– Ona je skinula 40 kilograma za šest meseci…

– Kako da skinem 5 kilograma za 5 dana?

– …ja ne znam devojku ili zenu koja ne misli da treba malo da smrša. I ja zelim da skinem neki kg, ali ove vrućine mi ne dozvoljavaju da vežbam…

Aleksandra Prica

Povećanje grudi i rekonstrukcija dojki metodom transfera masti koju je razvio dr…je najsavremeniji vid prirodnog povećanja grudi.

Prirodno uvećanje grudi možda zvuči kao dobra šala, ali je potpuno izvodljivo. Možda mislite da je nemoguće povećati grudi bez hirurškog zahvata i da morate…

Veliki broj različitih vrsta, poput: dobre anticelulit masaže, anticelulit masaže i limfne drenaže, anticelulit masaže sa ultrazvukom i limfnom …

Interesuje me cena facelifting ali samo ubrizgavanjem sopstvenog masnog tkiva! ….Operacija zatezanja lica je facelift i mi u bolnici…radimo jednu noviju…

Ukoliko ne počnete da praktikujete ove navike bogatih i uspešnih, vi od sebe terate uspeh, a novac “ostavljate na stolu”.

Možda vam deluje kao nemoguća misija da budete slikar ako je to nešto čime želite da se bavite, ili da budete vrhunski preduzetnik i tako…

„OVAKO SE POSTAJE USPEŠAN ČOVEK: 10 zlatnih pravila iz tajnog recepta jednog maga…“

Samo su neke poruke ove vrste koje sam citirala sa interneta, a ima ih više nego zvezda u galaksiji „Mlečnog puta“,  upornije su od napada izaslanika raznih sekti, političkih partija pred izbore i naravno predstavnika piramidalnih prodajnih organizacija, da ne imenujem.

Ne znam čemu one služe, osim da nekima dosađuju kao muve dok jedu lubenice u letnjem periodu, a drugima turpijaju po mozgu, dok im ne nabiju ili prošire komplekse niže vrednosti.

Ovi drugi su ciljna grupa. Marketinški gledano – ciljna grupa. Mojim očima gledano – žrtve! Žrtve nevidljivog mučitelja. Žrtve savremenog društva. Onog istog društva koji svoje škart proizvode fino pakuje i daje im predivna, ali lažna imena, lažne deklaracije, privlačeći u svoj vir sve veći broj onih iz prve grupe, koji na sve ovo reaguju odmahujući rukom kao da teraju muve.

Potrošačko društvo sve brzo troši, ljude najbrže. Ljudi, najsporije sazrevaju od svih sisara. Povrh toga, slabije se razmnožavaju, nego ranije. Savremeno društvo nije naivno. Ono mora obezbediti kontinuirani i optimalni priliv žrtava koje će konzumirati dželati njihovog projekta. Ta veština se sastoji u sledećem:

– Regrutacija sve mlađih ljudskih jedinki

– Reciklaža postojećih koji su već jednom prošli ciklus i upali u vir

Reciklaža je, iz svakog ugla gledano, najpoželjnija. Svaka jedinka se može reciklirati čak nekoliko puta u toku života. Formula za reciklažu: Jednom obrađena osoba, nakon što je poslušala neki od saveta i unapredila svoju personu nekim od tretmana, postala je jako srećna. Konačno, oseća se kao kraljica (kralj). Pošto taj osećaj ima ograničen rok trajanja, mora se reciklirati, terapijom nekih od magova. Kada osećaj sreće zbog, na primer, novog nosa ili automobila počne da pada, primenjuju se motivacione poruke koje je u praksi realizovala samo nekolicina ljudi, a najveći deo, iako je vredno radio bio pozitivan, marljiv i „IN“, ostao da sanja ili je umro sanjajući. Idemo, „step by step“ (ovo se nikad ne izgovara na maternjem, nije uopšte efikasno), nove usne, novi nokti, novo unapređenje preko leševa onih koji nisu „trendy“. Pa opet….Do poslednje reciklaže svakog dela tela i grama mozga!

To je neminovno, jer šta će MAGOVI raditi ako bi jednom ponestalo žrtava? Koga da motivišu lažnom srećom, lažnim identitetom, lažnim uspehom? Ne očekuje se od njih da budu neuspešni?! Da bi bili uspešni prema kriterijumima koje zadaju, moraju obezbediti kontinuirani priliv repromaterijala.

Prema formuli čarobnog maga, potrebna su dva osnovna sastojka:

– Sujeta

– Dva do tri kalupa onoga što se smatra uspehom (kalup može, a i ne mora biti podmazan)

Ostali začini idu po ukusu maga. Zavist, ljubomora….otprilike, dok ne omekša pod rukom. Na vrhu, obavezna glazura od licemerja. Treba govoriti fino, uglađeno, pristojnim tonom uz osmeh. Šta god mislio i kako se osećao, to je neizostavno. Da te ne bi proglasili hejterom. Pokazati emociju, govoriti glasno, jasno, kako misliš i osećaš. Ne,ne….nikako. Gledaj šta lajkuju široke narodne mase, pa i ti. „Stay positive“. Budi „IN“.

