Okupite se, deco, jer se spremamo da igramo još jednu rundu najveće salonske igre u poslednjih pola veka: da se ponovo sporimo oko mnogih, mnogih romantičnih nagoveštaja Seksa i grada.

Postojala je debata Ejdan protiv Mister Biga (za koju bi neki rekli da je Ejdan sada lako pobedio, iako su neki uvek bili opravdano pristrasni za / protiv Biga), tu su bili i oni koji su podržavali Smita Džereda (RIP tom liku, koji nije bukvalno mrtav, već još nije viđen u And Just Like That), a bilo je čak i neobjašnjivih Bergerovih apologeta, uprkos činjenici da je bukvalno raskinuo sa Keri preko post-it. (Da, možda su neki smatrali da taj raskid i nije tako loša ideja, ali ga ipak ne bismo nazvali princom među muškarcima.)

Usred svih ovih lepota, skrivenih na vidnom mestu, nalazio se Mirandin povremeni spoj koji je postao suprug Steve Brady, ljubazan sportski tip, konobar, potom vlasnik bara s naočarima i ljubitelj košarke sa jakim bruklinskim naglaskom.

Već smo pisali o tome da je Steve jedini istinski dobar momak u SATC proširenom univerzumu, s izuzetkom Šarlotinog supruga Harryja Yorka Goldenblata. Ali nakon što smo videli šta se dogodilo sa Steveom u poslednjih nekoliko epizoda And Just Like That, osećamo se prisiljenima da ga još jednom branimo.

Kada ponovo sretnemo Stevea u nastavku serije, on je ostario (prilično dobro, moglo bi se dodati), sa slušnim aparatom i sklonošću ka sladoledu posle večere koji zaista ne izgleda kao da radi bilo šta pogrešno, ali očito ne čini mnogo da bi inspirisao Mirandinu strast.

U nedavnim epizodama, međutim, videli smo kako se Miranda jako zaljubila u toksičnu komičarku Che Diaz (Sara Ramirez) i – kao što se to često događa s novom ljubavlju – potpuno izgubila interesovanje za svog muža. Womp womp.

Miranda i Steve imaju potpuno neuspešan seksualni trenutak u kuhinji, nakon čega sledi mučan raskid, a na kraju svega, nisam mogla a da se ne osećam bedno zbog jadnog Stevea.

Da budemo jasni, ni izdaleka ne impliciramo da Miranda radi bilo šta loše zato što se zaljubila u Che ili što istražuje svoj queer identitet u povoju. (Zdravo, ja sam veoma gej, a takođe se trudim da ne osuđujem previše neverstvo između odraslih osoba koje su se složile s tim, jer se to zaista ne tiče mene, čak i kada su oni izmišljeni likovi.).

Ipak, voleli bismo da njeno procvetavanje ne dolazi na račun slatkog Stevea, koji bukvalno samo želi da sedi na kauču sa svojom ženom i gleda emisiju dok dele desert. Zar je to toliko mnogo što jedan čovek može da traži?

Na kraju krajeva, Steve će na kraju verovatno biti sasvim dobro. (Bog zna da privlačan samohrani otac nikada nije imao problema da privuče devojku nakon razvoda, ili barem ne u Bruklinu.).

Plus, nakon bezbroj godina gledanja SATC-a, zaista želim najbolje za Mirandu; Samo mislim da Che šalje jasne crvene signale, a ona je toliko obuzdana novim naletom požude u svom životu da to ne može da vidi. To ne čini njen brak sa Steveom manje ustajalim ili nezadovoljavajućim, ali postoji deo mene koji se nada da će ovo dvoje lude dece ipak uspeti, ne samo zato što sam provela 10 godina usavršavajući svoj utisak o Steveu Bradyju i zaista želim da ostane relevantan.