Zato što istovremeno pružaš i primaš zadovoljstvo, mnogi tvrde da je poza 69 ultimativna i neprikosnovena erotska senzacija.

Sa druge strane, ima i onih koji je smatraju ultimativnom frustracijom jer je sve previše lako i na kraju ti postane dosadno jer se ulenjiš.

Ako vaš partner radi svoj deo posla kako dolikuje i dovodi vas do vrhunca svojom magijom, lako može da se desi da polako zaboravite koja je vaša uloga, predajući se svom užitku u potpunosti, nadajući se da ćete se izvući sa par lizova.

Baš iz tog razloga mnogi parovi prionu na pozu 69 u fazi medenog meseca, poznatoj kao, ne mogu da skinem ruke s tebe, a onda batale, jer im se učini da je previše komplikovano.

Pročitajte i ovo: Na kakve muškarce su slabe jake žene?!

Velika greška!

Poza 69 je sjajan način da začinite svoju vezu uzbudljivim bezobrazlukom i unesete raznovrsnost u svoj ustajali seksualni život. Sa nekoliko lakih prilagođavanja, 69 može lako da se savlada.

Pročitajte i ovo: Tek kad prođeš proces raspadanje ega, možeš da doživiš ljubav

Pa da prionemo na posao!

Najpre, nešto da kažemo o prednostima!

Zabadanje tvojih genitalija, tako otvoreno i direktno, u lice tvog partnera je, u najmanju ruku, stvarno neprijatno. Ali, upravo zbog toga, ova poza je toliko oslobađajuća.

Pročitajte i ovo: Tajna seksualne želje u dugim vezama

Žene su često vrlo stidljive kada treba da pokažu svoju intimnu regiju, tako da spuštanje na donji nivo partnera, kada shvatite da ste, doslovno, prinuđeni da zurite u genitalije svog partnera, može da bude vrlo oslobađajuće, uzbudljivo i zbližavajuće za oboje. Ograde padaju kao domine.

Pročitajte i ovo: Da li je zavisnost odgovor na traumu? Najviše nas boli ono što nismo mogli da promenimo!

Jer 69 otkriva čitav prostor, dajući vašem partneru pristup vašoj celoj vulvi, perineumu i anusu, tako da je on sada u mogućnosti da stimuliše mnogo više tačaka, nego samo vaš klitoris.

Pročitajte i ovo: Afrodita, boginja ljubavi u ženi – kako otkriti pun spektar svoje ženstvenosti

Dok, inače, jedan partner ‘prima oralno zadovoljenje’’, što je na vrhu liste omiljenih aktivnosti mnogih ljudi, drugi je van igre ili mu bar nedostaje deo užitka primaoca. Poza 69 elegantno rešava ovaj veliki nedostatak tako što podjednako i simultano uključuje oba ljubavnika u igru obostranog zadovoljenja i sladostrasnog uživanja.

Pročitajte i ovo: Kako da popravimo narušeni odnos

Mane

Hm, kako da ovo objasnimo na delikatan način?!

Ako se ikada desilo da ste zažalili što ste istrčali iz kuće na brzinu, bez da ste se prethodno istuširali, to je upravo taj trenutak. Ovo može da bude pomalo alarmantno, imajući u vidu da mu se spuštate direktno zadnjicom na nos.

Pročitajte i ovo: Kako da se odnosite prema onima koji vas ogovaraju

Neki muškarci smatraju pozu 69 vrlo erotičnom i uzbudljivom, tako da može da se desi da ejakuliraju prebrzo. Bukvalno, dva liza i gotovo. Tako da, ako ste heteroseksualci, preporučuje se da muškarac krene sa stimulacijom svoje partnerke mnogo pre nego što ona prione na posao.

Pročitajte i ovo: Uzdizanje autoritetom znak je slabosti i želje za priznanjem

Davanje i primanje zadovoljstva istovremeno je sjajno ali ima ogromnu manu – morate da obratite pažnju i budete prisutni sve vreme, što znači da ne može da se desi da se izgubite u nekom trenutku. Ovo je obično veći problem za žene nego za muškarce. Orgazam muškarcima obično ne predstavlja problem i do njega lako dolaze. Jednostavno, dovoljno je da njene usne lebde oko njegovog penisa, što može da bude sasvim dovoljno da ga oduva preko ivice.

