Nakon što su objavljena poslednja istraživanja, pokazalo se da više od 700.000 građana Srbije nije uspelo da sačuva nijedan, jedini svoj zub.

Ova istraživanja nas upozoravaju i na činjenicu da je manje od 9% ukupnog broja stanovnika uspelo da sačuva sve svoje zube, dok se svaki četvrti stanovnik suočio sa gubitkom 10 i više zuba.

Od prošle godine na našem tržištu se pojavila jedinstvena, ultrazvučna četkica za zube koja može da promeni ovakav poražavajući bilans. A evo i zbog čega.

Šta je tu novo?

Emmi-dent četkice za zube su rezultat razvoja ultrazvučne tehnologije u oblasti higijene zuba. One imaju ugrađen čip u glavi četkice koji generiše ultrazvučne talase. Prilikom čišćenja zuba, proizvode i do 96.000.000 titraja u minuti. To su, u stvari, ultrazvučni talasi (frekvencije 1,6 miliona Hz) koji omogućavaju uklanjanje bakterija sa naših zuba i desni.

Ultrazvučni talasi prodiru u sve, pa i u najmanje šupljine i razmake između zuba, što vlakna kod običnih ili električnih četkica ne mogu učiniti. U slučaju čišćenja zuba električnim ili običnim četkicama, mi možemo maksimalno da očistimo do 60% vidljive površine zuba, dok ultrazvučna četkica čisti 100%.

Emmi-dent ultrazvučne četkice omogućavaju potpuno uklanjanje bakterija, iz najsitnijih razmaka i zubnih džepova.

Koje su prednosti Emmi-dent četkica za zube u odnosu na ostale?

Ultrazvuk u kombinaciji sa posebnom Emmi-dent pastom omogućava čišćenje zuba koje garantuje brojne prednosti.

Dubinsko uklanjanje bakterija

Ultrazvučni talasi dopiru i do 12mm ispod nivoa mekog tkiva (desni), čime omogućavaju i dubinsko uklanjanje bakterija, što nijedna druga četkica do sada nije mogla ponuditi. Na taj način sprečava peri-implantitis i upalu desni ispod krunica. Takođe, odlična je u borbi protiv gingivitisa i početnih stadijuma paradentoze. Uništavanjem bakterija koje izazivaju gingivitis, paradentozu i druga upalna stanja (afte) omogućuje Vašem organizmu da povrati prvobitno zdravo stanje desni.

Štite zubnu gleđ

Emmi-dent pasta za zube ne sadrži abrazivna sredstva kojima bi se zubna gleđ mogla ugroziti. U kombinaciji sa ultrazvučnim talasima, pasta proizvodi nano-mehuriće koji uništavaju bakterije u mikro pukotinama u gleđi. Dugotrajnom upotrebom vaša zubna gleđ se regeneriše, a dobijate glatke, belje i besprekorno zdrave zube.

Bez pokreta i trljanja

Samo nežno prislonite četkicu na vaše zube i ultrazvuk zajedno sa pastom će odraditi svoje. Ovo je bitna prednost, jer ako imate upalne procese u desnima, bilo kakvo trljanje izaziva dodatne iritacije i bol. Emmi-dent četkica vam omogućuje prijatno i bezbolno čišćenje zuba.

I zdravlje i lepota

Pored toga što potpuno uklanjaju bakterije, Emmi-dent četkice rešavaju i problem izmenjene boje zuba do kojeg dolazi zbog konzumiranja kafe, čaja, ili zbog duvanskog dima.

Besprekorno čišćenje fiksne proteze

Svi koji nose fiksne proteze, znaju kakve probleme imaju sa čišćenjem. Čišćenje Emmi-dent četkicom je nežno i jednostavno, a 100% efikasno.

Uklanjaju neprijatan zadah iz usta

Uništavanjem bakterija, gljivica i uklanjanjem plaka, nestaje i neprijatan zadah iz usta.

Preventiva i terapija

Pored preventivnog, Emmi-dent četkice za zube imaju i terapeutsko dejstvo. U slučajevima upale desni, ultrazvučni talasi vam obezbeđuju mikromasažu kojom se pospešuje prokrvljenost unutar upaljenog tkiva i ubrzava njegova regeneracija.

Upornom i svakodnevnom upotrebom (preporuka je dva puta dnevno), ove četkice omogućavaju i uklanjanje već nastalog kamenca, za šta je do sada jedini lek bio odlazak stomatologu na profesionalno skidanje kamenca.

Koji su nedostaci?

Neželjeni efekti primene ultrazvuka u oblasti oralne higijene nisu poznati. O tome se mogu pohvaliti više od pola miliona zadovoljnih korisnika širom sveta, a taj broj svakim danom vrtoglavo raste.

Ipak, činjenica je da ove četkice koštaju značajno više od drugih četkica na našem tržištu.

Mada, i tu treba razmisliti. Ako stavimo na papir koliko bi nas koštalo godišnje uklanjanje kamenca kod zubara, izbeljivanje i popravka zuba ili ugradnja implantata, Emmi-dent četkice su isplativa investicija.

Gde mogu da se kupe?

Ovaj aparat je patentirala nemačka kompanija „Emmi Ultrasonic“, a zvanični distributer za naše tržište je firma „Artec Home“. Ultrazvučni aparat, nastavci za čišćenje (četkice), kao i paste se naručuju preko sajta www.emmi-dent.rs, na kojem možete pronaći i sve dodatne informacije.

Na aparat dobijate garanciju dve godine, dok je preporuka da se ultrazvučni nastavci (četkice) menjaju na svaka tri meseca kako bi efekat ultrazvuka bio maksimalan.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here