Samante Džouns – glumica Kim Katral se pojavljuje u drugoj sezoni nastavka serije „Seks i grad“

Samo za jednu noć, univerzum „Seks i grad“ će ponovo biti ceo. Varajeti saznaje da će Kim Katral ponoviti svoju kultnu ulogu Samante Džouns u finalu druge sezone serije „I tek tako…“.

Prema informacijama do kojih je došao Varajeti, Samanta Džouns će se pojaviti samo u jednoj sceni serije I tek tako… nastavka decenijama popularnog Seksa i grada.  

Katralova je svoju scenu snimila 22. marta u Njujorku, ali se nije videla, niti razgovarala sa ostalim zvezdama serije, uključujući Saru Džesiku Parker. Nije se videla ni sa tvorcem serije I tek tako… Majklom Patrikom Kingom.

U sceni, Samanta koja se u nastavku serije navodno preselila u London, imaće telefonski razgovor sa Keri Bredšo. U prvoj sezoni I tek tako…, Keri se dopisivala sa otuđenom Samantom, a u finalnim epizodama njih dve se dogovaraju da se vide kako bi se pomirile.

Čuvena kostimografkinja serije Seks i grad, Patriša Fild, koja takođe nije u timu nastavka čuvene serije, obukla je Samantu za ovu scenu.

Pojava Kim Katral za sada ne znači da će Samantin lik opstati u seriji. Ipak, povratak Samante u bilo kojoj formi sigurno će oduševiti obožavatelje Seksa i grada, revolucionarne serije koja se prikazivala na HBO-u šest godina od 1998. do 2004. i dovela do dva dugometražna filma.

U svađi nisu samo Samanta i Keri, već i Sara i Kim

Katralova je 2016. godine javno objavila da je završila sa igranjem Samante jer je smatrala da je scenario za treći film nepovoljan za lik koji tumači.

Njena odluka da više ne bude Samanta dovela je do javnog sukoba sa Sarom Džesikom Parker. Kada su King i Parkerova ponovo pokrenuli Seks i grad kao novu seriju za tadašnji HBO Maks 2021. godine, Kim Katral nije bila pozvana da ponovi lik Samante, a nova serija je dodala druge likove – uz različite kritike – u živote Keri, Mirande (Sintije Nikson) i Šarlot (Kristen Dejvis) da popune njeno mesto.

Dok su radili na seriji prošle godine i Sara Džesika Parker i Majkl King su u medijima izjavljivali da ne mogu da zamisle scenario u kojem bi Kim Katral ponovo igrala Samantu. Ali dok je snimanje druge sezone serije I tek tako… bilo u toku, Kejsi Blojs, predsednica i izvršna direktorka HBO i Maks sadržaja, obratila se glumici s molbom da ipak ponovo stane na štikle Samante Džouns.

Kim Katral trenutno glumi u filmu About My Father sa Robertom De Nirom. Zatim će se pojaviti u Netfliksovoj drami Glamurozno, čija premijera je najavljena za 22. jun.

Druga sezona serije I tek tako… takođe kreće sa prikazivanjem 22. juna, ali scena sa Samantom neće biti emitovana do avgusta.