Pokušaj kontakta sa stidljivom divom

Majon je najaktivniji vulkan na Filipinima i jedan od najlepših na svetu, samim tim i predmet mog interesovanja.

Pratite Andreja na njegovom Instagram profilu – Bez granica sa Andrejem Maričićem Foto Andrej Maričić

Vreme mi baš nije išlo na ruku, oblačno je i svakog momenta očekujem kišu. Ali neće me to sprečiti da stignem u podnožje Majona. Dve su opcije, da kvadom pređem mnogobrojne reke, nastale usled obilnih kiša i pola dana peške, put pod noge, ili da jednostavno kvadom nastavim.

Foto Andrej Maričić

Drugu opciju nisam ni uzeo u razmatranje, pa sam, po dobrom, starom običaju, natovaren k’o magarac opremom za snimanje, i nešto vode i hrane, krenuo u susret vulkanu.

Foto Andrej Maričić

Svakim novim korakom sam se sve više nervirao jer nikakvih šansi nije bilo da će se gospodin pokazati, s obzirom na to da se sve vreme skrivao iza oblaka. Pola dana kasnije stigoh do granice lave, odnosno, mesta gde nema dalje.

Foto Andrej Maričić

Vetar je toliko duvao da stativ nije mogao da stoji, a i sam pokušaj da nešto kažem nije imao smisla. Ali, takva je priroda, nikad ne znaš šta može da ti da ili ne. Danas me očigledno nije nagradila vulkanom.

Foto Andrej Maričić

Međutim, nestvarnim zelenim poljima oko vulkana i te kako jeste. Preostalih pet sati sam se vraćao kroz takve predele da sam istrošio sve preostale baterije. Tako da, ipak, na kraju dana, imao sam osmeh na licu. 

Foto Andrej Maričić
Foto Andrej Maričić
Foto Andrej Maričić

Celu epizodu Stidljivi div možete pogledati na YouTube kanalu.