Danas, 18. mart, je dan kada je lepo zastati, osvestiti, nastaviti možda malo svesnije, možda malo prisutnije jer počeo nam je Val Žutog Semena, kin 144, broj koji se spominje u više tradicija, prema Majanskom kalendaru.

Narednih 13 dana pružaju nam mogućnost da svesnije posmatramo svoje akcije, da imamo bolji uvid, kako u svoja dela, tako i u reči i misli šta mi zaista želimo, kakvu baštu stvaramo, kako za sebe, tako za druge.

Dr med. Ana Žikić, lekarka konvencinalne i kineske tradicionalne medicine

Ujedno, od danas pa do 26. jula i početka novog ciklusa Belog Magnetnog Čarobnjaka, ima još tačno 130 dana. To je vreme u kojem se odigrava 13 proteklih godina našeg života, kako ličnog, tako i globalnog. Mnogo uvida, mnogo pročišćenja, pa tako treba biti strpljiv i nežan, kako sa sobom, tako i sa drugima. Trenutno smo u godini Crvene Kosmičke Lune, koja nas nosi ženskom snagom, vodom i isceljenjem.

Pročitajte i ovo: Kako da se pravilno hranimo tokom proleća

Bio je lep, osunčan dan danas, znaci proleća na sve strane. A u meni i tuga, zbog vesti o seči drveća oko Dunava. Neke moje prijateljice su i zaplakale. Tu su bile moje prve šetnje Beogradom, kada me je ujak upoznavao sa gradom. Toliko uspomena ličnih, a verujem i vaših.

Pročitajte i ovo: Umetnost pijenja vode – kako da pravilno hidriramo svoje telo

Vežbajući Qi Gong godinama, imam posebnu vezu sa drvećem. Upravo mi je i jedna od omiljenih vežbi tzv. Veliko Drvo. Mene, a verujem i svakog koga je priroda dotakla kroz meditacije i rad sa sobom, ovo je negde dotaklo i zabolelo.

Pročitajte i ovo: Jednostavni recepti za domaće napitke za detoksikaciju

I gle, to se dešava baš sada, na početku proleća, kada se budi organ jetra, kroz njega i elemenat Drveta. Gledajući holistički, ne mogu a da se ne zapitam šta, zapravo, sečom drveća radimo sebi.

Pročitajte i ovo: Što više jedete ove namirnice više mršavite

Pišem o svesnosti, ali gde je tu, zapravo, svesnost.

Osećam potrebu da se baš i danas na ovo posebno seme, koje označava rast, kažem jedno veliko IZVINI, celom gradu, a i šire, svom nepotrebno isečenom drveću i HVALA što je bilo tu – jer raslo je zajedno sa nama, sa gradom, a i mi sa njim.

Pročitajte i ovo: Trodnevna dijeta za lifting lica i eliminaciju toksina iz kože

Hajde da svesnije, bolje i prisutnije kreiramo, jer na kraju, naša je kreacija i mi u njoj. Srećan vam Val Žutog Semena!

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.