Niko ne postavlja za cilj da zauvek bude samac. Svi želimo ljubav; svi želimo partnera sa kojim bismo delili svoje živote.

Iako je to cilj, mnogi od nas greškom pokušavaju da postignu ono što toliko želimo na sve pogrešne načine. Nastavljamo da živimo život na isti način i nadamo se da će to nekako dovesti do drugačijih rezultata. Znamo da ovo zaista nema smisla, a ipak nastavljamo da radimo sa podrazumevanih postavki.

Biti samac nije prokletstvo i biti u vezi nije lek za sve. Bez obzira na to u kojoj ste fazi, važno je da napravite lični inventar – da pogledate navike i izbore koji vam pomažu i one koji vam nanose štetu. Nije stvar u tome da se više izlažete, da se prijavite na svaki sajt za upoznavanje i aplikaciju za dejtovanje – pronalaženje zaista neverovatne, zdrave veze je mnogo više o tome da budete spremni za takvu vezu. Radi se o identifikovanju pogrešnih obrazaca i misaonih procesa koji vas mogu blokirati da dobijete ono što želite.

Pročitajte i ovo: Žene koje previše vole

Napisao sam mnogo članaka i knjigu o tome kako doći do željene veze. Postoje i načini koji garantuju da nikada nećete dobiti ono što želite. Videti šta / koji su to je prvi korak u rešavanju problema. Uz to, evo deset stvari koje vas vode tome da ostanete sami zauvek:

#1 Nikada ne učite iz svojih grešaka

Ako ne učite iz svojih grešaka, sigurno ćete ih iznova praviti (ovo je bila priča mog života dugi niz godina!). Ako otkrijete da stalno završavate u istim situacijama iznova i iznova, vreme je da razmislite i shvatite zašto se to dešava i šta vas vodi na ovo mesto.

Pročitajte i ovo: Zašto previše volimo?

Na primer, ako nastavljate da završavate u pseudo-vezama sa momcima koji se ponašaju kao vaš dečko, ali vas neće zvati svojom devojkom… pokušajte da otkrijete zašto izgleda da vas privlači samo emocionalno nedostupan tip. Pogledajte svoje šablone i vidite da li možete da ponovo povežete neke podrazumevane postavke.

#2 Svoju usamljenost bazirate na tome da ’’više nema dobrih ljudi’’

Statistički je nemoguće da svaki „normalan“ momak na planeti bude nedostupan. Nije da su svi dobri momci zauzeti, već ste možda toliko zauzeti jurenjem pogrešnih momaka i misleći da vam oni mogu dati ono što želite da ne možete da vidite i cenite sve one dobre koji vam se nađu na putu. Nemojte sabotirati sebe kada su u pitanju izlasci.

Pročitajte i ovo: Kako da osvestimo uznemirijuće emocije

#3 Imate zaista visoka očekivanja… i opravdavate to govoreći da je to ono što „zaslužujete“

Svi imamo određene kriterijume kada je u pitanju partner; neki od ovih mogu biti validni, a drugi se graniče sa smešnim. Ne poznajemo sebe onoliko koliko mislimo da znamo i često ono što mislimo da želimo nije isto što nam je zapravo potrebno. Iznenadićete se šta se može dogoditi kada prestanete da procenjujete da li ima sve kvalitete koje želite i umesto toga pokušajte da se povežete sa njim kao osobom.

Pročitajte i ovo: Kakav tip muškarca privlači žene koje previše vole?

#4 Ne verujete u njegova osećanja prema vama

Pretpostavljate da će vas ostaviti, neće vas pozvati, neće se obavezati, itd. Ako ubedite sebe da će se loše stvari dogoditi… onda povećavate verovatnoću da će se nešto loše zaista dogoditi. Biti paranoičan o tome kako se momak oseća stvara vibraciju i energiju koja može pretvoriti ovaj strah u stvarnost.

Pročitajte i ovo: Zašto ženomrzac potajno ili otvoreno mrzi žene?

#5 Analizirate sve

Analizirate njegove poruke, stvari koje je rekao, njegovo držanje, jezik koji je koristio. Kada preterano analizirate, niste prisutni ili autentični. Nalazite se u režimu strategije i bez obzira na to koliko ste prikriveni, momak uvek može da uhvati ovu energiju i to je odbojno.