Pročitajte u ovo: Žene se zaljubljuju u junake, a muškarci u sfinge

Žene, kao komplikovana bića kakva jesmo, obično zahtevaju konstantnu, neprekidnu stimulaciju, tipa, samo nastavi da radiš to što radiš jer ako udahneš samo jednom, ubiću te, da bi stigle do vrhunca. Ako se desi da je on u agoniji orgazma ili joj se približava, teško da će biti baš toliko pažljiv i koncentrisan na vaše usnice. Stoga, ne zamerite.

Pročitajte i ovo: Previše dobro da odem, premalo da ostanem

Ako se desi da on dogura do kraja, a i ona uspe da se transportuje u orgazmično blaženstvo, lako može da se desi da se pritom zanese i zaboravi da su joj usta obavijena oko vrlo nežnog i ranjivog parčeta mesa. Znate, neki ljudi nehotice stisnu svoju vilicu tokom orgazma! I to jako! Ako nikada pre niste videli odraslog muškarca da plače, eto prilike.

Pročitajte i ovo: Znaci koji ukazuju na to da ste u vezi sa psihopatom

Ako ste žena i preuzimate tradicionalnu pozu, vi na njemu, zapravo, niste u dobroj poziciji da bi vaš partner mogao da dopre svojim jezikom do vaše najosetljivije regije, glavića klitorisa.

Pročitajte i ovo: Kako nas strahovi ometaju u ljubavi

Saveti

Koristite i svoje ruke! Previše je neugodno i zamorno da čak i pokušavate da koristite samo svoja usta za stimulaciju. Takođe, nemojte ni da se plašite da sklonite usne sa genitalija svog partnera i da ga stimulišete samo rukama, dajući sebi malo predaha.

Pročitajte i ovo: Znate li zašto je strah dobar?

Radite naizmenično! Jedan od načina da sprečite ‘zaboravljanje’’ na posao koji ste preduzeli jer vas ponese zanosni užitak koji vam partner pruža je da zauzmete poziciju 69 i da jedno drugom pružate oralno zadovoljenje do dostizanja vrhunca naizmenično.

Pročitajte i ovo: Da li da kažem prijateljici da je muž vara?!

Podrška za glavu. Podmetanje jastuka ispod glave osobe koja leži ravno sprečiće da joj se ukoči vrat od podizanja glave da bi uspostavila kontakt.

Odmorište za butine. Pokušajte da oboje legnete sa strane, tako da svako od vas može da stavi jastuk između svojih nogu, što će doprineti da vam se noge ne zamore. Ako ste žena koja voli da je široko otvorena, neka vaš partner pridržava vaše butine svojim rukama, koje će staviti pod vaša kolena.

Pročitajte i ovo: Zaljubljujemo se u rane

Ako vam je skoro uvek potrebno više vremena nego njemu da dođete do orgazma, neka on prvi počne dok vi ležite opušteno na leđima. Počnite da ga obrađujete svojim rukama, kako osetite da se sve više uzbuđujete. Kad osetite da ste blizu vrhunca, pređite na njegovo oralno zadovoljenje.

Pročitajte i ovo: U kojoj si fazi razvoja – Eva, Helena, Sofija ili Devica marija? I obrnuto, kakve te žene privlače?

Pokušajte kaskadnu poziciju, što je stojeća 69 poza. Na ovaj način doživećete jedinstveno iskustvo – orgazam sa glavom nadole.

A kako da do toga dođete?! Pa ovako – legnete na krevet na leđa, sa glavom spuštenom preko ivice kreveta. Vaš partner stoji kod vaše glave, koja je, praktično, među njegovim nogama. Naginje se na krevet, podiže vaše noge, stavljajući ih preko svog vrata. Pomalo zahtevno ali samo za prvi put.

Pažljivo, molimo vas, da ne biste iz poze 69 prešli na 194.