Sunce ove nedelje ulazi u znak Lava. Mesec dana će naša polulopta biti najbliža centralnom toplotnom i svetlosnom izvoru života. Astrodinamika nam prepričava da osvetljena ljudska svest želi da istakne sve što tog časa svojim uvidom obuhvata.
Astrološkinja Bojana Nenadić, Astrologos
Astrološkinja Bojana Nenadić, Astrologos

Osećaj snage i moći, potreba za radošću, slavom i za svim čemu ljudska taština ne može lako da odloli kao da postaju imperativ življenja.

Društvena, materijalna ili socijalna.

Bar je takva ova dvanaestina Zodijaka, u njoj čovek za sebe očekuje centralno mesto.

Da li je ta pozicija realno ostvarena ili je tek reč o umišljaju osobe koja sebe ovako pozicionira – proceniće okolina. I ukupna stvarna realizacija biće u skladu sa tim.

Ovo pitanje i psihijatri postavljaju, naročito da bi ohrabrili one koji nemaju samopouzdanja. Stav o sebi je bitan, ali je za konačni učinak bitno i poznavati svoje granice, imati meru i objektivnost.

Sunce u Lavu nas je inspirisalo da krenemo od potrebe za divljenjem, a ubzo smo stigli do teme o neophodnosti zdravog rasuđivanja. I stigosmo, kao što je trebalo – do pojma „ambicija“. Ona je ta koja daje pogonsko gorivo za sve poduhvate i koja hrani dušu i telo.

Ljubavnim ambicijama niko ne može da sudi, ali poslovnim sudi svaki naš korak, naročito u ovom vremenu suženih izbora.

Zvezde vole da pričaju i o srećnom i o tragičnom završetku. Kod njih je sve moguće.  Pružaju nadu i obeshrabruju dok ih tumačimo. Ali, moderni astrolozi sve manje žele da proriču sudbinu i traže dobar savet za vlasnika horoskopa.

Time se, uostalom, odgovornost koju bi poneko hteo da prebaci na zvezde vraća vlasniku horoskopa. Da li je sreća uhvatljiva i da li živi kao neki nezavisni entitet koga treba da se domognemo – to više niko ne zna.

A kad bi zvezde htele nešto objektivno da nam poruče, imajući u vidu globalnu krizu i mogućnost poslovnog razvoja, ovonedeljni poslovni ambijent bi opisale ovako:

Ne zanemarujte pregovore koje ste ranije aktivirali.

Povežite se sa starim saradnicima.

Prihvatite neophodnost žrtvovanja i troškova i svih loših strana posla istom merom koliko se i radujete razvoju.

Nove investicije su unosne ali je prisutna i šteta radi sanacija problema.

Tanki nervi vode u loš posao, brojite do deset.

Od vašeg ulaganja ili tek vam dodeljene pozicije neko verovatno ima više koristi nego vi.

Puna posvećenost radu donosi siguran rezultat.

Mudro i sveobuhvatno procenite, pa nastavite dalje sa prihvatanjem da vam je napor iskren saveznik.

A sada dobra vest! Kad uvidite poteškoću i pristupite rešavanju, neka čudna zaokretna sila će vas odbaciti na drugi, srećan zvezdani krak.

Ipak su ovo dobri dani. Čuvajte se velikog ushićenja jer može doći do pada, a radujte se što sa dna morate krenuti u vis. Zakon ekonomije da biznis uvek ide oscilatornim kretanjem pokazaće se ove nedelje u mnogim, mali i velikim prilikama.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.