Upoznali su se. Svideli jedno drugom. Razmenili XYZ poruka. Vodili duuuge razgovore.

Napokon se dogovorili i izašli. Veče je prošlo super i smuvali su se.

Ponovili su izlazak još par puta i sada je došlo vreme da se osame.

On je, kao pravi gospodin, ponudio da spremi večeru. Ona je, kao prava dama, prihvatila.

I kreće spremanje.

Ona:

Ceo dan je uzbuđena. Svratila je do drugarice na kafu da se smiri malo i skrene misli. Nije baš uspela. Svratila je do parfimerije da vidi ima li nekih novih stvari koje bi joj mogle biti od koristi. Stigla je kući. Napunila kadu. Gomila mirišljavih soli i kupki. Opušta se. Pere kosu. Mota viklere. Depilira nausnice (ako već nije). Popravlja obrve. Uvija trepavice. Stavlja revitalizujuću masku za lice. Izgleda kao kombinacija zombija, mumije i Jagodinke Simonović, dok lakira nokte. Bira sve. Od donjeg veša, odeće, šminke do parfema. Šminka se, popravlja, prepravlja. Oblači. Napokon je spremna. Vraća se da proveri da li je sve OK. Uzima flašu vina i kreće. Noge joj pomalo klecaju na štiklama, ali kreće.

On:

Čitav dan je završavao stotinu stvari. Video se sa ortakom na pivu. Usput je svratio do prodavnice i kupio šta mu treba. Došao je kući. Odigrao igricu. Odgledao tekmu. Krenuo u kuhinju i počeo da sprema. Sve je završio za pola sata. Napravio je gomilu prljavog suđa. Hvala mašini što postoji. Natrpao sve unutra i uključio je. Postavio sto, sa sve svećama. Otišao da se istušira. Pogledao se u ogledalo. Realno, mogla bi da prođe i ova brada bez brijanja, ali ‘ajd’, prvi put dolazi pa je valjda red. Obrije se. Pogleda par puta u ogledalo. Oblači prvo na šta naiđe, a da je iole pristojno. Pogleda se u ogledalo. Zadovoljan je.

***

Vratimo se malo unazad. Na ”kafu” tj. ”pivo”.

 

-I? Kad se gledate opet?

-Večeras.

-Večeras?

-Aha.

-Gde ćete?

-Kod njega.

-Kod njega?

-Mhm. Sprema večeru. 🙂

-Joooj. Bićete sami…romantika…sveće…Biće svašta!

-Ma, jok.

-Kako, jok?!

-Nisam depilirana.

-Pa? Depiliraj se!

-Neću

-Što?

-Da ne pokleknem.

* * *

-I? Kad se gledate opet?

-Večera.

-Večeras?

-Aha.

-Gde ćete?

-Kod mene.

-Kod tebe?

-Mhm. Spremam večeru. 😉

-Ohoooo. Bićete sami…romantika…sveće…Biće svašta!

-Nadam se… 😉

***

To je ona lampica koja joj gori u glavi da ne sme da se skine ispod struka, taman joj život zavisio od toga.

Ona je čista, doterana, namirisana i izludeće ga svime dok ne dođe do toga da skine suknju. Jer se to i neće dogoditi.

Zašto? Ona je dama. A dama ne podleže tek tako čarima ma kakav gospodin on bio.

Ono što ona ne zna je da, osim ako nije sestra od tetke rođaku Itu, tj. Jeti joj nije brat sa babine strane, u trenutku kada je ona njemu inspirativna, te dlake i nemaju baš neku funkciju. Naravno, bolje je da ih nema, ali nisu baš ni ključni faktor odustajanja od prvobitnih namera i nagona.

Stvar je trenutka i stepena opuštenosti sa nekim. U krajnjem slučaju, jeste lepo kad je sve ”savršeno”, ali ipak je taj momenat međusobnog smeha i kapiranja ono što je neprocenjivo. Sve ostalo – manje bitno.