Danas, 18. mart, je dan kada je lepo zastati, osvestiti, nastaviti možda malo svesnije, možda malo prisutnije jer počeo nam je Val Žutog Semena, kin 144, broj koji se spominje u više tradicija, prema Majanskom kalendaru.

Narednih 13 dana pružaju nam mogućnost da svesnije posmatramo svoje akcije, da imamo bolji uvid, kako u svoja dela, tako i u reči i misli šta mi zaista želimo, kakvu baštu stvaramo, kako za sebe, tako za druge.

Dr med. Ana Žikić, lekarka konvencinalne i kineske tradicionalne medicine

Ujedno, od danas pa do 26. jula i početka novog ciklusa Belog Magnetnog Čarobnjaka, ima još tačno 130 dana. To je vreme u kojem se odigrava 13 proteklih godina našeg života, kako ličnog, tako i globalnog. Mnogo uvida, mnogo pročišćenja, pa tako treba biti strpljiv i nežan, kako sa sobom, tako i sa drugima. Trenutno smo u godini Crvene Kosmičke Lune, koja nas nosi ženskom snagom, vodom i isceljenjem.

Pročitajte i ovo: Kako da se pravilno hranimo tokom proleća

Bio je lep, osunčan dan danas, znaci proleća na sve strane. A u meni i tuga, zbog vesti o seči drveća oko Dunava. Neke moje prijateljice su i zaplakale. Tu su bile moje prve šetnje Beogradom, kada me je ujak upoznavao sa gradom. Toliko uspomena ličnih, a verujem i vaših.

Pročitajte i ovo: Umetnost pijenja vode – kako da pravilno hidriramo svoje telo

Vežbajući Qi Gong godinama, imam posebnu vezu sa drvećem. Upravo mi je i jedna od omiljenih vežbi tzv. Veliko Drvo. Mene, a verujem i svakog koga je priroda dotakla kroz meditacije i rad sa sobom, ovo je negde dotaklo i zabolelo.

Pročitajte i ovo: Jednostavni recepti za domaće napitke za detoksikaciju

I gle, to se dešava baš sada, na početku proleća, kada se budi organ jetra, kroz njega i elemenat Drveta. Gledajući holistički, ne mogu a da se ne zapitam šta, zapravo, sečom drveća radimo sebi.

Pročitajte i ovo: Što više jedete ove namirnice više mršavite

Pišem o svesnosti, ali gde je tu, zapravo, svesnost.

Osećam potrebu da se baš i danas na ovo posebno seme, koje označava rast, kažem jedno veliko IZVINI, celom gradu, a i šire, svom nepotrebno isečenom drveću i HVALA što je bilo tu – jer raslo je zajedno sa nama, sa gradom, a i mi sa njim.

Pročitajte i ovo: Trodnevna dijeta za lifting lica i eliminaciju toksina iz kože

Hajde da svesnije, bolje i prisutnije kreiramo, jer na kraju, naša je kreacija i mi u njoj. Srećan vam Val Žutog Semena!