Roksanda Ilinčić otvorila je reviju kolekcije za jesen – zimu 2017/18 bojom koja će zauvek ostati poznata kao Nicoll plava, po australijskom dizajneru koji je umro u oktobru prošle godine.

Roksanda je još uvek doboko ožalošćena njegovom smrću jer su u isto vreme pohađali školu Central Saint Martins, zajedno sa Džonatanom Sandersom, i bila je među onima koji su pomogli u izboru i mešanju boja u Pantone Institutu boja, u njegovu čast.

Prva manekenka koja je izašla na pistu, bila je obučena u model u boji Nicoll plava. Bilo je to dirljivo sećanje na čoveka koji će zauvek nedostajati londonskoj modnoj sceni. Ta nežno plava boja otvorila je put jarko crvenoj koja je za njom usledila na pisti. Roksanda ima smelosti da kombinuje sasvim neočekivane boje, uz dodatke senf žute i bele u njenu toplu, jesenju paletu boja. Predimenzionirane siluete, koje čine njen zaštitni znak, ove sezone dobile su drapiranu lepršavost, a geometrijski uglovi satenskih bluza i plisiranih haljina sklapaju se poput origamija duž zadnje linije lepršavih tkanina. Burgundsko crvena i plava dominiraju kolekcijom za jesen – zimu 2017/18, a od materijala svila, tvid, vuna i krzno.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here