Da li su vam (već) dosadili uobičajeni razgovori o tome šta da radite u novogodišnjoj noći? Dajemo vam četiri dobra razloga da rezervišete putovanje. Odmah.

Šta raditi u novogodišnjoj noći jedno je od velikih pitanja koje nas muči još od adolescencije. I nabija stres i osećaj bezverdnosti.

Ne zato što je to pravi problem, već zato što se društveno nemotivisana očekivanja dodaju veoma visokim očekivanjima u novogodišnjoj noći.

Iako svake godine obećavamo sebi da nećemo završiti kao žrtve, dilema i dalje besni od kraja leta među grupama prijatelja, a često i u glavama pojedinaca, neodlučnih da li da odu na ovu ili onu večeru, da li organizovati nešto kod kuće ili napolju.

A onda, čija kuća? Gde? Mogućnosti su beskonačne i svaka od njih otvara druge, nešto što ni lančana slova ne mogu.

Međutim, da bismo prevazišli problem, imamo odlično rešenje: napustite. Sve.

Niste uvereni? Nastavite da čitate ispod fotografije i otkrićete zašto je izbacivanje sebe iz jednačine spas.

Šta da radite u novogodišnjoj noći (naročito) ako ne podnosite novogodišnju noć? Rezervišite putovanje!

Znaćete šta da odgovorite na uobičajeno pitanje: Gde ćeš za doček?

Svakako jedna od prednosti odlaska u novogodišnjoj noći je to što možete skratiti čim vas neko pita: „Šta radiš u novogodišnjoj noći?“.

Kao da je u određenom dobu ta jedina noć još uvek mogla da promeni sudbinu naših života. Ko zna zašto smo odrasli, radimo, smatramo se zrelim ljudima, ali na ovom planu i dalje verujemo u magiju.

Nećete morati da trpite neprijatne situacije

Bilo kod kuće ili u klubu, u novogodišnjoj noći se često okupljaju grupe ljudi koji se ponekad i ne poznaju. I ako ovo može predstavljati nejasno zanimljivu nepoznanicu za samce, to ne znači da će se ispostaviti kao uspeh.

Rizikujete da se nađete za stolovima za kojima razgovor posustaje ili, obrnuto, postaje preterano zagrejan kada se razgovara o aktuelnim poslovima i politici.

Ili opet, da se nađete jedini bez dece u kontekstu u kome svako ima decu, koja se s pravom igraju, vrište i traže pažnju. Dok ste tamo pokušavate da nastavite razgovor koji se više puta prekida.

Možete otkriti različita mesta i tradicije

Doček Nove godine, sami ili u društvu, omogućiće vam – kao i svako putovanje – da se oslobodite svakogodišnjih navika, koncerta na trgu na TV-u, vozova i tako dalje. Možete obići novi grad i prepustiti se lokalnim tradicijama za proslave. Ili se nađete na drugom kraju sveta u bikiniju ili sa lokalnim ljudima koji misle na sve osim da vas vuku na još jedan Marakaibo.

Možete ići u krevet kad god želite (čak i pre ponoći)

Ovo je možda jedan od najlepših aspekata. Na putovanju vremena nisu bitna, prostor i vreme nisu bitni. Sva pravila i nameti nestaju. Možete provesti ceo dan napolju, otkrivajući pejzaže, muzeje i spomenike. I biti toliko izbezumljen kada se vratite u hotel da odlučite da naručite nešto u svojoj sobi i odete u krevet, ne brinući ni najmanje o ponoći.

Tada će, naravno, vatromet ići skoro svuda, ali za to uvek postoje čepovi za uši.