Znate li šta predstavljaju rupice u donjem delu leđa?

Obično zavidimo onima što imaju rupice na obrazima jer smatra se da je to odraz mladolikosti, veselosti i lepote. A jeste li se nekada zapitali šta znače rupice na leđima? Imate li ih? Ako je vaš odgovor potvrdan, znači da ste srećna osoba!

Simetrične rupice u donjem delu leđa nazivaju se Venerinim rupicama. Ove rupe stvaraju ligamenti koji rastežu kožu i kičmu. Tumače se kao izraziti znak lepote i zato su i nazvane prema rimskoj Boginji lepote i ljubavi, Veneri.

Pročitajte i ovo: Umetnost pijenja vode – kako da pravilno hidriramo svoje telo

Imaju ih i muškarci, doduše, ređe, ali kod njih se zovu Apolonove rupice.

Pročitajte i ovo: Krastavac – najbolji prijatelj vaše lepote

Venerine rupice se smatraju naslednim. Nema svako ova predivna udubljenja. Većina ih ima zbog genetskih predispozicija. Obično se nalaze tamo gde dve kosti povezuju karlicu. Nema mišića u tom području, a koža se proteže preko ovog jaza, tako da se pojavljuju mala udubljenja ili rupice na koži, odmah ispod struka.

Pročitajte i ovo: Kako da se pravilno hranimo tokom proleća

Javljaju se obično kod žena koje imaju obla tela. Dakle, zgodnih žena, što objašnjava zašto su žene sa rupicama na leđima privlačnije muškom polu.

Venerine rupice mogu se naći samo iznad donjeg dela kičme. Njihova lokacija je sasvim korisna jer omogućava protok krvi na ispravan način u regionu karlice, što povećava osetljivost u tom području.

Pročitajte i ovo: Jednostavni recepti za domaće napitke za detoksikaciju

Rupice imaju i svojih sekksualnih prednosti jer su pokazatelj dobre cirkulacije u tom području i zdravog tela. Poznato je da žene i muškarci sa Venerinim, odnosno, Apolonovim rupicama lakše postižu orgazam. Upravo zbog bolje cirkulacije i prokrvljenosti u genitalnoj regiji. Takođe, lakše se seksualno uzbuđuju, što, takođe, doprinosi boljem i većem seksualnom užitku.

Pročitajte i ovo: Trodnevna dijeta za lifting lica i eliminaciju toksina iz kože

Ili ih imate ili nemate!

S obzirom na to da se nalaze u području gde nema mišića, nemoguće ih je izgraditi vežbanjem. Dakle, to nije nešto što se može nabildovati, za razliku od trbušnjaka. Ne zavise od kilaže tako da se neće izgubiti u salu, ako imate višak kilograma, niti nestati, ako ste premršavi.

Pročitajte i ovo: Što više jedete ove namirnice više mršavite

Takođe, kažu da ljudi koji ih imaju, poseduju veći mir i spokoj u svojoj duši, umu i telu. Imaju bolje izbalansirana ova tri svojstva.

Pročitajte i ovo: Emotivno prejedanje

Važno je da se ne ponosite na njih samo zbog izgleda već i zbog svoje genetske predispozicije za dobru cirkulaciju i zdravlje. Venerine rupice ukazuju na zdravu cirkulaciju što zauzvrat donosi zdravo telo i um, kao i celokupan način života.