Posle dve i po godine pauze, Adel se vratila na muzičku scenu sa jednostavnim ”Zdravo” (Hello). 

ADELE

Prvi singl sa njenog novog albuma 25 odmah je probio sve rekorde – u preuzimanju zapisa, prodaji i brojnim izvođenjima. Njen novi album pojavio se juče, 20. novembra, u prodaji. Stoga se i Adel pojavila na naslovnoj strani magazina Rolling Stone, bez šminke (ili bar tako kažu), mokre kose, ležerno podignute pozadi, što predstavlja osvežavajuće odstupanje od njenog super glamuroznog izgleda na koji smo, inače, navikli.

Imate priliku da kroz priču sa njom steknete intimni uvid u osamljeni život muzičke zvezde.

Dajemo vam priliku da saznate šta Adel misli o majčinstvu, karijeri, feminizmu i mnogim drugim, zanimljivim stvarima u životu.

O današnjoj muzici?

Osećam se kao da ne znam šta se dešava u grafikonima i popularnoj kulturi. Nije da sam izgubila dodir sa realnošću već samo sa onim što je trenutno aktuelno. Jedva čekam da Frank Ocean izađe sa novim albumom. To *ebeno dugo traje. Zvuči glupo kad ja to kažem, zar ne?!

O slavi?

Ljudi misle da mrzim slavu ali nije tako. Prestravljena sam. Mislim da može da bude vrlo pogubna za čoveka, a veoma lako možeš da budeš uvučen u sve to. Gledajući Amy (Winehouse) kako propada, jedan je od razloga zašto sam prestravljena. Sve nas je zabavljao haos u kom je ona bila. Mnogo tužno mi je sve to bilo ali kad god bih naišla na neku njenu sliku na kojoj je očajno izgledala, pogledala bih je. Da nismo gledali, oni bi prestali da je slikaju. Taj nivo pažnje je zaista zastrašujući, naročito za one koji ne žive u showbiz svetu.

O svom dečku, Sajmonu Koneckom?

On me podržava u potpunosti, a to zahteva od njega da bude zaista veliki čovek jer sam ja vrlo uspešna u onom što radim. Mom bivšem dečku nije prijao uspeh koji sam postizala. Smetalo mu je što je morao da me deli sa dosta drugih ljudi.

O braku?

Nismo raskinuli! Nikada nismo raskidali, zajedno smo sve vreme, već, jednostavno, ne osećamo potrebu da se venčamo. Imamo dete zajedno. Mislim da je to dovoljno velika posvećenost i obaveza.

O konceptu ”odreda”?

Čula sam o tome. Volela bih da su u mom ”odredu” sve super modeli. I jesmo u glavi! Rekla bih da imam svoj ”odred”. Možda nije toliko interesantan kao neki drugi sada aktuelni. Ali možda bi Rihanna mogla da bude u mom ”odredu”. To bi bilo baš cool. O, Bože! Ona je sama po sebi život, zar ne?! Obožavam je!

O pritisku uspeha prethodnog albuma ”21”?

Osećala sam se kao da sam izgubila kontrolu nad svojim životom u jednom trenutku. Što tvoja karijera postaje veća, to tvoj život postaje manji.

O trudnoći?

Svi moji planovi su ostvareni. Bilo je, u fazonu, hajde da vidim da li mogu da izdržim sve ovo i još da imam bebu. Ali mislim da je trudnoća došla u pravom trenutku za mene. Možda je izgledalo kao da mi se trudnoća dešava u naglupljem mogućem trenutku u životu ali već je sve počelo da me suviše plaši.

O svom sinu, Anđelu?

Kad sam ga dobila, sve je konačno došlo na svoje mesto i izgledalo da je u redu. Život mi je podario ovo čudo tako da sam pomalo postala kao hipi majka. Sve što volim u sebi, on je to iznedrio u meni. On je jedina osoba koja može da mi kaže NE. Potpuno vlada mojim bićem. On je moj gazda i to je tako smešno drugim ljudima da gledaju jer sam ja gazda svega u svom profesionalnom životu.

cover adel

O poređenju sa golišavim zvezdama?

Radije ne bih bila osoba koju svi sažaljevaju. Ako i odluče da pokažu svoje telo, ne bih bila jedna od njih jer to samo dovodi u sukob žene jednu sa drugom, a ja ne zastupam više moralne stavove nego bilo ko drugi. To me je malo iznerviralo. Ali to ne znači da ću sada da počnem da pokazujem sise.

O svojoj težini?

Da li bih pokazala svoje telo da sam mršavija?! Verovatno ne, jer moje telo je samo moje. Ali sa druge strane, ponekad se zapitam da li bih bila toliko uspešna da nisam debela. Mislim da svakog podsećam na sebe. Ne mislim da su svi debeli već na to da ja nisam savršena, a mnoge zvezde se prikazuju kao da su savršene, nedostižne i nedodirljive.

O feminizmu?

Feministkinja sam! Mislim da svi treba da budemo tretirani na isti način, bez obzira na rasu ili seksualnost.

O tužnim pesmama i novom albumu?

Mislite li da će sada svi biti razočarani zato što sam srećna? Bilo bi malo tragično kad bih opet uradila album sa tužnim pesmama. Ne samo tragično, već bi to bio kliše! Takav kliše! Šta bi bilo da mi je opet slomljeno srce?! O čemu bih qq sad pisala?! Jer ne mogu opet da pišem *ebene tužne pesme! Tako da okreni ploču i vrati nazad, ako ti je do tužnih pesama!

O svojim prethodnim albumima?

Biti prepoznatljiv po nekoj ploči je san svakog umetnika. Za širu javnost nisi bitan ti, tvoje telo ili tvoje delo. U većini slučajeva, radi se o tome da ih tvoja pesma podseća na nešto bitno u njihovim životima. Prime te u svoje srce.