Arhetip Ljubavnika ili Ljubavnice uzrokuje zaljubljivanje, ali problem je u tome što ga doživljavamo kroz spoljnu stvarnost, što može rezultirati donhuanizmom, neprestanom potrebom za zavođenjem, ali bez sadržaja.

Osoba tako ostaje zarobljena neprestanim dokazivanjem, a što je osoba starija, to je uspeh manji, a čežnja da se ego nahrani uspehom veća.

Nikola Žuvela, psihoterapeut i jyotish savetnik

Arhetip ljubavnika i ljubavnice, podstiču vas da dođete do realizacije noseći u sebi lažni osećaj ispunjenja koji ispari nakon nekog vremena. On vam daje osećaj za ispunjenjem, te podstiče beskrajne serije veza.

Pročitajte i ovo: Kakav tip muškarca privlači žene koje previše vole?

Muškarca niti jedna takva veza ne dovodi bliže Animi ili njegovoj nesvesnoj ženskoj strani, jedino ako se okrene znanju i spoznaji kroz koju može integrisati nežnost, strpljenje i ženinu mudrost Sofiju.

Freestocks.org

Tako je i sa ženom koja se okreće mnogim vezama i ostaje daleko od Animusa i spoznaje, a jedino ako prihvati ljubav kroz odnos i dete, dolazi do dubljeg shvatanja ljubavi u kojoj postaje svesna važnosti neprestanog davanja.

Pročitajte i ovo: Kako da žene koje previše vole skrenu fokus sa Njega na sebe?

Kada vlada arhetip ljubavnika ili ljubavnice, to je stanje emotivnog stresa i sve izgleda kao da sudbina odlučuje o našim vezama.

Pročitajte i ovo: Ženomrzac, najromantičniji muškarac na svetu

Ono što je važno jeste kako u sebi napraviti izbor, ali ne prema svom partneru ili ljubavniku ili ljubavnici, već prema odluci kojom se odlučujemo na stvarni put odnosa. Ovaj arhetip je pun fatalnosti.

Foto Yana Lizunkova

Primera radi, Vana je tražila sigurnost koja joj je u njenoj vezi postala zatvor, ljubavnik koji joj se pojavio jeste njena neostvarena želja. Vana je mislila da joj je falila u životu ljubav, ali i u jednoj i u drugoj kombinaciji ona ne traži stvarnu ljubav, već muškarca Spasitelja, a to znači da ona ne želi da odraste.

Pročitajte i ovo: Zašto ženomrzac potajno ili otvoreno mrzi žene?

Arhetip ljubavnika ili ljubavnice izgleda fatalan, ali on tera osobu da počne da se zauzima za sebe, te u odrastanju i donošenju odluka u pogledu emocionalnosti traži zdravu razmenu na kojoj počiva ljubav.

Pročitajte i ovo: Zašto previše volimo?

Odlaganje ove odluke donosi fatalnost i destruktivne odnose koji pucaju jer ne možete ostati deca koja neprestano traže brigu.