Artisova prodajna izložba Božićnih kolača, humanitarnog karaktera, održaće se u subotu, 17. decembra, od 12 do 20 sati, u prostoru restorana Radost Fina Kuhinjica, u Pariskoj 3, na kojoj će posetioci imati priliku da obiđu umetnički mini-sajam, razgovaraju sa prisutnim književnicima i uživaju u prazničnom koncertu hora Kolegijum muzikum.

”Želimo da publici predstavimo priču o Božićnim kolačima, uz izložbu ovih zanimljivih poslastica, koje smo kreirali u saradnji sa novosadskom poslastičarnicom Vremeplov, Muzejom kuglofa i kolača Gea, iz Sremskih Karlovaca i Jelenom Tupenarac iz Sremske Mitrovice”, kaže Tamara Ognjević, direktorka Artis centra, koji u decembru proslavlja sedmi rođendan.

artisove-carolije_jelena-tupenarac-artis-centerUz Božićne kolače, posetioci će biti u prilici da upoznaju umetnike, kulinare i vinare sa kojima je Artis sarađivao na projektu Gozba, izlaganom u Parizu ove godine. Družiće se sa književnicima koji se u svojim delima bave umetnošću i baštinom, gastronomijom i putovanjima – Sanjom Domazet, Milisavom Savićem i Vladimirom Pištalom.

tis-centerSajam-izložba Artisove čarolije okuplja dizajnere nakita i tekstila (Jasminka Bošković, Miljana Radojčić, Milica Grkinić, Danijela Paunović), slikare svile i stakla (Radojka Samardžija, Olivera Milunović, Jelena Milošević), umetničke zanatlije koji izrađuju suvenire inspirisane lepotom narodnih rukotvorina (Pletisanka, Beo-Etno vizija), keramičare i umetnike koji se bave oblikovanjem gotovo zaboravljenih prazničnih čestitiki (Ivana Rackov, Lidija Danković).

jasmina_kovacic_vremeplov_artis-center
Jasmina Kovačić, Vremeplov

Publika će imati priliku da degustira egzotična slatka novosnovanog Muzeja slatka – Kuća Cvetića iz Kraljeva, ali i vina bermet vinarije Benišek Veselinović i vrhunska vina vinarije Despotika, koja je stalni Artisov partner u rekonstrukciji istorijskih banketa.

pletisanka_artis-center”Obogaćene zanimljivim pratećim programima, Čarolije omogućavaju da se razume Artisov koncept sinteze umetnosti i gastronomije, kreativnosti i doživljaja na kojem ovaj centar oblikuje i programe u oblasti kulturnog i kreativnog turizma čiji je cilj da pre svega predstave baštinu Beograda i Srbije”, kaže istoričarka umetnosti i gastroheritolog Tamara Ognjević.

Artisove čarolije imaju humanitarnu dimenziju. Izloženi Božićni kolači namenjeni su Domu za stara lica na Voždovcu, bakama i dekama koje često zaboravljamo. Ulaz je besplatan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.