Pomračenje Sunca u znaku Lava ostaje iza nas, Sunce menja znak i ulazi u Devicu.

Ovo je period kada je potrebno razumno sagledati sve one prethodne ambiciozne uzlete. Možemo imati pomoć od retrogradnog Merkura, jer je talentovan za preispitivanje.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Sunce u Devici nas poziva na skromnost. Poziva nas na učenje i rad, jer na taj način čovek jača snagu i volju, ali kako danas jačati volju u zemlji u kojoj nema posla i u kojoj je učenje obezvređeno?

Ovom Suncu je mnogo lakše u nekoj uređenijoj zemlji. Zbog toga snaga volje posustaje, a sumnja u sebe postaje mnogo jača. Čovek manje veruje u sebe i svoje sposobnosti i postaje sumnjičav dok posmatra dešavanja oko sebe.

Saturn se okreće direktno u znaku Strelca.

Teško je osetiti razliku između retrogradnog i direktnog Saturna, jer u oba slučaja ova planeta traži napor i znoj. Oni koji su dobro pretresli prošlost, mogu da krenu dalje, oslanjajući se na svoje iskustvo. Ako vas je Saturn mnogo usporavao i ako ste za vreme njegovog retrogradnog hoda deset puta nailazili na zid koji niste mogli da savladate, sada kada kreće direktno nailazite i jedanaesti put na zid, ali šanse su i da ga pređete.

Okretanje Saturna najviše bi trebalo da osete osobe koje su rođene u znaku ili podznaku Jarca i Vodolije, kao i Strelca.

Photo by frank mckenna on Unsplash

Venera prolazi poslednjom dekadom znaka Raka i biće u nepovoljnom aspektu (kvadrat) sa Uranom u Ovnu. Ova uranizovana Venera donosi promene, iznenađenja, nepredviđenost, šokove i grčeve, što se manifestuje kao nestabilnost u vezama i partnerskim odnosima. Nesvesna potreba da se sruši ljubav da bi se probalo nešto mnogo uzbudljivije. Pobuna (Uran) protiv tradicionalih porodičnih vrednosti (Venera u Raku) i potreba da se kroz pobunu pokidaju takve veze. Čovek prezire deo sebe koji ga čini osetljivim i ranjivim i zbog toga odbacuje lepotu duše.

Život nameće iznenađujuće okolnosti kako bi nas naterao da se suočimo sa promenama. Što više budemo odbijali i negirali potrebu za promenom i prihvatanjem novog i drugačijeg, bićemo napetiji i kao divlje zveri u kavezu.

Uživanje od avanture do avanture, od uzbuđenja do nastranosti, od nastranosti do perveznosti, od nemira do nemira, da bi se čovek nakon toga u jednom trenutku umirio i vratio lepoti duše.

Photo by Jessica Ruscello on Unsplash

Uticaj ovog aspekta mogu najviše da osete osobe rođene u znaku ili podznaku Vage i Bika, zatim Rakovi i Ovnovi, kao i oni koji ga imaju u svojoj natalnoj karti.

Bikovi (znak i podznak) mogu biti iznenada i neprijatno pomereni sa mesta na kojem stoje.

Novac odlazi na neplanirane stvari i planove. Napetost i nervoza utiču na rad štitne žlezde, ali i pojačano uzimanje hrane. Uzdrmana sigurnost u porodičnom okruženju. Konflikt sa osobama koje su protiv svake tradicije.

Vage osećaju nestabilnost u vezi. Ljudi sa kojima su okruženi insistiraju na nekim promenama. Drugi se ljute na vas zbog toga što ste neodlučni. Neki dogovor koji imate od ranije, a koji je tada bio kompromisno rešenje, može biti narušen. Naglo otkazivanje zabava, društvenih i kulturnih događaja na koja ste planirali da idete.

Photo by Graham Holtshausen on Unsplash

Ribe se suočavaju sa iznenadnim emotivnim problemima, jer je Venera dispozitor vašeg vladara Jupitera nalazi u Vagi. Bez obzira na to što ste spremni da popustite po mnogim pitanjima i da pregovarate, kao da se mnogo toga odbija od onoga što ćete predložiti. Možete biti i ismejani, jer će u vama videti Alisu iz zemlje čuda. Osećaćete se napeto i uznemireno pored partnera.

