Prema savetima stručnjaka za partnerske odnose i psihologa, postoje neki veoma različiti načini na koje možete da utvrdite da li se vaša veza možda bliži (preranom) kraju – a sve leži u načinu na koji se vaš partner zapravo ponaša prema vama. Ovi znaci takođe mogu ukazivati na određeni nedostatak ozbiljnosti i posvećenosti od strane vašeg partnera u vezi.

I da bi dublje ušli u ovu teoriju, naučnici su uspeli da odrede određene ključne reči ili fraze koje bi potencijalno mogle oštetiti vezu do te mere da su stvari nepopravljive. Trebalo bi da naglasite da zaista obratite pažnju na stvari koje vam partner govori. Možda vam daje nagoveštaje o tužnom stanju vaše veze.

Ako primetite da vam vaš partner govori ovakve stvari, onda je velika verovatnoća da vas jednostavno više ne voli.

„Ne možeš da očekuješ da ti sve objašnjavam.“

Ljubav je strpljiva. To je osnovno načelo ljubavi. I zato je zaista nejasno ako ste sa partnerom/kom koji nije dovoljno strpljiv da razgovara sa vama i objasni svoje misli i osećanja sa vama.

Jer ljubav voli sve u sitna crevca da objašnjava.

Love photo created by freepik - www.freepik.com
Foto Freepik.com

„Tvoji problemi ne bi trebalo da budu moji.“

U svakoj vrsti romantične veze koja je izgrađena na poverenju, poštovanju i ljubavi, uvek treba da postoji osećaj uzajamnosti. Zato parovi sa jakim vezama dele i svoje trijumfe i svoje poraze. Uspeh jednog je uspeh veze u celini. Neuspesi i problemi, takođe. Jer i u dobru i u zlu…

Ali ako se distancira od vas samo zato što ste u problemu, možda ipak nije zaljubljen u vas, niti dovoljno dobar partner za vas.

„Pronađi nekog drugog ako ti se ne sviđa ono što vidiš.“

Kad god vam muškarac zapreti da može da ode u bilo kom trenutku i da vam nabacuje ideju da nađete nekog drugog, onda to uopšte nije dobar znak. Ako on jednostavno ne misli da je u redu da imate drugačije mišljenje ili neslaganje, onda možda ipak nije zaljubljen u vas.

Čovek koji je zaista zaljubljen u vas uvek će želeti da sasluša sve što imate da kažete, čak i ako se ne slaže sa onim što on sam govori, misli i oseća.

People photo created by svetlanasokolova - www.freepik.com
Foto by svetlanasokolova – www.freepik.com

„Ne verujem ti baš.”

Budite veoma oprezni kada ste u vezi sa osobom koja vam ne može verovati. Trebalo bi da zaista budete u vezi samo sa nekim ko će biti voljan da vam ukaže poverenje. Nema šanse da biste vas dvoje ikada imali intimnu romantičnu vezu ako ne možete da nađete u sebi kapacitet da verujete jedno drugom.

Možda mislite da je samo sladak, zaštitnički ili teritorijalni. Ali to nije slučaj. Savršeno je moguće da i dalje budete sve te stvari bez potrebe da ugrozite poverenje u vezi.

Fashion photo created by halayalex - www.freepik.com
Foto by halayalex – www.freepik.com

„Ne znam. Radi šta god hoćeš.”

Nezainteresovanost je mnogo gora od neslaganja. A to je ideja koju ćete jednostavno morati da prihvatite. Mnogo je bolje ako se vaš muškarac jednostavno ne slaže sa vama umesto da bude potpuno nezainteresovan.

Ako se vaš muškarac ne slaže s vama, to pokazuje da mu je stalo do onoga što pokušavate da ga pitate. I to pokazuje da on ima neku vrstu ulaganja u vaš život. On zna da ima pravo glasa i želi da ga maksimalno iskoristi. Ali ako je samo nezainteresovan, onda to znači da možda više nije toliko uključen u igranje aktivne uloge u vašem životu.

Flower photo created by freepik - www.freepik.com
Foto Freepik.com

„Prestani da razmišljaš o svemu.”

Ako vam vaš partner kaže da samo previše razmišljate o svemu kad god pokušate da nešto iznesete pred njega, onda zaista nešto nije u redu. To znači da se više ne udubljuje u ono što imate da mu kažete. To pokazuje da su mu vaše misli nezanimljive.

A kada je to slučaj, to obično znači da se on upravo odljubio od vas. To bi moglo samo da pokaže da su se njegova osećanja prema vama raspršila i da zato on više ne shvata ozbiljno vaše misli i mišljenja.

Food photo created by drobotdean - www.freepik.com
Foto by drobotdean – www.freepik.com

„Više te ne volim.“

A ako ste dovoljno srećni (ili nesrećni, u zavisnosti od toga kako gledate na to), imaćete partnera koji će biti iskren i otvoren prema vama u vezi sa činjenicom da više nije zaljubljen u vas. I iako je ovo možda poražavajuća vest za čuti, to bi zapravo mogao da bude prikriveni blagoslov.

Mnogo je bolje da vam partner kaže da vas više ne voli, i da znate na čemu ste, umesto da ostane u vezi sa vama iako više ne gaji osećanja prema vama. Oni samo produžavaju neizbežnu propast vaše romanse i agoniju. I oboje ćete na kraju samo gubiti vreme.

Mnogo je bolje spakujete kofere & Let’s just Kiss And Say Goodbye…