Imajući u vidu da je nastupio period vrelih letnjih dana, pa samim tim i neminovnog izlaganja suncu, važno je kožu lica temeljno pripremiti za sunčanje. Za sve tipove kože, bilo da se radi o mladoj ili zreloj koži,  idealan pristup je hidratacija lica.

Do tridesete godine nema potrebe preterivati sa sredstvima za negu koja sadrže antirid ili razne aktivne supstance.

Za mladu kožu lica dovoljna je adekvatna hidrantna krema. Povremeno možete naneti neku od laganih maski.

U očuvanju kože, jako je važna ishrana, pa do određenog broja godina – ranih tridesetih, jedite sve ono što vam prija i što je blagotvorno za kožu, uz obavazan konstatni unos vode tokom celog dana. Obavezno dve litre dnevno. Voda pomaža u hidriranju kože, ali blagotvorno deluje i na sve ostalo organe pa samim tim i na opšte očuvanje zdravlja.

Problematična koža brže stari, zbog čega je potrebno posvetiti joj posebnu pažnju. Ako je masna ili aknozna, na primer, treba je lečiti na vreme. Za masnu kožu, idealno je prvo odraditi higijensko čišćenje lica, kako bi pore kože bolje primile koktele za dalju negu.

Ukoliko ste prešli tridesetu, pojava bora će postati normalna pojava, no, lepota nije samo odraz zategnute kože, već i dobrog zdravstvenog stanja i pozitivnog duha.

Ukoliko, ipak, ne želite da stvar prepuštate slučaju, postoji nekoliko neinvanzivnih tretmana lica,  koji, prevashodno, temeljno čiste izumrle ćelije, pa koža ravnomerno može da diše. Jedan od tih, veoma delotvornih tretmana, je mikrodermoabrazija.

Nakon što ste uradili dubinsko čišćenje lica mikrodermoabarzijom, nastavak pripreme kože mogli bi da budu biološki tretmani, kojima se nastavlja hidratacije lica ili još efiksniji tretman mezoterpijom.

Nega suve kože se ne razlikuje od nege masne.  Ukoliko ima potrebe, obavezno je očistiti kožu od mitisera (higijenskim tretmanima lica), nakon čega se uradi  mikrodermoabrazija, uz kombinaciju sa biološkim tretmanima ili mezoterapijskim preparatima za hidrataciju.

Najefikasnija metoda mezoterapije je iglom. Broj tretmana mezoterapije je individualan i može se primeniti samo jednom, što podrazumeva klasično osveženje kože.

Mezoterapija može biti i preventivna. Mogu se kombinovati i tri tretmana, u razmaku od sedam dana. Nakon ovakvog čišćenja kože, preporučuje se održavanje na svakih šest meseci. Ovakav vid nege idealan je za predstojeće letnje vreme.

U svrhu pripreme kože lica za intenzivno izlaganje suncuDesanka Lazarević, vlasnica Estetic centra Deja, preporučuje da se nakon higijenskog čišćenja lica uradi biološki tretman, koji podrazumeva nanošenje hranljivih maski i seruma na lice.

Broj tretmana, koji bi trebalo da uradite, može biti jedan – preventivni ili tri tretmana, u razmaku od mesec dana, nakon čega se pravi pauza  od 6 meseci.

Pored toga, kao odličan vid pripreme kože lica za intenzivno sunčanje, preporučuje mezoterapiju, što podrazumeva unošenje vitaminskih koktela iglicama u kožu lica. Mezoterapija pruža superiornu negu kože lica, vrata i dekoltea jer revitalizuje kožu, hidrira, zateže i daje joj volumen. Posle svakog tretmana postiže se bolji kvalitet kože, mlađji i baršunast izgled.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here