Strelčeve očekuju iznenađenja u privatnom i porodičnom okruženju koja pojačavaju nemir, jer je Venera dispozitor i vašeg vladara Jupitera.

Pokušavate da pronađete neko kompromisno rešenje, ali ne ide tako lako. Napetost je povezana i sa potrebom da nešto menjate i promenite, pa što duže čekate, bićete kao napeta struna. Oni koji putuju – naglo menjanje planova i okolnosti u vezi sa putovanjem.

Photo by lydia harper on Unsplash

Rakovima izmiče mir zbog brzog tempa u koji će upasti narednih dana. Nesanica. Emotivni problemi, jer neko odbacuje ljubav koju dajete i pokazujete. Za neke pripadnike vašeg znaka i podznaka, mogućnost ljubavne avanture. Pokušavate širokim zagrljajem nekoga da prigrlite, ali ta osoba izmiče ili hoće da pobegne. Prekida se poljubac, grč u zagrljaju i nemir u dodiru.

Ovnovi pokazuju veliko nestrpljenje prema partneru. Nemate vremena da čekate odgovor od osobe koja vam se dopada.

Osećate da vas mnogo toga u vezi sa porodicom i partnerom ograničava i zato govorite sebi „sad ili nikad“. Najradije biste pobegli što dalje i otišli negde gde možete početi nešto sasvim novo i sve iz početka.

Škorpije mogu da iskoriste neke prilike da bi iskusili nova iskustva, jer će vaš vladar Mars napraviti povoljan aspekt sa Uranom. Zato je potrebno da budete mnogo otvoreniji prema ljudima i okolnostima sa kojim ćete biti okruženi. Možete da dominirate ako prihvatite da „status quo“ nije nikakvo rešenje i možete da budete mnogo snažniji i hrabriji ako prihvatite da sve teče.

Photo by Max Brinton on Unsplash

Lavovi bi trebalo pitanja srca neko vreme da ostave po strani i da se okrenu praktičnijim i korisnijim poslovima, jer vaš vladar Sunce ulazi u Devicu. Pokušajte da budete poslušniji, pa i ponizniji, što za vas nije nikako lako, jer ćete na taj način moći i da utičete na novčana pitanja. Vraćaju se neke „stare“ poslovne šanse, koje ste tada odbili ili niste hteli na njih da obraćate pažnju.

Jarčeve očekuju obrti i iznenađenja oko poslovnih sastanaka.

Rizične finansijske okolnosti. Venera u Raku u kvadratu sa Uranom u Ovnu zahvata vašu prirodnu sedmu i četvrtu kuću, tako da su moguća iznenađenja u partnerskim odnosima i porodičnom okruženju. Koliko god odbijate nova iskustva, možda su vam baš sada potrebne promene i neke nove osobe, jer je Mars egzaltiran u vašem znaku, a narednih dana praviće povoljan aspekt (trigon) sa Uranom u Ovnu.

Photo by Max Brinton on Unsplash

Blizanci se mogu suočiti sa nenadanim troškovima. Novac kao da odlazi na osobe koje su vam drage i sa kojima ste blisko povezani, jer Venera i Uran zahvataju vašu prirodnu drugu i jedanaestu kuću. Možda ćete se zaputiti u novčnu avanturu kako biste učinili okuruženje u kojem boravite još prijatnijim i udobnijim. U svakom slučaju, novčanik i kartice su na udaru, a s obzirom na to da je vaš vladar Merkur retrogradan, budite pažljivi pri kupovini i plaćanju.

Vodolije očekuju prepreke na poslu, i to zbog nerazumevanja i neslaganja u komunikaciji.

Razgovori koji se povezani sa poslom dobijaju nenadani i iznenađujući tok. Neslaganje i nerazumevanje sa ženama. Vaš vladar Saturn kreće direktno u znaku Strelca i naredne dane iskoristite da sredite sve papire i dozvole ako planirate putovanje ili odlazak u inostranstvo.

Photo by Yeshi Kangrang on Unsplash

Device imaju priliku da završe neke razgovore sa osobama od autoriteta, važnim ljudima, muškarcima, koje nisu završili, jer će se vaš vladar Merkur u retrogradnom hodu susresti sa Suncem. Neko od ovih osoba zna i ima informaciju koja može biti za vas važna i korisna. Preispitajte vaše poslovne planove, razgovarajte o poslu, tragajte za rešenjima, ali uz pomoć osobe koja je od vas uticajnija.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here