U ponovnom emitovanju And Just Like That … ima mnogo aluzija na originalnu SATC seriju: od imena Šarlotinog psa, preko pića Cosmopolitan, do čuvenog plavog para cipela Manola Blahnika.

Na celom vebu se ne priča ništa drugo osim o povratku serije Seks i grad na naše TV ekrane.

Dugo očekivano oživljavanje kultne serije iz 90-ih, koja se sada emituje na platformi HBO, vraća Keri, Mirandu i Šarlot na naše ekrane deset godina nakon poslednjeg filma.

Sa starim licima (ali bez Samante) i novim licima, tri prijateljice plove svojim životom u 50-tim godinama; između prijateljstva, ljubavi i porodice.

Mnogo je kritika na račun prvih epizoda, ali i mnogo pozitivnih komentara. Najviše od svega, obožavatelji serije uživali su u malim i suptilnim referencama na prethodne nastavke Seks i grada.

Tokom prve dve epizode And Just Like That … u stvari bilo je nekih referenci (manje ili više eksplicitnih) na originalnu seriju.

Da li ste uspeli da ih primetite? Pronašli smo ih za vas. Evo ih.

Upozorenje, članak sadrži spojlere!

#1 Čuveni par cipela Manolo Blahnik

Pre nego što izađe iz kuće da ode na Lilin klavirski recital, Keri pozdravlja sa Hello, lovers svoju kolekciju cipela i bira najlegendarniji par za nošenje: Manolo Blahnik cipele od plavog satena.

Ljubitelji serije znaju da ovo nije bilo koji par cipela. U stvari, ove prelepe cipele su spojile Keri i gospodina Biga, a to su i cipele koje je Keri odabrala da obuje za njihovo venčanje u opštini u poslednjim trenucima filma.

Možda je upravo iz tog razloga izbor cipela učinio kraj prve epizode ​​još bolnijim.

#2 Ime Šarlotinog psa

Na početku And Just Like That … fanovi se upoznaju sa novim psom Šarlot Jork: buldogom Ričardom Bartonom, veoma voljenim članom porodice.

Nismo iznenađeni što su Šarlot i njena porodica imali psa. Na kraju krajeva, Šarlot i Hari su posedovali nekoliko pasa u originalnoj seriji.

Ali prava referenca na Seks i grad leži u imenu buldoga Richarda Burtona.

U seriji su, u stvari, Šarlot i Hari posedovali kavalir King Čarls španijela po imenu Elizabet Tejlor. Elizabet Tejlor i Ričard Barton bili su “it par” 60-ih i 70-ih godina. Ništa, dakle, nije prepušteno slučaju.

#3 Aluzije u kući Carrie i Mr. Biga

Dok ponovo upoznajemo Keri i Biga i saznajemo kako su proveli proteklu deceniju, saznajemo da je među njihovim omiljenim zabavama, posebno tokom pandemije, bilo ispitivanje i slušanje Bigove kolekcije ploča.

U prvoj epizodi, u stvari, Keri bira jednu i stavlja je na gramofon, a za njom i gospodin Big koji peva i igra po sobi.

U originalnoj seriji, kolekcija ploča gospodina Biga se pominjala iznova i iznova. Na primer, tokom finala 4. sezone, Keri je komentarisala Bigovu kolekciju vinila, pre nego što je zaplesala na Moon River u svom praznom stanu.

Ako zatim još pažljivije pogledate u Keri i Bigov stan, primetićete Kerinu prvu knjigu, pod naslovom Seks i grad, izloženu na policama.

#4 Pesma na kraju prve epizode

Emotivno nabijeno finale prve epizode ​​Hello It’s Me ostavilo je fanove bez teksta.

Neki tek treba da se oporave od srceparajućeg trenutka, pa je malo njih primetilo da dok se ekran zacrni na kupatilu Keri i gospodina Biga, svira pesma You’ve Got the Love od Florence And The Machine.

Gledaoci koji nikada nisu gledali Seks i grad možda su mislili da je pesma pomalo čudan izbor.

Međutim, dugogodišnji fanovi znaju skriveno značenje te pesme: to je zapravo ista pesma koja se pušta u poslednjim trenucima originalne serije u kojoj gospodin Big zove Keri i po prvi put otkriva svoje pravo ime.

#5 Carrie (& Co) omiljeni koktel

Kao što je Manolo Blahnik dugo bio Kerina omiljena marka cipela, Cosmopolitan je njen omiljeni koktel.

„Nadam se da ćete uživati u našem kosmosu sa malo drame“, kaže Entoni Marentino Keri tokom Lilinog klavirskog recitala, obaveštavajući je da bi piće sa Stenfordom posle nastupa moglo da izazove napetost, s obzirom na njihov bračni problem.

U prvom filmu Seks i grad takođe se spominje omiljeno piće četiri prijateljica, kao i činjenica da je popularnost Cosmopolitana naglo porasla nakon što se pojavio u seriji.

“Zašto smo prestali da pijemo ove koktele?” Miranda je pitala Keri: „Zato što su svi ostali počeli da ih naručuju.