Uputili ste se na letnji muzički festival, koji se odražava na livadi, plaži ili tvrđavi, uglavnom prirodi, a niste sigurni šta da ponesete sa sobom niti šta da obučete? Mi ćemo vam pomoći!

Pre svega, imajte na umu da to što je leto ne znači da kiša ne može da pljusne u svakom trenutku. Verujemo da kišobran nećete nositi, a i neće vam mnogo pomoći kad zagazite u blato do kolena. Stoga, najbolje je da kabanicu stavite u torbu. sa njom možete i ugodno da plešete na kiši.

Gde su kabanica i kiša, tu je i gumena obuća. Ako se već natmurilo, kada ste krenuli na koncert, vi odmah obujte gumene čizmice. Ako nije, gumene baletanke su odličan izbor. Ima i onih mirišljavih, Melisa, od kojih vam noge ne smrde.

Voda, voda i uvek šlašica vode sa sobom! OK, ako ne daju da se unese, odmah kupite, čim stupite u festivalski obor i držite je i pijuckajte sve vreme.

539fa7a1a57c3_-_cos-05-coachella-fashion-lgn

Sve ovo, strpajte u torbu, koju ćete okačiti preko glave, na jedno rame. Tako je i najsigurnije, od lopova i najudobnije, za šetanje naokolo i đuskanje.

Ako vas nije briga da li ćete torbom šibati sve oko sebe, mada to i nije loš način da napravite sebi dovoljno mesta, spakujte sve u ranac. Mada, ako je ranac pun, vešte lopovske prste nećete ni videti ni osetiti. Stoga, najbolje, torba ispred sebe.

539fa7a372963_-_cos-17-coachella-fashion-lgn

Neizostavno ponesite i sprej ili kremu protiv ujeda insekata, papirne, vlažne maramice, kondome (jer nikad se ne zna!). Novac odvojite od dokumenata, jer, takođe, nikad se ne zna.

539fa7a0c6550_-_cos-00-coachella-fashion-lgn

Iako je letnji festival u pitanju, gde će oko vas biti gomila pijanih, drogiranih i razularenih pripadnika podmlatka, ne znači da ne treba da izgledate zanosno. Ipak je to izlazak, zar ne?!

539fa7a27047e_-_cos-11-coachella-fashion-lgn

Ako stanje vaših butkica to dozvoljava, šorc je sasvim prikladan odabir za ovu priliku. Ako ne, neke šljampave pantalone ili duga, šarena, komotna haljina su sasvim dobar odabir. Ako vas neko pozove imenom vaše ćerke, ne okrećite se! Samo nastavite u svom ritmu.

539fa7a188cce_-_cos-04-coachella-fashion-lgn

Nakit? Što da ne?! Sve što je u fazonu 70-tih je super cool. Možete staviti i traku oko glave.

539fa7a20f1e6_-_cos-08-coachella-fashion-lgn

Uz sve ovo, najbole idu letnje, ravne sandalice.

539fa7a58a961_-_cos-27-coachella-fashion-lgn

Ako je u blizini neko jezero ili nameravate da uskočite na pena party, obucite još kod kuće kupaći kostim. Ne baš tange. Majicu možete skinuti ako je baš toliko vrućina pa ostati tokom celog dana u gornjem delu kupaćeg kostima i šorcu. Što da ne?! Leto je, sve je dozvoljeno. Mlade smo, lude smo.

539fa7a234d31_-_cos-09-coachella-fashion-lgn

539fa7a25362c_-_cos-10-coachella-fashion-lgn

Mada, možda nije zgoreg okititi se nakitom koji može da posluži i kao oruđe za samoodbranu od nasrtljivaca. Već pomenutih.

 

Ako nameravate da na festivalu ostanete ceo dan i pola noći, umesto da sedite na travi, na kojoj može da postane hladno, vlažno i sveže, kako dan odmiče, a i da se ozelenite, ponesite neko mekano, lagano ćebence ili ešarpu, koja može da posluži i u te svrhe.

539fa7a0e46df_-_cos-01-coachella-fashion-lgn

Obevezno ponesite nešto za glavu. Najbolje šešir! I to, najbolje, džentlmenske vrste. Jer Sunce zna da udari naprečac, da ne osetite. Kremu sa zaštitnim faktorom, takođe, stavite u torbu!

Naočare za sunce, naravno, obavezno ali bez ionako ne izlazite leti iz kuće, zar ne?! Sve to, da biste pored kosih sunčevih zraka mogli da dobacite do bine. Ako vas uopšte zanima šta se tamo zbiva.

539fa7a10ea29_-_cos-02-coachella-fashion-lgn

539fa7a13cada_-_cos-03-coachella-fashion-lgn

Uglavnom, sve skupe stvari ostavite kod kuće. Zemlja, iako suva, prašnjava je, a tek ako padne kiša, da ne govorimo. Možete i sami zamisliti na šta ćete ličiti, kad se vratite. Kao da ste učestvovali na takmičenju u rvanju u blatu.

 

pic-2

Uostalom, zar želite da vas neka pijana budala isprska ili polije pivom i da na taj način upropastite vašu lepu bluzu, torbu ili kožne sandale?

Letnje vreme je promenljivo tako da je najbolje da se obučete slojevito, a posle vezujete oko sebe, sloj po sloj.

Od šminke, maskara, rumenilo i sjaj za usne su dovoljni, od čega samo sjaj nosite sa sobom.

Imajte na umu da šta god da obujete, bitno je da je udobno!

Lep provod!

 

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here