Često nam je pogled usmeren prema Veneri dok iščekujemo prelaz neke tranzitne planete preko ove Boginje ljubavi u našem horoskopu, posebno ako je planeta koja ide u susret Veneri jedna od planeta dobre naravi.

Svi mi priželjkujemo ljubav i sreću i one nas nekad posećuju, a nekad zaobilaze i zato smo često zainteresovani za Veneru.

Autorka teksta: Jelena Studen Vojvodić, astrološkinja, Astro House
Autorka teksta: Jelena Studen Vojvodić, astrološkinja, Astro House

Slušaj ovo, ne mogu da verujem! Dejan i Tanja su se upravo razveli!“ i to je nebeska scena kada se susreću Venera i Uran i period kada Uran prelazi preko natalne Venere.

Pročitajte i ovo: SUNCE U KONJUNKCIJI SA VENEROM, oličenje ljubavi, šarma i lepote

U istom trenutku, na nekom drugom mestu u toku je ceremonija venčanja i ona se oseća oduševljeno ne skrivajući euforiju svojih osećanja dok istvoremeno Jupiter prelazi preko njene Venere.

Pročitajte i ovo: VENERA U OVNU, žena ratnica, energična, odlučna, hrabra i izdržljiva

Na nekom drugom mestu jedan muškarac pritisnut je bolom i besmislom, zbog doživljenog ljubavnog gubitka dok Saturn ili Pluton prelaze preko njegove natalne Venere.

Bez obzira na to da li doživljavate olakšanje, zadovoljstvo, pritisak ili bol, prvo na šta bi trebalo da se usredsredite jeste „Kako se osećam?“ i da pokušate da razumete zašto vam se nešto događa.

Naišao je Saturn i osećate teret, napor ili bol. Prihvatite takva osećanja, jer ako ih ne prihvatite ili ako pokušate na bilo koji način da pobegnete od njih, nećete znati veoma važnu stvar, a to je „Zašto osetim teret i da li je to neki signal na koji bi trebalo obratiti pažnju?“ ili „Zašto i zbog čega osećam bol?“.

Pročitajte i ovo: SATURN U VODOLIJI – Život posle života (do marta 2023. godine)

Postoji nešto značajno u tom iskustvu , kao i u osećanju koje prati takvo iskustvo.  Isto je i sa prelazom Jupitera, Meseca ili Sunca preko vaše natalne Venere. Kada dobijete čokoladu, napravite kolač od čokalade, ali kada dobijete pelin, napravite sok od pelina i izbegavajte bekstvo od stvarnosti.

Pročitajte i ovo: Horoskopski znaci i njihovi najveći strahovi sa kojima se suočavaju pri započinjanju nove veze

Recimo da Saturn prelazi preko vaše natalne Venere ili da formira nepovoljne aspekte sa Venerom, posebno ako se aspekt ponavlja iz natalnog horoskopa.

Pažnja treba da bude usmerena na vaše strahove, jer je to vreme kada treba da se suočite sa strahovima, koji su povezani sa vašim merilima vrednosti, stavovima prema ljubavi, braku, seksualnim pitanjima, sposobnošću prepuštanja i davanja, kao i sposobnošću za spontanost.

Pročitajte i ovo: MARS TRIGON SATURN, strast, posvećenost i izdržljivost za postizanje velikog uspeha

U suprotnom može da se dogodi „Ono čega sam se sve vreme plašio (plašila) sada je došlo meni.“

Sa Saturnom osećate i kako vam nedostaje energija ili želja za uživanjem i onda se pitate „Čemu uživanje i lepota, kada sve ima svoj kraj?“

Pročitajte i ovo: MERKUR KVADRAT MARS, oštra pamet, britak jezik (hodajući konflikt)

Međutim, važno je da znate da ste u procesu u kojem Saturn koncentriše energiju kako biste mogli i vi da se koncentrišete samo na najvažnija pitanja u tom periodu, a to naravno nisu laka pitanja. Mi nismo na rođenju dobili obećanje da ćemo biti oslobođeni teških pitanja i tema sa kojima se upravo Venera suočava kada se susreće sa Saturnom.

Pročitajte i ovo: SUNCE SEKSTIL PLUTON, magična privlačnost i velika dostignuća

U ovakvim periodima potrebno je prihvatiti odgovornost prema sebi u zavisnosti šta osećate da bi preduzeli nešto.

Tužni ste jer niste zadovoljni svojim ljubavnim i emotivnim životom?

OK, onda preuzmite odgovornost prema sebi, u skladu sa tugom koju osećate i preduzmite neke konkretne korake u saniranju problema.

Pročitajte i ovo: MERKUR U RIBAMA – Oprosti mi!

Ako ste Ovan u podznaku, velika je mogućnost da se brzo pokrenete i aktivirate kako bi rešili problem koji se aktivira ovim aspektom.

U slučaju da ste Riba u podznaku, najverovatnije je da ćete se povući, ali neka vaše povlačenje ne bude beg od realnosti, već se povucite da bi se lakše povezali sa sobom i pronašli odgovor u sebi.

