Svaki početak veze je delikatan i malo je potrebno da stvari iskliznu iz šina pa da veza uzleti u nebesa ili se skrši poput kule od karata.

Stoga, želimo da vam ukažemo na greške koje (često naivno) žene prave, a koje muškarcima obično nimalo ne prijaju.

Ljubavne priče na početku su osetljive poput kristala: ako vam se neko sviđa ili ako ste tek nedavno počeli da se zabavljate, naročito ako vam se taj neko zaista sviđa, morate se odnositi prema njemu kao draguljar kada rukuje sa najdragocenijim draguljima (a i on prema vama), dakle, u somotskim rukavicama, bez žurbe i bez strepnje kako biste što pre definisali stvari.

Inače? Pa, mogli biste da ga preplašite i da ga naterate da pobegne, pogotovo ako pokušate da ga jurite poput lovca koji juri jelena ili ćete mu više nabiti strahove i očekivanja koja imaju više veze sa vašim prošlim iskustvima nego sa njim.

Razgovarate o njemu sa njegovim prijateljima

Oni su njegovi prijatelji, a ne vaši i „reći snahi da to javi svekrvi“ nije strategija koja deluje, pogotovo ako ulazite na teritoriju na kojoj niste dobrodošli.

Pročitajte i ovo: Kako da osvestimo uznemirijuće emocije

Ako želite da ga naterate da nešto shvati, pokušajte da provedete vreme s njim, recite mu otvoreno ili objasnite mu da razume, ali nikada preko ambasadora.

Dakle, ne, ne možete reći njegovom najboljem prijatelju ono što želite da on shvati, izgledaćete samo naporno i pomalo kao luzerka.

Progonite ga

„Hej, ćao, ležerno sam prolazila ovuda, obučena kao da idem na crveni tepih, i ne, zaista nisam znala da ovde radiš…“

Pročitajte i ovo: Žene koje previše vole

Evo, ovo su izgovori koji ne piju vodu i sledeći put kad te vidi kako iskačeš iz žbuna, pretvarajući se kao da je sve normalno, promeniće broj telefona i počeće da okreće glavu kad te sretne.

Šaljete mu veoma dugačke (glasovne) poruke

Generalno, ne predugim porukama, naročito ako su glasovne, to je još gore.

Pročitajte i ovo: Zašto previše volimo?

Ne, ne zanima ga šta ste radili otkako ste se probudili do pet popodne sa najrazličitijim detaljima i ne, ako samo odgovori u redu ili sa najviše dve reči ne možete da ga preplavite svojim tokom svesti.

Pokušajte da budete kratki, inače nećete imati šta da kažete kad se vidite, zar ne?

Previše se emotivno otvarate sentimentalnim izjavama

Ili svojim tužnim pričama. Naročito ako to uradite prerano.

Ok, mnogo vam se sviđa. Dobro, ne možete ceo dan da mislite na bilo šta drugo osim na njega. Ali možda ne želite odmah da sve stavite na pladanj i kažete mu baš sve o sebi i tome šta osećate prema njemu, da je on vaša jedina misao od kada se probudite do odlaska na spavanje.

Pročitajte i ovo: Kako se ponašaju ovisnici o ljubavi, romantici i vezama?

Zašijte usta, pogotovo ako se između vas još ništa nije dogodilo.

Disciplina, odrasli to rade.

Uznemiravate ga

Ako još uvek niste izašli ili možda samo par puta, ne možete da se ponašate prema njemu kao da vam je partner, tako da nema mesta scenama – što nismo zajedno.

Pročitajte i ovo: Zašto ženomrzac potajno ili otvoreno mrzi žene?

Ako ga vidite s nekim drugim, možete da se našalite, ali nemate pravo da ga vređate pred svima ili ispitujete šta radi s tom osobom, zašto je izašao, gde su bili i slično. Ako vam je rekao da želi da izađe sa vama, ne možete ga podsećati na to svaka dva sata.

Potrebno je strpljenje i lozinka mora da bude „nema frke“.

Insistirate iako vam je rekao da ne može da izađe

U svojoj glavi ste zaključili da je večeras savršeno veče, depilacija urađena, šiške na mestu, lak za nokte upravo namazan.

Tada vam kaže da mora da odloži vaše viđanje jer mu je nešto iskrslo. U redu, to nije najbolji način da započnete ljubavnu priču, ali ako poludite zbog toga možda vam se nikada više neće javiti.

Pročitajte i ovo: Ženomrzac, najromantičniji muškarac na svetu

Ne počinjte da insistirate, pitate, preklinjete, pronalazite alternative, govorite mu da je u redu da se vidite posle te njegove obaveze.

Ne budite (pre)teški, ako insistirate to se ne može dobro završiti.

Šaljete mu poruku preko prijatelja

Kao što je bilo pogrešno „razgovarati s njegovim prijateljima“, ako više nemate petnaest godina i niste u srednjoj školi, nemate razloga da šaljete poruke preko trećih lica.

Šta god da imate da mu kažete, to možete jednostavno da učinite bez uvlačenja i neprijatnosti treće strane.

Pročitajte i ovo: Kako da žene koje previše vole skrenu fokus sa Njega na sebe?

Nema ceduljica na kojima piše „sviđaš mi se, odgovori sa da ili ne“ jer nisi više u trećem razredu Osnovne škole. Jednostavno, pozovi ga na kafu i to je to.

Slanje poruka čak i ako vam ne odgovora

Monolozi su vrlo tužni, pogotovo ako on ne daje znake života, to jest, ne odgovora.

Ne šaljite mu poruke u intervalima od pola sata, nadajući se da će vam odgovoriti na sledeću, na kraju ćete sastaviti ceo razgovor sa sobom zbog kojeg ćete izgledati ludo, čak i pomalo kao progoniteljka.

Pročitajte i ovo: Kakav tip muškarca privlači žene koje previše vole?

Zar nije bolje da nakon tri sata odsustva od telefona pronađe jednu poruku nego deset posle četvrt sata, u kojem ste vi prošli kroz sve faze žalovanja?!

Pokušajte da budete strpljivi, potvrde se dobijaju ako se ne bojite da ćete pogrešiti i ako se igrate vedrinom i prirodnošću.

Pročitajte i ovo: Lako mi je da oprostim drugima, ali kako da oprostim sebi?!

Sa druge strane, to što neko ima mobilni telefon ne znači da mora da bude u svakom trenutku dostupan i raspoložen za komunikaciju. Ne mora. Odgovoriće kad bude mogao ili želeo. Prihvati ili odustani.