirana i kontrolisana. U ovim danima nije poželjno pokretati razgovore u kojima je potrebna bliskost, tako da privatne, intimne i lične potrebe treba staviti u drugi plan. Kada Mesec boravi u zodijačkom znaku Jarca, poželjno je pokrenuti projekte koji zahtevaju disciplinu i distanciranost, duži rok, kao i poslove sa nekretninama, investiranjem kapitala, kao i potpisivanje ugovora. Lakše zadatke treba ostaviti za neke druge dane, jer dani Meseca u Jarcu aktiviraju teže i napornije zadatke.

Za efikasno iskorišćavanje slobodnog vremena, a prvenstveno za zabave pozitivan je Mesec u Lavu, Raku ili Biku, za čitanje i druženja to je Mesec u Blizancima, za kraća putovanja, takođe, Mesec u Blizancima ili Vodoliji.

Kada je Mesec u zodijačkom znaku Blizanaca, potrebno je negovati kontakte sa drugim ljudima. Poželjno je završavati kupoprodajne stvari, pokrenuti kraća putovanja, aktivirati manje novčane poslove, baviti se konferencijskim poslovima i pregovorima uopšte. Dani Meseca u zodijačkom znaku Blizanaca, pozitivni su za uspostavljanje kontakata, ali budite oprezni da se previše ne prepustite površnosti, jer onda postoji potencijal da se ne završi ono što se započne.

Kada Mesec prolazi zodijačkim znakom Vage, potreban nam je unutrašnji mir i harmonija. U ovim danima akcenat je na diplomatiji i prijateljstvu. Naša druženja i kontakti postaju mnogo šarmantniji, prijatniji i susretljiviji. Aktivira se smisao za umetnost, estetiku i lepotu. Dani Meseca u Vagi veoma su povoljni za društvene interese, a požljno je pokrenuti umetničke i kulturne aktivnosti. Kako je akcenat na diplomatičnosti i susretljivosti, može se pojaviti unutrašnja neodlučnost što onda može štetiti sopstvenim interesima. U ovim danima treba da priuštimo sebi nešto prijatno i lepo, pokrenemo zabavu i budemo velikodušni.

evening-959030_1280

Kada je emotivni život u prvom planu, onda je za izlaske najpovoljniji Mesec u Blizancima ili Vodoliji, za flertovanje to je Mesec u Ovnu, Vagi, Škorpiji ili Lavu, za pomirenje Mesec u Devici, Strelcu ili Ribama, a za rastanak to je Mesec u Vodoliji ili Škorpiji.

Kada Mesec prolazi Vodoliju, stanje duha može lako poprimiti revolucionarnu i buntovničku notu, što lako pokreće i unutrašnje nemire. Dani Meseca u Vodoliji su pozitivni za pružanje otpora sve do momenta dok se ne započne neki reformatosrki projekat. Ovaj period je pozitivan za naučne poslove kao što su istraživanja, primena i razvijanje novih ideja, pokretanje nekonvencionalnih i neobičnih planova, učestvovanje u grupnim aktivnostima i klubovima, kao i njihovom formiranju. Poželjno je stavljati stvari u pokret i donositi konstruktivne planove, kao i sprovoditi nešto novo i neuobičajeno.

Iz ugla finansijskih aktivnosti za planiranje budžeta pozitivan je Mesec u Raku, Biku, Devici i Jarcu, za kupovinu kućnih potrepština to je Mesec u Devici ili Raku, za kupovinu nameštaja Mesec u Raku ili Biku, za ulaganje kapitala to je Mesec u Biku, Jarcu ili Škorpiji, za kupovinu automobila Mesec u Biku, Lavu, Škorpiji i Vodoliji, za pozajmljivanje novca to je Mesec u Strelcu.

Dani Meseca u zodijačkom znaku Raka naglašavaju fantaziju, senzibilitet, potrebu za zaštitom, kao i brigu za drugima. Za vreme boravka Meseca u zodijačkom znaku Raka, trebalo bi završiti sve stvari koje su povezane sa porodicom i kućom ili se prepustiti potpunom opuštanju. Preporučuje se intenzivno bavljenje domaćinstvom i porodicom, ali zbog lakog menjanja raspoloženja u ovim danima, prisutna je i smetnja u međuljudskoj harmoniji.

moon-969820_1280

Kada Mesec boravi u zodijačkom znaku Škorpije onda se planovi i aktivnosti mogu sprovoditi bezuslovno, zagriženo i uz ogromu snagu volje. Dani Meseca u Škorpiji povoljni su za temeljne odluke, kao i za naporne poslove. Preporučuje se i bavljenje sportovima, kao i bavljenje ezoterijom i psihologijom, pokretanje poslova koji zahtevaju koncentraisanost i ambicioznost, kao i sprovođenje vlastitih interesa. Erotske potrebe su naglašene i poželjno ih je i zadovoljiti.

Kada su poslovne aktivnosti u pitanju, onda je za rad koji zahetava kocentraciju, pozitivan Mesec u Biku, Devici ili Jarcu, za timski rad to je Mesec u Vodoliji ili Vagi, za stupanje na novi posao to je Mesec u Jarcu ili Devici, zahtev za povišicu Mesec u Lavu ili Strelcu, za poslovna putovanja to je Mesec u Blizancima ili Strelcu.

Dani Meseca u Ribama pozitivni su za umetničke i duhovne aktivnosti, kao i poslove i aktivnosti koji podrazumevaju pomoć drugima, zatim razne vrste opuštanja, jer u ovim danima duša želi da sanjari i mašta. Poželjno je koristiti instiktivne sposobnosti što može rezultirati uspehom, kao i meditaciju u cilju sagledavanja samog sebe.