Kako RETROGRADNI MERKUR utiče na vaš ljubavni život (ako ste u paru ili slobodni)

Ako ste Bik na podznaku, pomerite se malo desno ili levo, jer ako se pomerite nećete izgubiti vezu sa fizičkom realnošću i ne odbijajte tvrdoglavo promenu, koja je u tom trenutku verovatno potrebna.

Kada se pojavi poriv ili želja „Moram nešto novo i drugo da probam!“ najverovatnije su se umešali Mars ili Uran aspektujući vašu natalnu Veneru.

Pročitajte i ovo: MARS KONJUNKCIJA URAN, snažna želja za uzbuđenjem i rušenjem pravila

Kod ovakvih aspekta osećate napetost i nervozu dok drhtite isto kao kada sedite u kući dok nevreme besni napolju i u grču napeto iščekujete svakog trenutka da udari grom i bljesne munja. Kod ovakvih aspekata nalazite se u procesu u kojem je potrebno da oslobodite veliku količinu emotivne energije, koja je do tog momenta na neki način bila sputana ili blokirana, jer tako dalje više ne može.

Pročitajte i ovo: VENERA U KONJUNKCIJI SA URANOM, glamurozni ljubavni i društveni život

Zbog toga se u ovakvim periodima događaju iznenadne i velike promene u vašem ljubavnom životu, vezama, kao i promene u sistemu vrednosti. „Do juče sam imala jedne vrednosti koje sam prepoznavala u našoj vezi, ali su danas moje vrednosti sasvim drugačije.“ ili „Juče sam mislila da ova lampa koju sam donela iz Londona baš lepo stoji u mojoj sobi, ali danas mislim da ću je skloniti, jer mi se više ne dopada“

Sa Marsom i Uranom mnogo toga se ubrazava i mnoge stvari se aktiviraju!

I to, agresivno, jer je toliko veliki stepen uzbuđenja i potrebe za uzbuđenjem i ako je vaša veza postala dosadna i monotona – vreme je za promene. Dobili ste oluju  – upotrebite oluju i pročistite ustajali vazduh.

Pročitajte i ovo: SATURN I EMOTIVNE LEKCIJE: Koliko su naši odnosi zreli? Saturn želi da zna da li ste u svemu uvek bili Svoji?

„Nešto je trulo u našoj vezi, usisava me kao živo blato i kao da ostajem bez vazduha.“  Ovo su osećanja i doživljaji koji se najčešće dešavaju pod uticajem Plutona kada prelazi preko natalne Venere ili kada je nepovoljno aspektuje. Ono što je trulo treba da se odstrani, eleminiše ili simbolički da umre i ovi aspekti vam daju signal da se nalazite u procesu čišćenja i na ovaj ili onaj način to će biti promenjeno.

Pročitajte i ovo: Šta želi svaki HOROSKOPSKI ZNAK U KREVETU: Koje su njihove tajne seksi fantazije? 

Pluton je prisilan i ako nemate dovoljno svesnosti za ovakav proces, onda su i promene najčešće prisilne. Slično kao kada vam neko ili nešto trga neki deo tela. Sa ovim tranzitom dobijate sredstvo za uništenje – uništite (simbolički) to što nije zdravo i dobro u stavovima koje imate prema ljubavi ili u vašem ljubavnom životu. Biljka ne može zdravo da se razvija dok je na zagađenom mestu.

Pročitajte i ovo: SUNCE KONJUNKCIJA URAN, uvek korak ispred svog vremena

Naravno, postoje i lakši tranziti ili Venerini susreti sa lakšim planetama. Kada tranzitni Jupiter prelazi preko Venere onda se osećate vedrije i pozitivnije i gledate na ljubav i emotivni život kao na šansu i priliku u kojima se širom otvara prozor, koji gleda u neku lepu ljubavnu priču.

Pročitajte i ovo: MERKUR SEKSTIL NEPTUN, osetljiva čula i duhovna otvorenost

Pročitajte i ovo: MERKUR SEKSTIL NEPTUN, osetljiva čula i duhovna otvorenost

Međutim, najvažnije je da razumete da se pod dejstvom ovih aspekata nalazite u procesu koji vam omogućava veće razumevanje i ekspanziju osećanja, koja podstiču i pozitivna dešavanja.

Dobili ste punoću – ispunite sebe i druge ljubavlju.

Kada osetite želju „Ja ću da se brinem za tebe i da te zaštitim“ onda se nalazite u procesu u kojem je potrebno da pokažete koliko ste brižni prema osobama za koje vas veže bliskost, ljubav ili prijateljstvo. Ovo se najčešće dešava kada tranzitni Mesec prelazi preko vaše natalne Venere.

Pročitajte i ovo: MESEC KONJUNKCIJA MARS – Emocionalna ishitrenost

Sa tranzitnim Suncem je drugačije i kada prelazi preko vaše Venere osećanja su usko povezana sa samopouzdanjem, egom i ponosom i onda se nalazite u procesu „Moram da skrenem pažnju na sebe da bi me primetio i uzvratio simpatiju i ljubav.“