Lezi u kalup. Ostalo će ići kao podmazano po receptima velikih magova. Ne moraš ništa da radiš, osim da slepo pratiš.

Ne izlazi iz kalupa. Ako izađeš, može ti se dogoditi da uvidiš da je uspešna žena po zanimanju domaćica, majka dobro vaspitane dece, doktor ekonomije sa budžetom kojim raspolaže, a od brendova ima samo osmeh zbog nestašluka i bisera svoje dece, i podočnjake zbog nekoliko slabo prospavanih noći.

Može ti se, takođe, desiti da osnuješ porodicu, pre nego što potrošiš poželjan broj lepotica, kupiš sanjani model automobila, jer nije važno stići na vreme od tačke a do tačke b. U  pitanju je klasa. Ako ti ne ide škola, kupi diplomu, jer šta si ti bez titule menadžera, bar „key account“, na primer.

To što ti je deda bio zidar, to je strašno. On nije bio uspešan. Samo je sazidao sebi jednu kuću, školovao, vaspitao i odhranio decu, ponekad išao u banju, retko na more.

Vraćaj se u kalup. Tako! „Good job“! To je recept za sreću i uspeh. Ako već imaš decu, a ona slabo uče, imaju tikove, nepristojno se ponašaju, moraš naći krivce za to. Neće valjda ta deca koja treba da budu kruna tvog uspeha, da ti kvare teško stečeni ugled. Napadni učiteljicu, komšinicu koja te je zamolila da opomeneš dete zbog buke koju stvara, skloni ga kod babe, kupi mu nešto, daj mu pare neka ode negde da se provede. Nije ta karijera samo zbog tebe, nego i zbog dece.

Znam da to nije lako. Tolika ulaganja u sebe. Teške vežbe grbavljenja i savijanja kičme pred Kurtom i Murtom. Samosagorevanje dostojanstva. Težak je taj put ka tronu. Ali ne odustaj!

Zablistaj i ostani na tronu. Sa porcelanskim zubima, presađenom kosom, umetcima, silikonima. Reši se viškova. Izvadi bar jedan par rebara, nakon liposukcije. Takoooo! Osin struk. Vežbaj dok poslednjeg atoma snage. Jedi po nalogu nutricioniste. Slikaj se, pa sredi fotke u photoshopu. Bravo. Budi srećna i uspešna osoba!

Tako. Pahuljice za doručak. Šta sad ne valja? Misliš da je depresija? Nećeš kod psihologa? I ne treba. Ne daj Bože da neko sazna. Šta misliš da probaš da jedeš normalno? Za početak?! Da se najedeš kao čovek i to pred publikom. Ja sam uvek depresivna kad sam gladna. I nervozna. Zato stalno nešto grickam. Ne idem u teretanu. Šetam. Do prijatelja. Putem, smišljam neku dobru šalu ili temu oko koje ćemo se smejati. Gledam ljude. Uživam kad vidim decu kako se igraju na igralištu, starce koji uredni, šetaju ruku pod ruku dok se jedno od njih oslanja na štap, tinejdžerku koja šeta psa, momka koji čita knjigu na klupi.

Kada mi neko od magova produži dan za jedan sat, godinu za dan, vek za godinu, onda ću početi da verujem u njih. Do tada, ja u njih verujem kao u Deda Mraza.

Ili, ako bi savetodavac koji je izrekao „Možda vam deluje kao nemoguća misija da budete slikar ako je to nešto čime želite da se bavite…“ od mene napravio slikara, iako je bavljenje slikarstvom bila moja želja od detinjstva?! Pitala bih ga, kako je moguće da sve životinje koje nacrtam izgledaju isto? Osim Čiča Gliše?! Nema šanse, jer nema osnova, odnosno talenta. Budimo realni. Želje je moguće ostvariti samo ako su utemeljene na realnosti uz doslednost, veru i upornost. Za nerealne snove, samo puka sreća.

Nema magova za tuđu sreću. Recepti za sreću su, pre svega u nama. I svačiji je jedinstven. Osnovni sastojci su život, zdravlje i samopouzdanje. Ako imate ova tri sastojka, nema mesta za mađioničara i trikove. Koristeći tuđe recepte, ne samo što postajemo nesrećni. Postajemo nakaze.

Ja sam opet gladna, a prebranac sa ljutom kobasicom i vratom još nije gotov. Krčka se u rerni. Nema veze. Dok ne bude gotov, odoh da gricnem malo čvaraka i belog hleba. Vrućeg!

Ako cenite da sam OUT, meni to mnogo znači. Zašto? Najslađi su golovi iz OUT-a.

Gol se može postići direktno iz gol-auta, ali autogol nikad!