Pročitajte i ovo: Ženomrzac, najromantičniji muškarac na svetu

Umesto da budete u stalnoj pripravnosti i pokušavate da shvatite gde tačno stojite, možda bi bilo bolje da se zapitate zašto osećate da morate da se ponašate tako defanzivno. Šta pokušavate da zaštitite i kako možete da se oslobodite straha koji vas pokreće?

#6 Ne vodite računa o sebi

Pokušajte da izgledate najbolje što možete. Rečeno je mnogo puta i na mnogo načina…muškarci su vizuelna bića i fizička privlačnost je izuzetno važna. Privlačnost deluje različito za muškarce i žene. Žena može razviti privlačnost prema muškarcu zbog njegovih unutrašnjih kvaliteta.

Pročitajte i ovo: Kako da ostvarimo vezu u kojoj ćemo se osećati kao celovita ličnost i slobodno voleti?

Muškarci takođe moraju da budu privučeni ženi na emocionalnom i intelektualnom nivou, ali nikada neće stići tamo ako već nema jake i uspostavljene fizičke privlačnosti. Ne bi trebalo da brinete o sebi samo da biste dobili ili zadržali muškarca. Uradite to jer ćete se tako osećati dobro u sebi, što otvara vrata za mnoge dobre stvari u životu osim veze.

#7 Ne bavite se svojim problemima

Većina nas je bila povređena u prošlosti, bilo da je to bolno detinjstvo ili bolni raskid. Važno je zapamtiti da se problemi ne rešavaju sami – morate uložiti određeni napor. Biti u srećnoj, zdravoj vezi podrazumeva da budete najbolji u sebi.

Pročitajte i ovo: Lako mi je da oprostim drugima, ali kako da oprostim sebi?!

Možete primiti samo onoliko ljubavi spolja koliko osećate prema sebi iznutra, tako da ako ljubav prema sebi ne usmerite u fokus, nikada nećete iskusiti radosti prave ljubavi (ovo važi bez obzira na to da li ste u vezi ili ne).

#8 Zadovoljavate se vezama u „međuvremenu“

Ako ste u životnoj fazi u kojoj ste spremni da se skrasite i pronađete trajnu vezu, nemojte izlaziti sa momcima koji očigledno nisu na istoj talasnoj dužini! Prilično je očigledno kada momak nije ozbiljan; znaš znakove, ali ih samo ignorišeš jer, pa, on je tako sladak i kakva je šteta u tome da imate malu aferu da prođe vreme dok ne dođe neko drugi…

Pročitajte i ovo: Koje greške u ljubavi žene najčešće prave? I zašto?!

Šteta je u tome što obično na kraju budete povređeni, jer što više vremena provodite sa njim, to vas više vaše emocije obuzimaju i guše vaše objektivno razmišljanje, deo vas koji zna da to nikada neće uspeti na duge staze sa ovim momkom. Ako želite određenu vrstu veze, onda izlazite sa momcima koji žele istu stvar. To je tako očigledno, ali nekako nije.

#9 Bojite se da nikada nećete naći bolje

Neću da identifikujem sve znakove zbog kojih ste trenutno u ćorsokaku, ali često znate istinu. Znaš da se neće posvetiti na način na koji ti želiš, ali gurneš to znanje u stranu i ostaješ s njim … jer ostati jednostavno izgleda lakše nego otići i početi iznova.

Pročitajte i ovo: Žene se zaljubljuju u junake, a muškarci u sfinge

Možda se plašite da nikada nećete naći bolje, možda se plašite da budete sami, možda racionalizujete da ste već uložili toliko vremena u vezu, pa šta je još nekoliko meseci ili godina? Da, boravak u vezi može biti udobniji nego da budete sami na vetrometini, ali razmislite o tome na ovaj način: čim napustite situaciju koja ne ide nikuda, jedan ste veliki korak bliže dobijanju ljubavi koju zaista želite.

#10 Panika zbog mogućnosti da zauvek ostaneš samac

Ponekad su panika i anksioznost koji izviru iz mojih slobodnih prijatelja toliko opipljivi da se skoro osećam preplavljeno. Briga da ćete završiti zauvek sami ne vodi vas nikuda, na isti način na koji briga o tome šta ćete jesti za ručak ne čini da se pred vama na magičan način pojavi sendvič.

Pročitajte i ovo: Kako to da se neko nikada ne preboli?!

Zabrinutost i preterano razmišljanje mogu izgledati kao da služe svrsi, ali nije. Umesto toga, samo budite hladni i smireni, verujte da ćete dobiti ljubav koju želite kada dođe vreme i pokušajte da sami pronađete sreću dok ne stignete tamo.