Da li je dobro sve reći u paru? U svakom slučaju, ako možete da pričate o ovoj temi posebno… Vaša veza je stvorena da traje!

Ljubav je po definiciji univerzalni jezik… Međutim, bez komunikacije može brzo da se sruši! Dok mnogi misle da je dobro za oba partnera da obrađuju tajnu baštu, drugi veruju da transparentnost omogućava čvrstu osnovu.

Ipak, kada je u pitanju bavljenje određenim temama, to je kao da se krećete trnovitim putem. Ali neki parovi uspevaju da sruše barijere kada su u pitanju diskusije koje bi trebalo da budu žestoke.

Image by rawpixel.com on Freepik

Novac, tabu tema u društvu, kao i u paru, zar ne?

Obično, pričanje o novcu nije trivijalna stvar… A u paru ova tema može predstavljati problem. Naročito kada dvoje ljubavnika rade u istoj kompaniji i na jednakoj poziciji. Pitanje o tome koliko drugi zarađuje brzo postaje osetljivo.

Istraživači sa Univerziteta u Džordžiji istražili su ovaj fenomen i tako su mogli da uoče da odnos prema novcu može da stvori ili ne stvori koheziju u paru.

„Naše istraživanje sugeriše da je ljudima zaista teško da pričaju o novcu (…) Dakle, ako su uopšte u stanju da utvrde da li imaju iste ciljeve i vrednosti kada je u pitanju trošenje novca, to verovatno ukazuje na dobar nivo kohezije .“, objasnila je Mišel Kruger, koautor studije i finansijski planer.

Kako su prenele naše kolege iz Cosmopolitan France, razgovor o novcu bi bila tajna parova koji traju.

Image by rawpixel.com on Freepik

Komunikacija je ključ za parove koji traju!

Da biste izgradili čvrst dom, rešavanje finansijskih pitanja bez tabua omogućava vam da napravite konkretne projekte ili uštedite novac. Ovo će takođe omogućiti da se utvrde pravila u pogledu troškova i da se zna gde su računi i da li je pravo vreme za veliki trošak ili ne.

U suštini, red se uvek vraća na ovu dobru staru ideju komunikacije neophodne za pravilno funkcionisanje para!